Skocz do zawartości

Waga Maluszków w łonie Mamy :) | Forum o ciąży

magditta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ewelinamit86 napisał(a):
witam 🙂
a u mnie jest tak
24 tydzień i 850 g
jak myślicie czy to nie za dużo jak na dziewczynkę ????????????

Ja cieszyłabym się gdyby dziecko tak pięknie rosło, teraz rośnie w brzuszku a poźniej bedziesz karmić i może całkowicie inaczej przybywać na wadze 🙂 Piękna waga, ja też chciałabym aby mój dzidzius tak ważył!

• Mamusia
ewelinamit86 napisał(a):
dziękuje skoreczka 🙂
to moja pierwsza ciąża i jak zobaczyłam ile inne dzidziuśie ważą to myślałam że coś jest nie tak.
Julcia widać ma apetyt 🤪

Ewelinka nic się nie denerwuj. Zobaczysz jak to się będzie wszystko zmieniać z każdym tygodniem 🙂 Moje maleństwo w 22 tc ważyło 320g a za 3 tygodnie już 640g więc też ma apetycik 🙂

magditta widać że nasze bąbelki lubią dobrze sobie wyglądać 🤪
Julka w 20 tygodniu ważyła 250 g mam nadzieje że to nie oznacza że do porodu dobije 4,5 kg ?
ciekawe od czego to zależy bo ja jestem osobą szczupłą na początku ciąży ważyłam 53 kg a teraz 56 kg.

• Mamusia
Wrzucę trochę informacji o wadze Maluszków 🙂 Pamiętajcie żeby jednak tego w 100% nie brać dosłownie, postaram się jeszcze te dane sprawdzić w jakiejś książce 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/171/wagamaluszka.png/][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/8776/wagamaluszka.png[/IMG][/URL]

skoreczka napisał(a):
Nikusia troszkę nie rozumiem. Jak to o kilka dni mniejsza? Przeciez każde dzieciątko może inaczej wazyć w danym tydodniu. Korzystasz z jakiejś tabeli? 😉

Nie, to są dane z wypisu ze szpitala i jak mam wymiary to mam do nich średni wiek płody. I jest o 4 dni różnicy. Tak samo jak mi robi USG to mam napisane, który to tydzień. 😉
Dodam jeszcze, że jak wezmę do tego średni błąd pomiaru to znaczy że jest ok 😁 😁

skoreczka napisał(a):
A ja już myślałam ze to jakiś książkowy pomiar 😉 Ufff

Ja tym książkowym to nie wierzę, zresztą te też z przymrużeniem oka traktuje. Milimetr w tą czy w tamtą i już inny wynik. Chociaż bardo bym chciała, żeby już większa była jakbym miała wcześniej urodzić, ale staram się nie myśleć w tych kategoriach.