Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
podczas ciazy zdecydowanie kazde leki musza byc skonsultowane z lekarzem...

A dwa nie zawsze w ciazy podaje sie cos jesli pojawily sie bakterie w moczu.. zaleznie od ich liczebnosci....gin po obejrzeniu wynikow na pewno podejmie decyzje,,,

Ehhh ale dzisiaj dzien zmulony, nonormalnie myslecmi sie nawet nie che...:d

no mi własnie polecił te uro up bo to tylko po to żeby je wypłukać i zadziałało teraz miałam same kreski i wszystko neg w moczu 😉

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
ale mialam porąbany dzień 🤢 🤢 🤢
jesli chodzi o ruchy dziecka, to ostatnio czulam dziwne bulgotanie jak burczenie w brzuchu,
i juz chcialam isc do lodowki, ale przeciez z pol godz wczesniej jadlam i tak mysle ze to wlasnie pierwsze ruchy mojego dzidziolka 🙂
moja kolezanka dzisiaj trafila do szpitala z goraczka, i o 18*00 zrobili jej cesarke, ma synka 🙂
chyba bedzie wojna 🤪 😁 🤪 😁

• Mamusia
miala termin na 19 grudnia,
a poprostu sie przeziebila miala dzisiaj juz goraczke, pojechala na ktg do szpitala i tak ja zostawili,
serce dziecka za szybko biło i zdecydowali sie na cesarskie cięcie,
jeszcze mi pisala ze pielegniarka wyrwala jej z buzi bułke , bo chciala coś zjesc 😆
i jej powiedziala ze za chwile ma cesarke 😮

• Mamusia
a to w terminie 🙂 bo się wystraszyłam,że wcześniaka ma a z tym są problemy 🥴 ja właśnie zjadłam ćwiartkę placka,babki którą mąż przyniósł z pracy ,jakiś włoski specjał 🙂dla mnie to nie ważne-ważne że było słodkie i duże 🤪 zaraz pewnie wrzucę jeszcze popcorn jak wypije kakao i wyłożę się na łóżku bo titanic się zaczyna,a Klaudia mi się obudziła 😮

• Mamusia
hej 🙂
a ja sie wybieram do ginkeologa w poniedziałek i bardzo chiałabym poznac juz płec ale pewnie sobie jeszcze poczekam..
a dziewczyny czy wy macie tak ze jak lezycie na plecach to wam brzuch trwardnieje np po jednej stronie i sie tak wybula??

• Mamusia
linka w mojej poradni wisi kalendarz co w danym tyg się dzieje i przy 12 tyg jest notka,że lekarz jest już w stanie stwierdzić płeć 🙂 ale to zależy od usg,ułożenia i wielu innych 🙂szansę masz 🙂
co do tych wypukłości to nie mam teraz ale miałam tak przy problemach z żołądkiem i jelitami,więc chyba jest ok bo wiesz jak jest z tym w ciąży 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
linka w mojej poradni wisi kalendarz co w danym tyg się dzieje i przy 12 tyg jest notka,że lekarz jest już w stanie stwierdzić płeć 🙂 ale to zależy od usg,ułożenia i wielu innych 🙂szansę masz 🙂
co do tych wypukłości to nie mam teraz ale miałam tak przy problemach z żołądkiem i jelitami,więc chyba jest ok bo wiesz jak jest z tym w ciąży 🙂

a Ty juz znasz płec ? 🙂

• Mamusia
linkaa napisał(a):
kozinka napisał(a):

a Ty juz znasz płec ? 🙂

nie bo się zakryło nóżkami 😜 ale podejrzewam 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
linkaa napisał(a):
kozinka napisał(a):

a Ty juz znasz płec ? 🙂

nie bo się zakryło nóżkami 😜 ale podejrzewam 🙂

a zdradzisz co podejrzewasz?? i po czym tak myslisz?

• Mamusia
tak jakoś mi się po prostu zdaje,że będzie dziewczynka 😜 na początku ciąży wszystko było inaczej niż w pierwszej i myślałam,że będzie wymarzony synek ale teraz wszystko jest tak jak w pierwszej ciąży,identycznie i jakoś tak mnie przeczucie nachodzi,że będzie 2 córeczka 😜

• Mamusia
dzien dobry 🙂wiecie co tak mnie boli krzyz jak leze na plecach ale teraz sobie przypomnialam ze ja mialam ze trzy lata temu rozbijany ultra-dzwiekowo kamien na nerce i wlasnie to chyba ta nerka mnie boli a nie krzyz 😮musze chyba to powiedziec przy wizycie..

• Mamusia
Anett napisał(a):
dzien dobry 🙂wiecie co tak mnie boli krzyz jak leze na plecach ale teraz sobie przypomnialam ze ja mialam ze trzy lata temu rozbijany ultra-dzwiekowo kamien na nerce i wlasnie to chyba ta nerka mnie boli a nie krzyz 😮musze chyba to powiedziec przy wizycie..

powiedz powiedz,ja miałam kiedyś piasek na nerkach i groziły mi kamienie ale wystarczyły maści do picia które unormowały wszystko 🙂 a Ty jak miałaś kamień to niech Ci to sprawdzą,bo nie wiem jak się ma to do ciąży ale lepiej dmuchać na zimne.

• Mamusia
Ale dziś mam przypływ energii, że sama okna pomyłam. Czekając na męża święta by mnie zastały 😉 Dla niego mam inne zadanie- pokucharzy świątecznie a ja poleniuchuję w tym czasie 🙂

Natknęłam się na fajną stronę z przepisami, może którejś z was coś podpasuje.
www.kwestiasmaku.com

• Mamusia
WITOJCIE CIEZAROWKI!

Wrocilam od gin i bedziemy mieli druga CORECZKE! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Mala sie wcale prawie nie ruszla, traz tylko podskoczyla, ma super dlugie nogi 😁 😁 😁 wazy 116gram ale nie wiem ile mierzy bo sie skulila. Pieknie pokazala bezwstydnica co ma miedzy nozkami 🤪 🤪 🤪 🤪