Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamuski 🙂

ale mieliśmy piekna dzis pogode 🙂 oczywiscie ja bym na spacerze 🙂 jak codziennie 🙂

Mam do Was pytanie na temat szczepionek - jakim idziecie torem ? normalnych czy skojarzonych ?
Czy szczepicie na te dodatkowe - rotawirusy itp ?

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Montusia, my idziemy szczepionkami 5 w 1. Nie szczepiłam ani na rotawirusy ani na pneumokoki.
Mój pediatra nie polecał tych 6 w 1, bo lepiej osobno zaszczepić się na żółtaczkę - takie są opinie u lekarzy.
My mamy następne szczepienie jakoś we wrześniu 🙂 I znów będzie ukłucie w udo 😞

• Mamusia
o matko ja pamietam jak szczepiłam Damiana raz mial tak ze miał 3 ukłucia naraz w 2 nózki i raczke masakra zapłakana wyszłam z gabinetu on oczywiscie niepłakal a ja....

teraz moj maz chce szczepic tymi 5w1 ale ja sie nad tym zastanawiam własnie ....
niewiem czy sie zdecyduje na pneumokoki i rotawirusy natomiast wiem napewno ze oboje bedą szczepieni na kleszcze ja mialam bolerioze i wiem czym ta choroba pachnie a mam takie tendencje ze kazdy robal mnie gryzie i syna tez .....

Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie tez ładny 🙂
milego dzionka

• Mamusia
Hej mamuski 🙂_
Monutsia ja tez ide tym 5 w 1.
A na pneumokoki i rotawirusy nie szczepimy.
Doszlismy do wniosku ze swoim ze przeciez my nie bylismy na to szczepieni i wiele innych pokolen tez to tak naprawde po co...
jakby nie wymyslili tych szczepionek to nawet by nie bylo tej rozmowy
Ale napisałam masło maślane:P

A my teraz idziemy 25 na szczepienie . dobrze ze tylko jedno uklucie .

A nie masz tak ze mozesz umowic sie na wizyte domowa ze swoim pediatra bo u mnie tak jest ze ma tez wizyty domowe.

• Mamusia
Hej 🙂

Gosiaczek no ja chodze do lekarza tylko rodzinnego z małą - do mojej pani dr. A poszukuje pediatry na prywatne wizyty na wszelki wypadek taki co przyjedzie nawet wieczorem do dziecka.

Wczoraj troche spanikowalismy bo mała strasznie wieczorem nam plakała nie chciala sie uspokoic - ale chyba od tego ze jej szczepionka gruzlicy zrobila sie ranka na niej - moze dopiero teraz sie to wszystko rozwija nawet niechce myslec co bedzie po szcepieniach - mamy wizyte na 29.03 ehhh

• Mamusia
hej wam!

wczoraj bylam u lekarza robilam tez usg,malutka wazy 3kg i dobrze sie ma w brzuszku,za to ja ide w poniedzialek do szpitala a we wtorek o 9 rano czeka mnie juz cesarka.

Na koniec tygodnia jesli wszystko bedzie gralo bede w domu to napisze i wkleje fotke..pozdrawiam mamuski

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Trzymam kciuki za przyszłe mamuski bedzie dobrze nie bac sie 🙂

dziewczyny czy ktoras z Was pobierała mocz w woreczek swojego dziecka ?
Bo ja mam Nadii pobrac i dac na badania aby sprawdzic czy to normalne kolki sa czy jednak nie 😞 ja mam nadzieje ze to zwykle kolki i damy rade 🙂

Bo mam te worki w domu juz ale zastanawiam sie czy je zaniesc do laboratorium czy przelewa sie mocz do pojemnika ?