Skocz do zawartości

Ilosc usg... | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja miałam 3 usg normalne,2 usg dopochwowe i jedno usg 4d.No ale to dlatego że była ciąża zagrożona na początku,ostatnie usg planowe miałam w 19tc,no ale w 25 zrobiłam sobie już prywatnie usg 4d,i do końca już nie będę miała,a szkoda.
Co do szkodliwości,to opinie są różne,co lekarz to inna opinia.

Ech niby to sa tylko fale i nie zagrazaja wiec trzeba myslec pozytywnie. Jak to nie bedziesz miala usg? przeciez przed porodem musza sprawdzic ulozenie dziecka no nie? No ja mialam juz 7 bo ciaza zagrozona w tym dwa razy w szpiatlu po plamieniach wiec dla pewnosci zrobili zeby bylo widac ze jest ok.

Gosiu a dobrze bylo widac Dzidzie na 4d? bo mi lekarz mowil ze najlepiej ok 30tygodnia robic. Niestety na tej fotce nie widze dobrze. Te fotki wogole takie male tutaj sa ze ciezka cos zobaczyc no nie?

• Mamusia
Anitek nie będę już miała robione z tego względu że według usg ostatniego Malutka rozwija się prawidłowo i jest już wszystko w porządku,co do ułożenia dzidzi to nie wiem,chyba położna sprawdza co??Nie mam pojęcia,może będą mi robić jeszcze w szpitalu,ale wątpię.
Moja dzidzia nie chciała mi się pokazać w 4d,co chciał Ją ująć to zasłaniała buzkę,wstawię Tobie fotkę 🙂

Pikasso mój ginekolog też mi powiedział,że prawidłowo się robi 2 razy usg,i tak mi tutaj robili. [img size=450]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/buzka_4d1-b8112e189e5ac74a44f38513cefd28bf.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Kurcze a ja mieszkam w UK i jak na razie miałam jedno w 10 tygodniu drugie mam dopiero na 21tydzień!! Chyba jak pojadę do Polski na urlop to zrobię sobie jeszcze jedno 🙂 Szkoda, że tu tak żałują 🤨

• Mamusia
Witam!Dziewczyny jak będziecie miały okazje umówcie sie również na 3d,4d.Naprawdę warto! Nie poto żeby zobaczyć jakie śliczne maleństwa macie.Tylko żeby zrobić badania. Ja byłam w 19 tygodniu. Moja malutka miała wszystko zbadane. Wiem ze jest zdrowa . To bardzo ważne.

Ach jaki Slodziaczek Maluski 🙂 no powinni niby robic w 36tyg zeby sprawdzic ulozenie z tego co mi w szpitalu tluamczyli ale jak widac kazdy lekarz mowi inaczej 🙂 ja sobie tez zrobie 4d ok 30tyg i zobaczymy co tez tam bedzie widac. Jak narazie mam kolejne usg 10tego wrzesnia i slyszalam ze juz mozna rozpoznac plec dziecka oczywiscie jak sie dobrze ulozy 🙂 jestem ciekawa 🙂

• Mamusia
hej 🙂 mój lekarz z tego co wiem robi 3 razy USG dodam że chodze na kasę chorych, bo niby tak sie powinno robic pierwsze USG stwierdzające ciązę, drugie USG połówkowe i 3 USg po 30 tc, więcej jest nie potrzebne jeśłi jest to zdrowa ciąża bez zagrożeń, ale to chyba tez zależy dużo od lekarza i i od tego czy chodzimy prywatnie czy państwowo 🙂

ja miałam jak dotąd 5 razy USG bo zmieniłam lekarza na początku ciąży więc poprzednia pani ginekolog robiła mi 2 USg stwierdzające bo nie mogła się doszukać mojej fasolki :P i jendo Usg robiłam prywatnie-było to badanie prenatalne w 12tc

• Mamusia
CandyMonka ja też jestem w UK,no i miałam też tutaj tylko dwa razy robione usg,oni robią dodatkowe jeżeli jest coś nie tak.

Anitek mi powiedzieli w 19tc że na 80% to dziewczynka,ale dokładnie to zależy od ułożenia,widzisz jak robiłam 4d to Malutka tak się wykręciła i schowała,że nie widział na początku,dopiero pod koniec usg sprawdził jeszcze raz i wtedy powiedział mi na 100% że córeczka 🤪

• Mamusia
hej dziewczyny ja tez chodze do przychodni i do lekarza ktory robi mi 3 usg podczas całej ciazy podobno tak jest prawidłowo jesli ciaza nie jest zagrozona. ja juz miałam 3 . pierwszy raz jak potwierdzałam ciaze , drugi w 14 tyg wtedy poznałam płec i w 17 tyg byłam prywatnie po nagranie i zdjecia z usg. zostało mi normalniejeszcze jedno usg ale wybiore sie chyba jeszcze dodatkowo . Co do usg 3d chciałabym sobie zrobic koło 20 tyg własnie zeby zobaczyc czy z kruszynka jest na prawde wszystko ok. Nie orientuje sie tylko ile wynosi koszt takiego badania?? tak mniej wiecej? 🙃