Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie w gipsie czy bez to i tak trzeba nosic. A u nas tata zajęty ciągle więc za wiele czasu na noszenie nie ma 😉 A u Ciebie Igorek nauczony noszenia??
Fajnie napisałaś "staruszki" 😁 😁 no w sumie teraz to tak 🤪

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Dokładnie w gipsie czy bez to i tak trzeba nosic. A u nas tata zajęty ciągle więc za wiele czasu na noszenie nie ma 😉 A u Ciebie Igorek nauczony noszenia??
Fajnie napisałaś "staruszki" 😁 😁 no w sumie teraz to tak 🤪

My Igora w sumie mało nosimy ale z dnia na dzień częściej, bo sam nie pójdzie, a ciekawskie to. Mimo wszystko to się cieszę że jeszcze nie chodzi i nie muszę za nim biegać... ale i to nas czeka.
Chyba ostatni tydzień ciąży, jak z Igo jeszcze byłam to jechaliśmy z Adzią nad jezioro na jeden dzień, aby się dziecko wybiegało i mój mąż chyba poszedł po coś do jedzenia do baru, a młoda mi zaczęła uciekać... Wierz mi, że takiej akcji jeszcze nie miałam jak wtedy, ja taka hipopotamia jak za nią ruszyłam to ło hoo ho 🙂 I teraz mam właśnie taką wizję końcówki ciąży.

• Mamusia
No ja żałuje że nie mam nagranego tego pościgu... 🙂))
W pierwszej i drugiej po 15 kg równe. 🙂 Ale wszystko w ostatnich miesiącach zrzuciłam- nawet to z pierwszej ciąży, bo wcześniej miałam problemy z wrzodami na żołądku i teraz kolejne wymioty. No i teraz mogę stwierdzić, że za swojego życia nigdy mniej nie ważyłam.

ocia napisał(a):
kurde dziwnie. 🙂 jedno ledwo odchowane a kolejne w drodze 😁
ale kolejny plus to to ze za jednymi pieluchami się odchowa- no nie do końca ale tak prawie...

Pieluchy pieluchami ale ja na pampersach jadę 😁
Pewnie dobrze się stało że tak szybko ale ja w sumie nie mam nikogo znajomego żeby tak szybko mieli dziecko! I to trochę szok dla wszystkich bedzie 😁
A moje dziecię już śpi, mężusia do pracy wysłałam więc mam wieczór dla siebie 😜

• Mamusia
niunia.... no ja tez pampersy ale wiesz... o sam fakt chodzi 🙂
Ja mam siostrę taka 'świnię rozpłodowa"- 30 lat ( nie skończone) i 5 dzieci, 2 najmłodsze to taka sama różnica- jedno teraz ma 17 miesięcy, a drugie 5 🙂 Ale mimo tego szok będzie.
moje maluchy nie śpią. Córę właśnie tato kąpie, a Igor leży ze mną i kontynuuje fascynację łapciami 🙂

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
To może się zamienicie??? 😁 Kozinka poważnie chciałaś tak szybko zajśc w ciążę? Nie bałaś się??? Ja myslałam o drugim dziecku ale nie tak wcześnie, choc może i dobrze się stało 😉

baa ja chciałam trójkę rok po roku,ale że od dawna mam problemy z okresem to nie miałam go równy rok po porodzie,brałam tabletki,dostałam jeden,robiłam test i negatywny,usg nie wykryło ciązy więc kazał mi tabletki brać dalej...a tu cisza,okresu nie było,no i okazało się,że zarówno test jak i usg miałam robione w 4tyg ciązy i nic nie wyszło,potem poszłam 2 raz po 2 tyg że okresu nie mam a test wyszedł pozytywny i na usg okazało się,że 6 tydz.

Śmiałam się z tymi pampersami 🙂 Mojej Małej się kąpac nie da więc zmoczoną gazą ją wycieramy. A na dobranoc zawsze jej puszczam w łózeczku projektor na ścianę z kołysankami i ją zostawiam. Już się nauczyła i jak wymęczona jest to szybko zasypia 🙂

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
ocia napisał(a):
kurde dziwnie. 🙂 jedno ledwo odchowane a kolejne w drodze 😁
ale kolejny plus to to ze za jednymi pieluchami się odchowa- no nie do końca ale tak prawie...

