Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mikula napisał(a):
Mam do was takie pytanko, jakie usg wam robią ginekolodzy wewntrzne z sondą czy zewnętrzne na brzuszku. Bo ja cały czas mam to wewnętrzne i tak mnie to zastanowiło.

ja mialam pierwsze dopochwowe, drugie, ktore bylo tylko sprawdzeniem bicia serduszka zewnetrzne, a ostatnie te genetyczne mialam dopochwowe bo to dawalo lepszy obraz.

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc 🙂

Czy słyszałyscie o takich poduszkach rogalach?
http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i1944235175.html

Chodzi mi o to czy one faktycznie sa wygodne i odciazaja brzuch podczas snu?
Musze przyznac ze ostatnio niewygodnie mi spac i pomyslalam ze na boczku z taka poduszka byloby lepiej ale czy sie sprawdza? 🙂

• Mamusia
aha co do montowania fotelika z przodu tylem do kierunku jazdy jezeli ktoras z was prowadzi to przypomnijcie swoim drugim polowka aby w serwisie wylaczyli poduszke powietrzna od strony pasazera ja mam w planach to zrobic okolo lutego zeby juz miec z glowy 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
aha co do montowania fotelika z przodu tylem do kierunku jazdy jezeli ktoras z was prowadzi to przypomnijcie swoim drugim polowka aby w serwisie wylaczyli poduszke powietrzna od strony pasazera ja mam w planach to zrobic okolo lutego zeby juz miec z glowy 🙂

No widzisz znow czlowiek sie czegos dowiaduje. Ja dopiero co bylam z autem w serwisie. Moge wewntualnie do nich zadzwonic i spytac, bo moze ona jest caly czas wlaczona... 😉

• Mamusia
No musze przyznac, ze dosc szybko... 🙂 Ale zanim ja zaczne chodzic po sklepach w poszukiwaniach tych wszytkich rzeczy to jeszcze pewnie 4 m-ce mina... 😁 Poki co uznaje to za zbieranie wiedzy... 😆

Co do poduchy - mam wrazenie, ze jest to przekonywanie do nabycia czegos nie bardzo przydatnego. I dac za to prawie 100 zl (z przesylka). A potem gdzie to trzymac... 😞 Osobiscie nie jestem przekonana... 🤔

• Mamusia
Ja sie wlasnie wybieram na zakupy, ale tak jakos nie moge sie zebrac... 🤢 Poplaciclam wlasnie rachunki i powinnam wychodzic juz niedlugo, ale jakos mi nie idzie... A musze juz kupic sobie spodnie bo teraz pasuja na mnie tylko dwie pary jeansow, z czego w jednych chodze tylko po domu 😞 O matko jak mi sie nie chce!!! 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Wiesz ze ja w koncu nic nie zrobilam z moimi wlasami... 😞 Fryzjerka odradzila farbowanie i wygladam jak straszydlo!!! 🥴 Zastanawiam sie od rana co z nimi zrobic i chyba beretke zaloze... 😆 Co prawda u mnie dzis 13 stopni, ale ona jest taka cieniutka, bardziej do ozdoby 😉

• Mamusia
Ja mam o tyle dobrze że moja kochana siostra dała mi wór ubrań ciążowych i kłopot mam z głowy.
U niej w domu czekają 3 wory ubranek dla dzieci i jeden wór pościeli. Wózek też mi daje Mothercare Urban Detour Giraffe.
Postanowiłam, że dam trochę kasy by małej coś kupiła lub sobie.
Pytanie tylko co tam mi w brzuchu rośnie: chłopak czy dziewczynka? tyle pięknych sukieneczek siostra mi daje, mąż chce chłopaka 🙂

Nienawidzę chorować...

• Mamusia
z ciuszkami moze poczekam poki nie dowiem się kto tam mieszka w moim brzuszku, chlopczyk czy dziewczynka..... po dwoch kolezankach bede miala ciuszki dla chlopca, a dla dziewczynki tez by sie cos znalazlo... sama nie wiem czy brac wszystko jak leci, czy sie wstrzymac jeszcze..... 🤔

• Mamusia
Czarna nie ma co sie spieszyc a co do ciuszkow to poczekaj az sie dowiesz o plci bo po co trzymac np. te sukieneczki jak bedziesz miala chlopca.

Ja tez mam 2 pary spodni w ktore wchodze i 1 ciazowe ale nie mam nic jak zrobi sie bardzo zimno bo sa lniane.

