Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam nową mamusie, Pola gratulacje! Trzymam mocno kciuki zeby tym razem Wam sie udało!
Dudasia ja mam prace fizyczną, pracuje na housekeepinu. W pierwszej ciazy pracowałam na spa, praca niby też fizyczna ale zajebista 🙂 Niestety po macierzyńskim nie mogłam tam wrócić ze względu na godziny( spa pracuje tylko popołudniami i wieczorem) wiec zaczełam pracować tam. A co do lżejszego porodu to wiem to po sobie bo pracowałam do ostatniego tygodnia, aż mi kazali prawnie iść na macierzynski. Poród trwał tylko 6 godzin więc naprawde niewiele. Co prawada teraz planuje tylko pracować do świąt, ale może znajde coś innego? Bo zwariuje w domu 🙂
Dobra ja zmykam do mężusia bo właśnie wrócił z pracy. Do jutra mamusie!

• Mamusia
Hejka Mamusie!!!
Wczoraj padłam wieczorkiem jak kawka....
Eliza nie dziwie się Tobie. Do sądu ich i tyle.
Pola gratuluję!!! Cieszę się bardzo, że nas dołączyłaś Razem raźniej. Super, że Wam się udało!!!
Dudusia mam zamiar ten czas wykorzystać najlepiej jak się da!!! Masz w 100% rację. Jak będzie już pierwsze dziecko to przy ciąży z drugim już tak pięknie nie będzie.

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny. Udało nam się naturalnie!!! Już się szykowałam do histeroskopii, a potem do stymulacji i inseminacji i wtedy okazało się, że żadne zabiegi nie są już potrzebne 😁 Myślę, że psychika dużo zdziałała, chociaż nie tylko, bo barałam też leki na tarczycę i prolaktynę. Ja byłam już nastawiona, że bez tych wszystkich zabiegów się nie uda i właściwie się teraz nie staraliśmy specjalnie i wtedy właśnie mieliśmy ogromną NIESPODZIANKĘ 😁
Ja również gartuluję wszystkim mamusią i trzymam kciuki za wszystkie walczące, bo wiem doskonale co czują.
Megan nie denerwuj się CMV IGG dodatnie oznacza, że kiedyś chorowałaś już na cytomegalię. A to jest tak jak w przypadku toxoplazmozy, że w ciąży groźne są tylko zakażenia pierwotne, a Ty już masz przeciwciała 🙂 Ja też mam dodatnie CMV igg i pytałam o to lekarza zakaźnika.

• Mamusia
Cześć dziewczyny!
Ale dzisiaj się dotleniłam - właściwie od 10 rano na dworze 🙂 Od rana super pogoda na zdjęcia była więc najpierw sama biegałam z aparatem a później z rodzinką. Bartek wykończony właśnie idzie spać z tatą 🙂

Justyna, jak się ma fizyczną pracę (i dobre samopoczucie) to się zgodzę, że pewnie z marszu się na poród idzie (choć reguły nie ma). No i jeżeli mama pracująca fizycznie ma tendencję do biernego spędzania wolnego czasu to rzeczywiście na L4 pewnie zasiadłaby przed TV i nic dobrego by z tego nie było.
No ale większość mam ma jednak pracę siedzącą, która na pewno nie sprzyja kondycji i na bank nie wpłynie na lepsze przygotowanie do porodu. Chyba, że uznamy iż codzienne ubieranie się, wychodzenie do pracy i wysiłek umysłowy to większa aktywność niż w domu na L4 no to się zgodzę, że już lepiej pracować 🙂 To bardzo indywidualne.

• Mamusia
Pola dziękuję za informację 🙂 🙂 uspokoiłaś mnie 🙂 🙂
Cudownie, że Wam się tak udało. Naturalnie!! To naprawdę była dla Was NIESPODZIANKA!!!!
Już po siłowni. Było super. No i po obiedzie. Dziś pierwszy raz jedliśmy chińszczyznę własnej roboty z naszego ślubnego woka. Pycha...
A ja ciągle głodna jestem~!!!

