Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
JAK tam mamuski 🙂 niedlugo bedziecie mialy swoje malenstwa 🙂
ah koncowka ciazy meczaca jest heh jeszcze npamietam jak to jest i chcialabym znnowu byc w ciazy 🙂

A wiecie co rozmawialam ostatnio ze swoim ginekologiem na temat spiralki i on mi to odradzil , powiedzial ze spiralka, i jest dla kobiet ktore nie chca miec juz dzieci, nie jest ona wcale taka wspaniała i nie zapewnia 100 % pewnosci poniewaz nie zatrzymuje jajeczkowania i mozna zajsc w ciaze , poza tym moze spowodowac rozne skutki uboczne dla mlodych kobiet,

a polecil mi krazki dopochwowe NUVA RING sa lepiej skuteczne od tabletek i maja mniej hormonów niz tabletki, ale to dopiero jak przestane karmic piersia. a koszt to okolo 50 zł miesiecznie i zmienia sie je raz w tygodniu.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
te krążki też polecał mi ginekolog w medicusie, ale jakoś nie wydawały mi się wiarygodne 🤨 Od początku miesiąca używam tabletek cerazette, też mają mało hormonów no i są dla matek karmiących. Już czuję się nich dobrze i mam wrażenie, że trochę od nich schudłam 🙂 albo inaczej - zrobiło mi się wcięcie w talii 🤪

• Mamusia
Gosia glowa do gory, ja ze swoim kloce sie prawie codziennie, przykra sprawa i wiem co czujesz po czesci...
Kasia, ten twoj Grzes rosnie jak na drozdzach, smieszek z niego maly po zdjeciach widac 🙂
Ja to sie boje ze moja mala bedzie placzliwa po mnie, bo ja prawie cala ciaze placze co chwile 😞
Powiedzcie jak jest koszt tabletek anty tych dla kobiet karmioncych? Co do wkladki to moja znajoma pomimo zalozonej wkladki zaszla w ciaze wlasnie, bedzie rodzic w ok czerwca.W sumie to przy kazdej metodzie antykonecpji nie ma 100% pewnosci ale wiadomo ze lepej wybrac mniejsze ryzyko 😉
Wiecie co, od rana mam dziwne uczucie, tak jak by mnie dziasla swedzialy.Wiadomo wam cos na ten temat???To jakas przypadlosc kobiet w ciazy? :P

• Mamusia
ja mysle nad spiralka. tyle lat brałam tabletki anty i nigdy mnie niezawiodly a tez niema 100% pewnosci a spiralka jest antykoncepcyjan czy wczesnoporonna ? chyba wczesnoporonna ??

kurcze no niewiem zobaczymy ...
aco do spacerow to ja dojde na samym koncu bo w czerwcu ale za to na blonia mam blisko 🙂

• Mamusia
HEJ
Adriana ja placilam cos kolo 30 zł za tabletki.
Co do Twoich dziąseł to przecież dzidzia zabiera ci duzo witamin no i wapn przeciez i moze dlatego 🙂

Ania233 a gdzie mieszkasz ze na blonie masz blisko 🙂
bo ja tez mam blisko 🙂

Co do spiralki to ja tez chcialam ale po tym co mi lekarz powiedział to juz nie chce bo chce miec jeszcze dziecko jedno 🙂

• Mamusia
dziewczynki nie kłócić się szkoda życia 🙂
trzeba sie kochać 🙂

czyli spiralka dla mnie,bo ja już wiecej dzieci nie chce 🙂
To nieprawda,ze ona dla tych co juz nie chcą dzieci,moja przyjaciołka ma 1 dziecko,założyła na 5 lat,teraz wyjełą jakoś w pażdzierniku i od stycznia jest w ciąży 😁

• Mamusia
Cześć mam kolejne pytanie 😁 😁 😁 Czy możecie coś powiedzieć na temat szkół rodzenia? Jaką możecie polecić i fachowo i niedrogo 🙂 Nie mam pojęcia gdzie mogę się zapisać :/
I w ogóle od kiedy się powinnam tym zająć bo nie mam pojęcia od którego tc kobiety się zapisują do takich szkół 🙂
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale Gosia i Nina były zadowolone ze swoich szkół. One chyba na Kadłubka chodziły??

a kuku :P [img size=261]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie094-4cf714bf54599ba6a2cf5f8a7bd95c3f.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Sylwestrzak ja chodziłam do szkoły rodzenia na Unii Lubelskiej - chodziłam tam od 27 tyg. Ta szkoła jest prywatna i kosztuje koło 350 zł ale naprawde warto jest duzo wyjasnien wszystkiego no i cwiczenia na kazdych zjaeciach - do aktywnego porodu.
I tam prowadzi położna z Polic i wszystko odrazu wyjasnia jak jest w Policach 🙂

Odradzam szkołe na Pomorzanach w szpitalu - " 😜omorzanke" byłam tam na 2 zajeciach i jest duzo nie potrzebnych informacji i jakies dziwne zajecia typu muzykoterapia ktore moim zdaniem nei sa potrzebne 🙂

Kasia ale przesadzony jest Twój synek normalnie modniś 🙂

• Mamusia
aa, a co do szkoły rodzenia to nie chodziłam. Sama czytałam sobie o porodzie, natomiast opiekę nad noworodkiem miałam już przerobione, kiedy rodził mi się brat. Miałam wtedy 14 lat 😉
po porodzie położna pytała się mnie czy pokazać jak się dziecko przewija i była zdzwiona, że nie chciałam jej pomocy 😉
jedynie skorzystałam z pomocy położnej, kiedy pokazywała mi jak karmić piersią, w jakiej pozycji najwygodniej itp. 🙂

• Mamusia
hej laski z brzuchami i z dzidziami 🙂
ja dzis zadowolona bo wózeczek juz mam w domciu 🙂
Gosiu-ja mieszkam na żelechowie zaraz obok os.Badurskiego i przyjaciól rzołnierza 🙂
moze uda mi sie zdjecie dowalic to wam wozek pokaze 🙂 [img size=257]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN0177.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />