Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja też nie miałam kasy w nadmiarze gdy urządzałam mieszkanie i po poszukiwaniach wyszło że najtaniej umeblowanie kuchni wg projektu-mam mała i nieustawna kuchnie- wyjdzie w IKEA, mam te meble już ponad rok i sobie chwalę w cenę wliczone są systemy spowalniające zamykanie drzwi i szuflad "blum"-jest to zaletą bo maluch paluszków sobie nie przytrzaśnie. Kolejna zaleta mebli z IKEA oprócz ich ceny jest elastyczność w dostosowaniu do pomieszczenia ni dają gwarancję na te meble 25 lat.

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no z całego urządania to chyba najdroższe wychodzą te meble.. też mamy ten problem ale co tam trzeba jakoś dać radę 🥴

Kasia o jaką tabelkę Ci chodzi? z terminami z tego co pamiętam chyba nie ma jej zrobionej jeszcze 😁 🙃

niedawno wstałam.. tak mnie dzisiaj czupryna boli ,że nie ogarniam 😮 😮

• Mamusia
Tysia jak chcesz iść na zwolnianie to idz na takie z kodem B wtedy dostaniesz 100% płatne, a sie zastanawiiam czy lekarz rodzinny takie może wystawić, jeżeli Ci wystawi zwykłe zwolnienie to bedziesz miała 80 % płatne.
Katiaa dla mnie tabelka może być tylko ja się dopisze dopiero za miesiąc może wtedy dowiem się jaką płeć ma dzieciątko.

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Ja też nie miałam kasy w nadmiarze gdy urządzałam mieszkanie i po poszukiwaniach wyszło że najtaniej umeblowanie kuchni wg projektu-mam mała i nieustawna kuchnie- wyjdzie w IKEA, mam te meble już ponad rok i sobie chwalę w cenę wliczone są systemy spowalniające zamykanie drzwi i szuflad "blum"-jest to zaletą bo maluch paluszków sobie nie przytrzaśnie. Kolejna zaleta mebli z IKEA oprócz ich ceny jest elastyczność w dostosowaniu do pomieszczenia ni dają gwarancję na te meble 25 lat.

Nenia - ja niestety nie lubie Ikei. Kupilismy 3 lata temu sofe, ktorej wprost niecierpie i najlepiej bym ja oddala do sklepu i zadala zwrotu pieniedzy. 😠 😠 Ikea rzeczywiscie jest tania, a jedyne meble, ktore ewentualnie bym wybrala, to tak jak piszesz - kuchnia. Szczesliwie w naszym nowym domku kuchnia bedzie juz cala wybrana i zainstalowana z wszystkimi sprzetami, takze mamy jeden problem z glowy. 🙂

• Mamusia
kurcze to ja az tyle przytylam 4,5 a Wy po 2 i 3 kg nieeee ja sie tak nie bawie 😠Wiola poczułysmy ruchy w ten sam dzien 🙂ja połówkowe mam znowu na kase chorych ,chyba nie mam co narzekac na lekarza...aha i plec mi sie nie zgodzila z chinolskim kalendarzem a wiec nie ma co na to patrzec 🙂jeszcze raz dziekuje za zyczonka 😘 😘 😘

I wiecie co ja też od dzis już na pewno wiem że to co mi tam w brzuszku się rusza iu bulgota to na pewno córcia 🤪 🤪 🤪 Włąśnie mnie kopnęła 3 razy w tym samym miejscu więc teraz już jestem pewna!!! Ale wspaniałe uczucie, fajnie jest tak znów poczuc 🤪 🤪

Anett napisał(a):
uczucie jest rewelacja 😁

Tylko czekam na takie mocniejsze kopniaki bo te na razie są słabe 🤪 🤪 a mamusia dużo wytrzyma bo mam wprawę hehe 🙃 🙃 🙃 A Patrycja najbardziej kopała jak jechaliśmy samochodem! A teraz zawsze zapypia jak tylko gdzieś jedziemy 🤪

• Mamusia
Moj synek tez kopie jak jade samochodem 😆 Poza tym ja czuje jak sie rusza juz dosc wyraznie. 🙂 Sama jestm zaskoczona, ze tak szybko, bo podobno w pierwszej ciazy ruchy odczuwa sie pozniej. Dzis lezalam na lozku i tylko czekalam na ruchy. Naprawde cudowne uczucie 🙂

• Mamusia
Robie te tabelke ale nie skoncze jej dzis chce by ladnie wygladala wiec sie postaram :P w tabelce bedzie nick data porodu plec dziecka i imie dziecka nic wiecej chyba nie potrzeba co? Moge dodac jeszcze nasz rocznik ur.(ale wy zdecydujcie co ma byc)
Teraz lece sie myc i spac buziaki 😘 😘 😘