Skocz do zawartości

Wydzielina z pochwy | Forum o ciąży

martadella007

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, ja mam tak samo - czasem zużywam 5 wkładek dziennie, czasem jedną. Wydzielina jest jak maka z wodą, czasem biała czasem bardziej żółta. Jeśli nic cię nie swędzi to spoko, chociaż czasem może złapać lekki świąd bo gospodarka hormonalna organizmu jest zmieniona, PH jest inne i skóra może lekko piec...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Czesc,bardzo sie martwie poniewaz ma problem z uplawami,czasem sa jak to ktoras z Was porownala sa jak "woda z maka" a czasem zolte,Za to dzisiaj byly rozowe a nawet czerwone.Prowadze ciaze za granica i to jest straszne,pierwsza wizyte i badania bede miala dopiero 15 grud!!!Czyli w 20 tyg.ciazy.Bylam prywatnie u polskiego lekarza ale to nie to samo.Po za tym mam ciagle bole brzucha i to wszystko bardzo mnie niepokoi. 😞

• Mamusia
Witaj, proponuje, przyspieszyc wizyte u lekarza.
Uplawy rozowe i czerwone moga byc niebezpieczne, z tego co czytalam. Tez prowadze ciaze za granica, i jak tylko cos jest nie tak, dzwonie do lekarza zeby sie upewnic. Teraz to juz wizyty sa co 2 tygodnie, wiec kazdy problem jest rozwiazywany na biezaco.
Glowa do gory.Pozdrawiam

• Mamusia
och kurde, to naprawde nieciekawie. to jak cos bedzie nie tak to po prostu ma byc i tyle tak, g.... wszystkich obchodzi, jak zaczniesz rodzic potem i beda mieli inne pacjentki to co urodzisz na ulicy... kurde przeciez ludzmi jestesmy a nie zwierzętami w lesie 😞 Przykre...

• Mamusia
Niestety masz racje Ewcia,a w dodatku to moja druga ciaza,pierwszy raz poronilam,stwierdzili martwy plod w 7 tyg. i wyczyscili.Oni nie licza sie z tym co my,kazda z nas indywidualnie czuje i jakie to straszne przezycie.Bardzo sie teraz boje,jutro dzwonie do nich raz jeszcze i nie dam im spokoju!!!A co!!! 😠

• Mamusia
Nio pewnie, Ty zachodzisz w głowe i martwisz się a oni maja gdzies. ja na poczatku jak miałam problemy i musiałam leżec to jak cos sie działo to byłam co 2 dni u ginka, i tez mieli kolejki, ale jak cos nei tak to lekarz bez zapisywania przyjmował, i kobiety sie nie dziwiły, bo jak przyszła mama wystarszona ze cos sie dzieje, to od razu widac, i sie inne lituja i pzrepuszczaja. Choc nikomu nie zycze przerazenia takiego jak u mnie. Jak zobaczyłam plamienie z samego rana to az mi głowa dretwiała, bo dzien wczesniej jak poszłam do rodzinnego po zwolnienie jeszcze nie ciążowe(takie tylko abyz tydzien poleżec) i pytała mnie czy nie ma plamien to powiedziałam ze nie. I Bozia skarała, ze nie dbałam o dzidziusia. Od razu wziełam zwolnienie od Ginka 🙂

• Mamusia
Czesc mamuski
Jestem juz doswiadczona w sprawach ciazy - to moja trzecia. Dwie poprzednie dawno temu i w Polsce - bez problemow. Obecna w Anglii - moje angielskie znajome na samym poczatku powiedzialy mi, ze do 25-tygodnia twoj "brzuch" traktowany jest jak obywatel drugiej kategorii.
W 14-nastym tygodniu mialam krwawienie i maz zabral mnie prosto do szpitala na ostry dyzur. Posprawdzali - wszystko wrocilo do normy i zglosilam sie znowu do szpitala rano. Robili mi USG, badania moczu i krwi i okazalo sie ze po wczesniejszych badaniach w 11 tyg. przeoczyli fakt, ze istnieje mozliwosc konfliktu serologicznego: mam grupe krwi "-" a moj maz "+". W szpitalu od razu podali mi antyciala i tak ma byc co 6 tygodni do konca ciazy.
Jak cos sie dzieje niedobrego - radze prosto do szpitala na izbe przyjec - to zawsze dziala, a dla mnie nawet jak moje bobo jest wielkosci fasoli - to juz czlowiek!!!

• 2 tygodnie później...