Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bartulex napisał(a):
uuuuuuuuu a tu dalej cisza........
majóweczki gdzie jesteście?????????????
ja już po pierwszej wizycie u lekarza a w czwartek idę na usg zobaczyć moje maleństwo 😁 😁 😁 😁

Zycze udanej wizyty!!! 🙂 A majoweczki jeszcze chyba w nieswiadomosci zyja, albo o forum nie maja pojecia 😉

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie kochane majoweczki 2012! ja jestem majoweczka 2011 choc Piotrul urodzil sie 18.04.2011r caly i zdrowiutki, cieszcie sie tym blogoslawionym stanem,uwazajcie na siebie i czekajcie w cierpliwosci,napewno was przybedzie to dopiero poczatek,a jakby co sluze porada! buziaki w brzuszaki!!! 😘

• Mamusia
hej 🙂
Jestem nowa na forum , mam na imię Kasia i jestem majówką 🙂
Przynajmniej mam taką nadzieję, bo 2 ciąże straciłam 😞
Mam też prawie 4 letnią córeczkę 🙂
Do lekarza idę 22.09. i mam ogromną nadzieję zobaczyć dzidzię z pięknie bijącym serduszkiem. Baaardzo się boję .
Termin porodu, licząc od ostatniej @ mam na 6.05.2012r - tak bardzo bym chciała...

• Mamusia
kejtiw napisał(a):
hej 🙂
Do lekarza idę 22.09. i mam ogromną nadzieję zobaczyć dzidzię z pięknie bijącym serduszkiem. Baaardzo się boję .
Termin porodu, licząc od ostatniej @ mam na 6.05.2012r - tak bardzo bym chciała...

Trzymam kciuki Kejtiw 🙂 pozdrawiam - Grudnioweczka

kejtiw napisał(a):
hej 🙂

Witam i trzymam kciuki!!!!!

A tu dalej nas niewiele w sumie to naliczyłam 3?????? mamusie gdzie jesteście? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,
Mam na imie Monika i mam nadzieję, że dołacze do Waszego majowego grona.
Otóż sprawa przedstawia się następująco:
Dzisiaj jest mój 34 dc, czyli 4 dni po spodziewanej miesiączce. Test zrobiłam w poniedzialek,wyszły dwie kreski z tymże jedna nieco bladsza niż druga. W dniu dzisiejszym byłam u gina i niestety powiedział mi, że na tym etapie nic nie jest w stanie powiedzieć ( tzn. zobaczyc coś konkretnego na usg). Pokazał mi jakąś maleńką kropunie i powiedział, że podejrzewa, że to właśnie z niej coś może być, ale że oficjalnie nic nie potwierdza i mam sie zgłosić za dwa tygodnie...
Ehhh... myślicie, że jest nadzieja... ?
Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluje wszystkim, które już wiedzą na 100%, ze fasolinka zdrowo rośnie. 🤪 🤪

• Mamusia
nikusia ja pierwszą kreskę ( w dzień spodziewanej miesiączki) miałam tak bladą że nawet nie byłam pewna czy ją widzę. Dwa dni później nadal jaśniejsza od kontrolnej i kolejne dwa czekania zaowocowały wreszcie krechą jak trza 🙂 U lekarza byłam jakoś w 7tc i też mi nic konkretnego nie powiedział oprócz tego że jest bardzo młody pęcherzyk. Tak więc bądź dobrej myśli, pozdrawiam i trzymam kciuki

• Mamusia
Hejka!!! Lekarz wskazał 16 maja więc też będę Majówką!!! Bardzo z tego powodu sie cieszę!!!
Za wcześnie było by cokolwiek zobaczyć,ale badanie Beta hcg potwierdziło ciążę. W pn idę do drugiego lekarza i jestem ciekawa co ona powie. Jestem z Poznania i niestety lekarz który się mną zajął nie pracuje na żadnej porodówce 🥴 i będę musiała szukać chyba innego. Pewnie lepiejjest rodzić pod okiem kogoś kto się Tobą opiekował.
Pozdrawiam

• Mamusia
Witajcie Majóweczki, te bardziej i mniej świeże 😉
Przybyło nas co bardzo cieszy.
Ja po urlopie wróciłam z mega mdłościami 😞 Teraz leżę i dogorywam 😞 Mam nadzieję, że okres ciążowych nieprzyjemności będzie krótki.

Bartulex, też bym chyba wolała chłopca (choć z drugiej strony dziewczynkę też fajnie mieć 😉 ) Mój mąż teraz stawia na Karolinkę. Zobaczymy co wyjedzie 😉

no w końcu coś się tu ruszyło 🙂
jak tam samopoczucie???
mamusie które maja już dzieci, czy tak samo wyglądała wasza pierwsza ciąża??? chodzi mi o samopoczucie, bo u mnie zupełnie to samo, no tylko na pewno mniej senna jestem. 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Witam się i ja 🙂 Pisałam już, że jeśli się uda to też będę majóweczka i się udało 🙂 Wczoraj robiłam test i są dwie kreseczki. Termin wg @ mam na 27 maja a do lekarza to za ok 2 tyg dopiero się wybieram. Któraś z Was pytała, czy pierwszą ciąż przechodziłyśmy tak samo. Ja jestem mama z marca 2010 i właściwie dopiero ok 3 m-ca zaczęło mi coś dolega typu mdłości, zmęczenie itp. Tyc zaczełam dopiero w 17 tc, a teraz już troszke przytyłam a przecież to dopiero 5 tc.

• Mamusia
dzień dobry!
a ja jestem bardziej senna niż w pierwszej ciąży - właśnie wstałam po godzinnej drzemce 😉
poza tym to samo - rano wstaję i jest ok a ok godziny po śniadaniu zaczynają się mdłości, które trwają do wieczora 😞 Chociaż tym razem sobie może ciut lepiej z tym radzę bo staram się mieć pod ręką jabłko i podgryzać co jakiś czas co mi żyć pozwala. Że też 2 lata temu na to nie wpadłam...