Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiaczek - mój mąż jest typem faceta, który prac domowych nie lubi :P Nie robił nic za mnie; jak przyjechałam ze szpitala, to na drugi dzień jak gdyby nigdy nic zabrałam się za porządki, pranie itp ( miałam w planach zostawić "czysty" dom jak pójde do szpitala, a tu plany się zmieniły bo niespodziewanie zostałam już w szpitalu - a w domu bałagan w najlepsze :P gary w zlewie, pranie na suszarce itp. Co prawda mój M pozmywał tylko naczynia, ale i tak sie na niego nie złościłam że nie zrobił reszty. Wolę wszystko po swojemu zrobić 😉
Natomiast bardzo pomógł mi w opiece nad Grzesiem 🙂zarówno w szpitalu ( tuz po porodzie ) jak i w domku.
Co do obiadów, to na początku gotowała dla mnie teściowa ( mieszkamy z nią :P ), a teraz to różnie. Jak mi mały pozwala, to ogarniam domek, jak jest dzień, że jest marudny to nie zabieram się za żadne prace i tez żyjemy 😉

Dziś mój synek mile mnie zaskakuje. Jest bardzo spokojny, grzecznie sobie śpi. O 19.00 go kąpiemy i zobaczymy jaki po kąpieli będzie, czy w nocy tez tak ładnie będzie spał 😉
Może to przez pogodę, bo dziś chyba niskie ciśnienie, głowa mnie boli, a na dworzu jakos duszno

buziaki :*

• Mamusia
oo, nie wiedziałam że Nina ma urodzinki.. ale już wiem 🙂

100 lat :* zdrówka, szczęścia, pomarańczy, niech Ci Twój facet nago zatańczy :P

a ja walczę z przeziębioną piersią. Boli, kłuje.. w nocy miałam stan podgorączkowy. Zastoju w cycu nie było,a bolała jak cholera 😞 mam nadzieję, że mi przejdzie. Grzeję teraz cycki pieluchą. Ot, mam za swoje, zachciało mi się na dwór w cienkiej bluzeczce wyjść..
Dziewczyny, uważajcie na swoje piersi jak będziecie karmiły. Ja juz teraz tez będę.. polak mądry po szkodzie.. 😉

• Mamusia
hej hej z rana 🙂
już z moją piersia lepiej, powoli przestaje boleć 🙂 poczytałam co nieco o tym w necie i wczytałam, że z tej przeziębionej piersi dziecko ma jak najwięcej jeść. No i mały ciągnął z niej prawie całą noc, dodatkowo pozycja "spod pachy" 🙂
aktualnie Grzesiu znów walczy z zaparciami 😞 już nie mam siły wymyślać jakie paskudztwo jem że u niego takie zaparcia występują..

miłego dnia :* zapowiada się słoneczny dzień 🙂

• Mamusia
Gosiu, pijam różne herbatki, po prostu cuda nie widy wyczyniam by mu było lżej robić kupki :P

Fajna promocja w rossmanie jest teraz, pampersy jumbo pack za 48 zł do tego chusteczki nawilżające dają gratis 🙂Ja już mu kupuję rozmiar 3, bo z dwójek wyrósł :P jakbyście widziały w sklepie pampersy ale w białym opakowaniu "sensitive", to wiem, że napewno rozmiar 2 ma siateczkę tak jak new born. Męża siostra aktualnie ich używa i wg niej są bardziej miękkie i delikatniejsze niż te zwykłe pampersy w zielonym opakowaniu 🙂

a oto Grześ w trakcie kąpieli 🙂 [img size=346]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie131-c8bf28f6eb3ea776b08d99362c9bbc8e.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Lekarza mam 2 piętra niżej ( teściowa :P ) i póki co nic niemożna temu zaradzić. Dziś najem się suszonych sliwek, może nas obojga "ruszy" :P

a co do pampersów i chusteczek, to jak chcesz to kup najpierw takie "mini wersje" chusteczek, pakowane po 10 sztuk, i zobaczysz na które Twój dzidziuś nie będzie uczulony 🙂 To samo z pampersami 🙂 Z tego co wiem, ro w rossmanie są do kupienia za 2 zł 2 sztuki pampersów babydream.
Co do chusteczek to ja polecam bambino, pampers oraz dzidziuś.Ładnie oczyszczają i mojego akurat nie uczulają, ładną ma (_|_) po tym 😉 Nie byłam zadowolona z Nivea baby i Huggisów ( wg mnie są zbyt suche )Na odparzenia wg mnie najlepszy jest sudocrem ( zlikwidował krostki na dupci małego , a krem pielęgnacyjny do ciała to bambino 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Witaj Madziorka 🙂
A na jakiej ulicy mieszkasz na niebuszewie?
A co bys woloała xhłopczyka czy dziewczynke?

Kasiu współczuje ja bym już chyba nie wysiedziała w szkole tyle czasu, a z malym kto zostanie?

Nina gdzie sie podziewasz na szkole tez Cie nie było..?

a ja dzisiaj włoski robie w końcu hihi 🙂