• Mamusia
Dudasia pewnie ze to sprawa indywidualna każdej mamy. Ja nie mam jak aktywnie spędzać czas, nie liczac biegania za Piotrkiem albo chodzenia na spacery 🙂 Mogłabym oczywiscie ćwiczyć w domu ale jak moje dziecko idzie spać to ja marze o tym żeby się położyć. No nic może kolejne bedzie grzeczniejsze i da mamie troche spokoju 😉

• Mamusia
Jestem juz po baseniku 🙂 🙂 🙂 Fajnie się plywało.
Mój mąż przygotował wszystko do obiadku 🙂 🙂
Dziś się okazało jaka ze mnie blondynka!!!! Byłam święcie przekonana, że wizytę u gina mam jutro,a tu coś mnie tknęło wzięłam rozpiskę i patrzę jak byk 25!!!! Czyli wtorek. A więc jeszcze jutro i pojutrze w pracy. Ehh dobrze, że dziś spojrzałam 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Hejka Mamusie!!!!
Od 8 jestem już na nogach... Powoli zbieram się na basen. Mąż miał iśc ze mną,ale ma zakwasy po siłowni i odpuszcza, za to ja nie. Przyda mi się troszkę ruchu w wodzie.
Zycze milego dnia:-))

Ambitnie!!
Chociaż, jak Ty normalnie wstajesz o 5 to 8 jest luxusem 😉
U nas w domu wstaje się najwcześniej o 9 🙂
A teraz czekamy czy teściowa potwierdzi zaproszenie na obiad .. W przeciwnym razie będę musiała coś na szybko stworzyć 🤢

• Mamusia
U nas wczoraj była piękna pogoda więc poszliśmy sobie na spacerek do lasku 🙂 a jak wrócilismy to zjadłam obiadek, padłam i usnęłam na godzinkę 😁 Ja generelnie teraz mogłabym ciągle spać i jeść 🙃 Mdłości na szczęście nie mam tylko ze trzy razy mnie zemdliło ale szybko minęło. Mam za to często taki niesmak w ustach i nie mam wtedy ochoty na nic, niby jestem głodna, a nie mam na nic ochoty.
A dziś u nas okropna pogoda zimno i pochmurno 🤢 A ja mam w związku z tym jakiegoś doła i wszytsko mnie wkurza 🤢

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Megan100 napisał(a):
Hejka Mamusie!!!!
Od 8 jestem już na nogach... Powoli zbieram się na basen. Mąż miał iśc ze mną,ale ma zakwasy po siłowni i odpuszcza, za to ja nie. Przyda mi się troszkę ruchu w wodzie.
Zycze milego dnia:-))

Ambitnie!!
Chociaż, jak Ty normalnie wstajesz o 5 to 8 jest luxusem 😉
U nas w domu wstaje się najwcześniej o 9 🙂
A teraz czekamy czy teściowa potwierdzi zaproszenie na obiad .. W przeciwnym razie będę musiała coś na szybko stworzyć 🤢

Jak ja marze zeby chociaż raz w tygodniu wstać o 9. Dziś moje dziecko wstało przed 7 i nawet pozniejsze chodzenie do łóżka nie jest w stanie tego faktu zmienić;/

• Mamusia
Pola79 napisał(a):
U nas wczoraj była piękna pogoda więc poszliśmy sobie na spacerek do lasku 🙂 a jak wrócilismy to zjadłam obiadek, padłam i usnęłam na godzinkę 😁 Ja generelnie teraz mogłabym ciągle spać i jeść 🙃 Mdłości na szczęście nie mam tylko ze trzy razy mnie zemdliło ale szybko minęło. Mam za to często taki niesmak w ustach i nie mam wtedy ochoty na nic, niby jestem głodna, a nie mam na nic ochoty.
A dziś u nas okropna pogoda zimno i pochmurno 🤢 A ja mam w związku z tym jakiegoś doła i wszytsko mnie wkurza 🤢

Pola ja tez mam taki niesmak w ustach. Ciagle mi sie wydaje ze mam nieświeży oddech ☺️