Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Z guma to jeszcze bym zaryzykowala.
Co do rumianku - nigdy nie pilam herbaty rumiankowej i troche bym sie bala. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na nowinki. Ale za to zielona lubie bardzo. Pytanie - czy pomaga?
Coli, napojow gazowanych, energetycznych - nie pije w ogole. One nie istnieja w moim menu i w domu. Moim zdaniem nie wnosza do organizmu nic dobrego. Jest to sam cukier i szcztuczne substancje, choc musze przyznac, ze slyszalam, iz babelki pomagaja przy niektorych dolegliwosciach. Kto wie, moze ktoregos dnia siegne po cole jako deske ostatniego ratunku... 😁 Dzieki za podpowiedzi mulant 😘

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Was dziewczyny
Chciałam serdecznie zaprosić mamusie i ciężarówki z śląska( i nie tylko) na bezpłatne warsztaty Świadoma Mama, które odbędą się 17 listopada o 17.30 w Hotelu Diament w Katowicach. Przesyłam linka do szczegółowych informacji
http://www...doma-mama-w-katowicach-0

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂

Ojej piszecie o rosołku to u mnie tez dzisiaj bedzie. Narobiłyscie mi straszliwej ochoty 🙂
A co do zwalczania moich mdlosci to mi pomagaja solone krakersy z rana i woda z cytryna. Miete lubilam wypic sobie przed ciaza i teraz mnie odrzuca na sama mysl o niej 😞
Milego dnia 🙂

Jaki zbieg okoliczności - u mnie też był dziś rosołek, tyle że z ziemniakami a nie z makaronem 🙂
A co do mdłości to mi juz przechodzą! Na szczęście 🙂 i pepsi mi też pomagało. No a ja mam jutro wizytę u lekarza, już się doczekac nie mogę, w końcu zobaczę moją kruszynkę 😉

• Mamusia
marta89 napisał(a):
midorada moj brzuch juz tylko czasem boli, a jak pobolewa mocniej to lykam no spe. Mam nadzieje ze te tabletki nie szkodza w duzych ilosciach.
A tak ogolnie to czuje sie raz lepiej raz gorzej, dokuczaja mi nocne wymioty, ale pocieszam sie ze po nich czuje sie w ciagu dnia lepiej 🙂

jeśli mogę... ja no spę teraz brałam przez około miesiąc rano i wieczorem z zaleceń lekarza, więc na pwno nie szkodzą tylko warto skonsultować z lekarzem 🙂
a w poprzedniej ciąży jak Maja już była mocno w dole to w ósmym miesiacu brałam trzy razy dzienne no spe forte, więc to chyba była dawka dla konia 🙂
pozdrawiam

• Mamusia
Niunia, fajnie masz, ze jurto juz bedziesz widziala swoje malenstwo. Ja wizyte mam dopiero za ok 2 tyg i wiem juz ze nie bede miala USG. 😞 Musze byc cierpliwa...
Zaraz wychodze po kuraka na rosolek i warzywka. Postanowilam, ze kupie mala butelke coli. Bede trzymala na absolutnie krytyczna sytuacje. Widzicie jaka macie sile przekonywania 😉
Trzymajcie sie kobietki

• Mamusia
Hej!

Mi juz mdlosci mam nadzieje przeszly na dobre, czasem mnie jeszcze skreci czasem zoladek ale do wytrzymania 😉 Cola jak najbardziej pomagala na bolaczki zoladkowe ale ja pilam w krytycznych momentach razcej herbate mietowa.

Midorada ile masz lat?

Moja mloda tez dzisiaj miala rosolek 😁 😁 😁

Niunia ale masz fajnie, napisz koniecznie jutro co slychac u malenstwa!

Ocia ale masz sliczny avatarek, jaki przystojniaka 🤪

Ja sie pakuje bo jutro ruszamy na weekend do parku narodowego i czeka nas 8godzin jazdy, mam nadzieje, ze jakos je przezyje 🙂 Jak mnei nie bedzie to do napisania w poniedzialek!

