Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Wiolka napisał(a):

z DOSWIADCZENIA SIOSTR A MAM ICH DWIE, KTORE URODZILY W SUMIE 5 DZIECI MOGE STWOERDZIC ZE 2 JEST PRZEWAZNIE MNIEJSZE, ZRESZTA MOJA GIN TO SAMO MI POWIEDZIALA NA OSTATNIEJ WIZYCIE 😁

no ciekawe od czego to zależy. Moja kuzynka przy 4 dzieci najwieksze wyszło 4 może dlatego ,że najpierw urodziła syna potem miała parkę bliżniaków i potem znowu syna i mały miał 4,390 😜 i teraz na majowym forum też mówią ,że im się większe dzieci szykują więc ciekawe co ma na to wpływ 😁

Zarlo 😁

• Mamusia
matko, ale macie tempo 😁 😁 ledwo co zaczęłam czytać a tu następne kilka stron przybyło.
Wiola śliczny brzuszek, a córcia w tle po kim takie śliczne lokate włoski ma?
Niunia współczuję diety ale z dzidzią na pewno będzie dobrze.
Sandra wrzuć potem fotki w swoim pięknym stroju 🙂
Emi wstręciucho ale żeś smaka narobiła 🙂

• Mamusia
hej laski,
Tak pisalyscie o tej cukrzycy, ze sie ostro przestraszylam. Dzis rano stanelam na wage - po 2 tyg - i mam 3kg wiecej. 😞 NIe wiem co o tym teraz myslec. U mnie nie ma tego testu w standardzie, robia jedynie kiedy ktos ma cukryce z historii rodziny... Nie chce panikowac, ale troche mam stracha... 🥴 🥴

• Mamusia
Anett napisał(a):
przypuszczalna waga dzidzi w 29tyg powinna miec 1250g-1300g bynajmniej tak wyczytalam w necie..ale jak bylam w 26tyg na wizycie to wazyl na 29 tydz lekarka powiedziala ze duzy chlopak sie szykuje 🙂

chłopcy z reguły są więksi, jak teraz we wtorek byłam to powiedział mi że waży na dziecko o tydzień 'starszego' 🙂 1160g, no ale nie wiem czy to prawda że drugie dzieci są mniejsze...mój pierwszy urodził się 3750 to jak na chłopca to chyba w miarę normalny wynik 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
tak dobrze bo jakby moj jednak byl wczesniakiem to waga ma podobno duze znaczenie na zycie maluszka..

dokładnie chociaż też usg nie można ufać kumpela przed porodem miała mieć 3400 a urodził się 3140 więc chyba reguły nie ma a waga jest orientacyjna no ale coś tam prawdy napewno jest 😁

• Mamusia
Serio 2500??!!!

Midorada spokojnie, ja tylam z Majka 4kg miesiecznie i nie mialam tej cukrzycy o ile mi wiadomo bo chyba by sie jakos objawila, nie?

KOcik wlosy to Majka ma po mojej rodzince, wszyscy maja loki oprocz mnie i siory 🤨 🤨 🤨 Z rozczesywaniem jest meka ale za to jak ladnie wyglada 😉 😜

Wlasnie spojrzalam w ksiazeczke i Maja dokladnie w tym samym tygodniu i dniu co wViki miala 1147gr a Viki 1200gr, nie duza roznica.

Kij wie jak z ta waga drugiego dziecka 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Kiedys standardowo dzieci mialy ok 2500kg 🙂

A teraz takie duze te dzieciaki 😁

Zawsze na USG jest napisane +/- iles, standardowo moze sie roznic naweto o 500g w dol lub w gore...Im lepsza aparatura tym pomiar dokladniejszzy

hehe to faktycznie standardy się zmieniły 🙂
teraz w ogóle dzieci są 'większe' takie amerykańskie 😁 jak patrze na dzieci w szkole to porównując do nas to są 'większe' 😉
Dorota nie panikuj, jak się człowiek naczyta to potem u siebie się doszukuje, więc to nie musi oznaczać nic złego u ciebie.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Serio 2500??!!!

Midorada spokojnie, ja tylam z Majka 4kg miesiecznie i nie mialam tej cukrzycy o ile mi wiadomo bo chyba by sie jakos objawila, nie?

KOcik wlosy to Majka ma po mojej rodzince, wszyscy maja loki oprocz mnie i siory 🤨 🤨 🤨 Z rozczesywaniem jest meka ale za to jak ladnie wyglada 😉 😜

Wlasnie spojrzalam w ksiazeczke i Maja dokladnie w tym samym tygodniu i dniu co wViki miala 1147gr a Viki 1200gr, nie duza roznica.

Kij wie jak z ta waga drugiego dziecka 😁

no domyślam się że z rozczesywaniem to koszmar ale tak jak mówisz śliczne takie włoski, ja mam druty i zawsze chciałam mieć takie loczki, ale zawsze się chce to czego się nie ma 🙂 te co mają lokate to chcą mieć proste 🙂 nie dogodzisz 😁

• Mamusia
Plus minus 2500... 🙂 moja wielka tez nie byla 3220g 🙂

Anett nie kracz nie kracz,zobaczysz, ze usiedzi do terminu... bo wiadomo, ze to najbezpieczniejsze....

teraz rozmawialam z kumpela ostatnio ze szpitala i mow, ze chca podniesc granice okreslania dziecka jako donoszone do 38tc. nie sami ginekolodzy, ale pediatrzy/ neonatolodzy.. bo czesto jak donoszona ciaza czyli 37 tc, to wykonuje sie ciecia cesarskie i narzekaja, ze pozniej sie okazuje, ze dzieci mniejsze niz wychodzi z terminu albo po prostu nie dojrzale i maja problem z ukladem oddechowym...

A wiadomo, ze dziecku trudniej sie zaadoprowac po cieciu cesarskim niz po pordzie drogami natury..
spadam 🙂)

• Mamusia
Plus minus 2500... 🙂 moja wielka tez nie byla 3220g 🙂

Anett nie kracz nie kracz,zobaczysz, ze usiedzi do terminu... bo wiadomo, ze to najbezpieczniejsze....

teraz rozmawialam z kumpela ostatnio ze szpitala i mow, ze chca podniesc granice okreslania dziecka jako donoszone do 38tc. nie sami ginekolodzy, ale pediatrzy/ neonatolodzy.. bo czesto jak donoszona ciaza czyli 37 tc, to wykonuje sie ciecia cesarskie i narzekaja, ze pozniej sie okazuje, ze dzieci mniejsze niz wychodzi z terminu albo po prostu nie dojrzale i maja problem z ukladem oddechowym...

A wiadomo, ze dziecku trudniej sie zaadoprowac po cieciu cesarskim niz po pordzie drogami natury..