Pieluchy pieluchami ale ja na pampersach jadę 😁
Pewnie dobrze się stało że tak szybko ale ja w sumie nie mam nikogo znajomego żeby tak szybko mieli dziecko! I to trochę szok dla wszystkich bedzie 😁
A moje dziecię już śpi, mężusia do pracy wysłałam więc mam wieczór dla siebie 😜

moja śpi,mąż na 2 zmianie też mam chwilę 😜
u nas mało małżeństw w znajomych,bo my młodzi strasznie jesteśmy,a kuzynostwo jak się mi urodziła Klaudia to też się postarali o dzieciaki,no i zostali sobie rodzicami z każdej strony rodziny,więc zaczęliśmy z moim drugą kolejkę 😁 😁 😁

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
To może się zamienicie??? 😁 Kozinka poważnie chciałaś tak szybko zajśc w ciążę? Nie bałaś się??? Ja myslałam o drugim dziecku ale nie tak wcześnie, choc może i dobrze się stało 😉

baa ja chciałam trójkę rok po roku,ale że od dawna mam problemy z okresem to nie miałam go równy rok po porodzie,brałam tabletki,dostałam jeden,robiłam test i negatywny,usg nie wykryło ciązy więc kazał mi tabletki brać dalej...a tu cisza,okresu nie było,no i okazało się,że zarówno test jak i usg miałam robione w 4tyg ciązy i nic nie wyszło,potem poszłam 2 raz po 2 tyg że okresu nie mam a test wyszedł pozytywny i na usg okazało się,że 6 tydz.

Podziwiam Cię że chciałaś trójkę rok po roku 🤪 🤪 Ja po porodzie miałam tylko 2 okresy i później cisza więc zrobiłam test a tam taka słabiutka kreska i na usg też nie było pęcherzyka. Po kilku dniach już była wyraźna kreska a za 2 tyg na usg już był zarodek. Pierwsze usg też miałam w 4 tygodniu 🙂

• Mamusia
ocia napisał(a):
o to duża już 🙂 ja bym chciała już takiego mojego 🙂 Niech on rosnie

ale za to ciężka,odkąd skończyła 9 mies to biega,wszędzie jej pełno,nie usiądzie na minutkę,będzie ciężko z brzuchem za kilka miesięcy za nia nadążyć a taki maluszek który leży albo dopiero uczy się chodzić to nie ma na tyle energii żeby pokonać ciężarną mamę 😁

Kozinka wiem że Ty masz chyba 21 lat a mąż? Ja mam 23 a mój stary pryk 27 😁 😁 U nas na około się zaczęła druga kolejka u kuzynostwa ale myślałam że nas ominie i w sumie wryłam się jednemu kuzynowi i nie bedzie teraz za koleją 😜 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Kozinka wiem że Ty masz chyba 21 lat a mąż? Ja mam 23 a mój stary pryk 27 😁 😁 U nas na około się zaczęła druga kolejka u kuzynostwa ale myślałam że nas ominie i w sumie wryłam się jednemu kuzynowi i nie bedzie teraz za koleją 😜 😁

ja 21 a mąż 22 lata

ocia napisał(a):
wlałabym odwrotnie

Hehe bo synuś się jeszcze nie umie przytulic 🙂 ale jak juz zacznie to bedziesz jego wolała 😉 u nas w domu zawsze było że ja tatusiowa jestem a młodszy brat mamy. Ja spadam pod prysznic i muszę jeszcze Małej butlę dac na spiocha żeby dłużej w nocy spała 🙂, później bede

• Mamusia
niunia nie bo ja myślę o ich przyszłości...
Aida dobrze na tym wyjdzie a Igo?? Nie chce maminsynka 🙂) Mino to mam nadzieję że na takiego nie wyrośnie.
kozinka to młoda mamusia jesteś 🙂)) Też tak chciałam ale brak szczęścia w młodości i studia które i tak olewałam. 🙂