Moja Majeczka od 2 sni choruje, ma po 40 stopni i biegunke, juz myslalam ze jej lepiej a teraz znowu 38.8 😞

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Tysia śliczny brzuszek, ja już nie mogę się doczekać, aż mój taki będzie, wprawdzie już zaczyna troche wystawać 🙂

midorada czuje się lepiej po antybiotykach, dziś wzięłam 3 dawkę i powiem że z gardłem lepiej, tylko katar strasznie meczy, przez maść majerankową odetkało się i teraz leci strumieniem.

Dziewczyny mam pytanie dotyczące piesi, które właśnie przestają być tak bardzo tkliwe,czy to normalne w 10 tygodniu ciąży że większość objawów się zmniejsza np. mdłości już mnie tak nie męczą no i te piersi. Wcześniej nawet w nocy potrafiłam się obudzić z powodu bólu gdy obracałam się z boku na bok a dziś jest zupełnie inaczej, bolą lekko jak je dotknę, za to sutki zrobiły się mega wrażliwe.

Podaję wiek ciąży na 10 tydzień licząc od 1 dnia okresu- tak mi też liczyli gdy byłam w szpitalu, chodź moja Pani doktor liczy 8 tydzień od przypuszczalnego dnia zapłodnienia- odjęła sobie porostu. Mówi że ona liczy nie od pierwszego dnia miesiączki tylko od przypuszczalnego dnia owulacji- ale ja nie miałam regularnych miesiączek ze względu na gruczolaka przysadki mózgowej, więc z ustaleniem dnia płodnego nie jest prosto.

ja w ogole nie miałam objawóó typowej ciązy. a co do piersi to bolą co jakiś czas na poczatku bolały i były wrażliwe a teraz już tylko czasami bolą ;D

Temat wózków i ubran ciążowych na tapecie 😉 Ja już w spodnie sięnie mieszczę, pozostają ciązowe albo leginsy. Ja nie muszę nic kupowac bo mam wszystko z ubrań ciążowych, wózek też więc problem z głowy. Bedzie jedynie problem jak urodzi się chlopak bo mam wszystko dla dziewczynki! 😁 No ale szwagierka podrzuci bo ma synka i już się zaoferowała 😉
A co do tej poduszki rogala to ja nie miałam i też uważam ze da się bez tego obejśc w ciązy, a później tylko problem gdzie to trzymac! Producenci produkuja dużo cudó ,żeby tylko kasę zbic a tak naprawdę to większośc z tych cudów jest zbędna! Ot takie moje zdanie 😉

ja mam dziś wenę na sprzatanie, wracam do robotki bo w weekend same imprezki się szykują 🤪

Jak narazie to wszystkie usg miałam przezpochwowe a jutro bedzie już przez brzuch. Lekarz mówił że do 13 tygodnia robi się dopochwowo bo lepiej widac. Ojj nie moge się doczekac jutrzejszej wizyty, aha byłam wczoraj u tego doktorka na kasę żeby mi moje wyniki dał a on tylko przepisał do karty ciąży i zabrał do mojej kartoteki 😠 😠 Jednak bede musiała robic wszystko prywatnie!!! 😠 😠 😠 A najlepsze że już drugą wizytę mnie nie badał wogóle ani usg. Ja nie wiem jak on sprawdza czy dziecko żyje 😲 🥴 😮 Tak to własnie jest jak się chodzi na kasę chorych, po wczorajszym dniu się utwierdziłam w przekonaniu że jak zapłacisz to masz luksus i pewnośc że przynajmniej z Maluszkiem jest wszystko w porządku!! 😉

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Hej!

Szybko weszlyszcie na temat wozkow, fotelikow itp 😮

Ja nie mialam tej poduchy i wydaje sie mi byc zbedna.

no co do tej poduchy to też wydaje mi się zbędna z tego wzgłedu że lepiej złozyć sobie koc albo wsadzić miedzy nogi poduche kumpela miała i nie była zadowolona mówi ze nie odczuwa róznicy kupiła poduche i praktycznie lezała.

a co do wózków to myśle ze warto teraz się rozglądać i powoli kompletować wyprawkę niż pózniej wszystko na szybko kupować a tak koszty rozłożą się na miesiące i sie tego nie odczuje 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
mikula napisał(a):
Dziewczyny czy zrobiłyście już zakupy odzieży ciążowej, ja zamierzam się wybrać po spodnie ze ściągaczem

ja wsumie cały czas chodze w leginasach i tunikach, sweterkach :P

No pewnie tak najlepiej, ja etz tak bardzo czesto chodze ale problem sie zacznie jak bedzie bardzo zimno 😜

Do tej pory tez mialam wszystkie usg dopochwowe.