• Mamusia
kozinka napisał(a):
ocia napisał(a):
hej kochane 🙂)
dawno mnie tu ni było 😉 i widzę ze nie złe jaja z panią od trojaczków były 🙂

noo
mówiłaś już o ciąży komuś czy nie?

taaak 🙂) przeciez musialam w koncu 🙂 TZN NA RAZIE MEZOWI POWIDZIALAM A W WEEKEND MOI ROODZICE SIE DOWIEDZA 🙂

• Mamusia
ocia napisał(a):
kozinka napisał(a):
ocia napisał(a):
hej kochane 🙂)
dawno mnie tu ni było 😉 i widzę ze nie złe jaja z panią od trojaczków były 🙂

noo
mówiłaś już o ciąży komuś czy nie?

taaak 🙂) przeciez musialam w koncu 🙂 TZN NA RAZIE MEZOWI POWIDZIALAM A W WEEKEND MOI ROODZICE SIE DOWIEDZA 🙂

I jak maz zareagowal?

Witaj Ocia:* dawno Cię nie było 🙂
Midorada ja się wcalę Oci nie dziwię bo u nas to też był szok że tak szybko następne dziecko, chcieliśmy Maleństwo ale tak za 2-3 lata a nie 5 miesięcy po porodzie! Wiem że jest masę ludzi którzy nie mogą miec dzieci a strasznie by chcieli, ale też są tacy którym na kolejne dziecko ciężko się zdecydowac, najpierw chcą jedno wychowac, nacieszyc się nim a dopiero później drugie... Tak to już jest poplątane na tym świecie że Ci co chcą to nie mogą, a ci co nie chcą to mają na zawołanie 😜

• Mamusia
midorada no widzisz... jedni chcą a inni nie. Kazań nie potrzebuję ilu to ludzi nie może mieć... :/
niunia no dość dawno, ale trochę ostatnio na głowie miałam. Igor daje mi w kość do późna i nie mam nawet kiedy snu nadrobić. Czasami nad nim zasypiam. Do tego Aida się przez to przedszkole rozbrykała i jest jeszcze więcej jej w domu. A wiadomo jak na początku ciąży: hormony, humor i można wiecznie spać czasami. Szkoda ze nie moge sobie na to pozwolić.

• Mamusia
witam dziewczynki!! 😘 dawno mnie nie bylo ale ostatnio duzo sie u mnie dzieje 🙂 jutro mam egzamin na prawko wiec trzymajcie kciuki!!!! 😁 😁 tylko nie wiem czy dam rade wogole pojechac bo mam coraz to gorsze mdłości.. 🥴 rano to nawet ciezko z lóżka wstac tak meczy 🥴 🥴 nooo... ale musze chociaz sprobowac 😜

• Mamusia
No etap etapem, ale do tego dwójka dzieci i oboje w mega 'głośnym' wieku, cały dom na głowie, no i uważać na siebie bo przecież kolejna ciąża., a i przy Adzi i przy go mam sporo roboty. ;/ Czasami mam ochotę odpuścić ale chyba się nie da ;/ I pomyśleć ze Bedze jeszcze gorzej.

Ocia damy radę 😉 Grunt to zdrowe dzieci!! A co do spania to mam nadzieję że dzis już bedzie spokojna noc bo wczoraj prawie nic w nocy nie spałam, musiałam zabrac córcię do łóżka bo strasznie niespokojnie spała, co minutę dwie się budziła z płaczem i tylko moja obecnośc pomagała. Mąż nosił ale ona jeszcze bardziej w ryk więc koniec końców on poszedł spac a ja się musiałam z nią męczyc. No a dziś oka nie zmrużyłam przez dzień i juz padam

• Mamusia
kruszynka1821 napisał(a):
witam dziewczynki!! 😘 dawno mnie nie bylo ale ostatnio duzo sie u mnie dzieje 🙂 jutro mam egzamin na prawko wiec trzymajcie kciuki!!!! 😁 😁 tylko nie wiem czy dam rade wogole pojechac bo mam coraz to gorsze mdłości.. 🥴 rano to nawet ciezko z lóżka wstac tak meczy 🥴 🥴 nooo... ale musze chociaz sprobowac 😜

banany rano i butelka coli na drogę może pomoże i oczywiście powodzenia 😘 😘 😘