Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Aga super fotki 🙂
A synuś jaki podobny do Ciebie 🙂
gofra bym wtryniła 😮 😮

Niunia chałupa widze rośnie w oczach, tylko się cieszyć 🙂

dzięki Maja, a gofry to aż się trzęsłam jak poczułam zapach, hahaha a jaja były bo wybraliśmy się bez gotówki w kieszeni a tam zero bankomatów i wygrzebałam jedyne 10 zł a że mój Marcynio chciał loda to mu powiedziałam że mamusia musi gofra i to z bitą śmiet i jak coś zostanie to on dostanie loda 😁 😁 😁 😁 oczywiście to była wypowiedź z naciskiem na słowo MUSI 😁 😁 😁hihihi ale zmieściliśmy się w kwocie 🙂
a jak Ty się czujesz?

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Hhihi, dobrze, że wystarczyło funduszy 🙂
ja czuje się dobrze, położna mnie też uspokoiła, ale najważniejsze o 13 jak pójde do ginka i mu wszystko opowiem 🙂

Polusia kopie, bo jadłam właśnie 🙂

no to dobrze. daj znać co gin Ci powie.
kurcze stracha napędziłaś 😮 😮

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Pszczelarka napisał(a):
Hhihi, dobrze, że wystarczyło funduszy 🙂
ja czuje się dobrze, położna mnie też uspokoiła, ale najważniejsze o 13 jak pójde do ginka i mu wszystko opowiem 🙂

Polusia kopie, bo jadłam właśnie 🙂

no to dobrze. daj znać co gin Ci powie.
kurcze stracha napędziłaś 😮 😮

dam dam znać na pewno.
no stresik był, dobrze, że siostra meża jest lekarzem, i też interweniowała 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Maju naprawdę martiłyśmy się o Ciebie, mam nadzieje że tak jak u mnie w najgorszym wypadku to pęklo Ci naczynko w pochwie 😘

Niunia wiadomo wykończeniówka to tyle kasy ze hej ale dacie rade 🙂

Męża siostra właśnie to mi powiedziała, że naczynko pękło
zobaczymy co gin powie.

• Mamusia
Witam mamusie
Dzionek rozpoczął sie słonecznie ale teraz niestety pochmurniało.
Poprałam już wszystkie ciuszki i poprasowałam myślałam że kręgosłup mi wysiądzie, ja prałam zgodnie z metkami, na większości ciuszków było 40 stopni. Uprałam też rożek i kocyki pozostała mi pościel.
Co do zakupów to pozostało mi jeszcze łóżeczko, komoda i pare kosmetyków.
Brzuch swędzi mnie niesamowicie w oczach rośnie 😲
Maja daj znać jak po badaniu, bo przeczytałm pare stron do tyłu i też sie przestraszyłam.

• Mamusia
u nas pierwsza wiosenna burza 🙂 mam nadz że młody nie będzie się bał wracać do domu 😁 😁 😁
ale pada....kurka żeby do 16 przeszło bo żadna przyjemność dygać w deszczu 🤢 🤢 🤢 🤢

na obiadek żurek - ulubiona zupa moich chłopaków 🙂 i to wszystkich tego w brzuszku też 😁 😁 😁 😁

ale żeście mi nagadały z tym niskim brzuchem.....może w moim wieku już tak się ma 😁 + moja słoniowata budowa ciała....sama nie wiem mi się nie wydaje żeby on był mega nisko, ale nie znam się a nie pamiętam jak było za pierwszym razem.

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Co Ty Aguś wygadujesz? Jaka słoniowata budowa? 🙂

😁 😁 😁 no tak, niektóre ważą teraz pod koniec tyle co ja na starcie 🤪 🤪 🤪 więc może to dlatego brzuch tak wam się nisko wydaje 😁 😁 😁 a może to przez tą koszulę, sama nie wiem. u nas na razie cisza, żadnych oznak pchania się na świat nie ma więc może sobie po woli opada? nie wiem nie znam się 😉 ale myślę że u każdej to indywidualna kwestia kiedy opada

• Mamusia
Byłam u ginka 🙂

Bardzo miły tak jak i mój 🙂 Właśnie to miedzy nim a moim się wahałam przy wyborze 🙂
Łożysko mam wysoko wiec powiedział, że na pewno nie łożysko, szyjka macicy zamknięta, śluz w kolorze i zapachu odpowiednim, więc wszystko w największym porządku 🙂
Mówi, że to ta sauna u fryzjera mogła to spowodować, mam unikac takich rzeczy, generalnie sie nie przemęczać i odpoczywac 🙂

Co ciekawe moja Polusia waży.. uwaga .. 1700-1800g 🙂 czyli sporo ostatnio przybrała 🙂
I podał mi termin porodu tydzień szybciej niż mój.
Mój mówi 29/30 czerwca, a ten powiedział 22 czerwca 🙂
Wiec w czerwcu trzeba być w blokach startowych 🙂

uf uf uf

• Mamusia
piorę ciuchy młodej,nie ma co 😁 myślałam,że mi tych najmniejszych braknie ale co tam,dużo się tego schomikowało 😜 a jak Klaudia wstanie złośnik mój jeden rozpieszczony pod moją nieobecność to wybieram się do sklepu i może sobie coś zafunduję na urodzinki ☺️

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Super, ze wszystko dobrze 🙂 kamień z wielu serc spał 😁 u mnie termin mniej wiecej 24 wiec początek czerwca to zdecydowanie dobry termin na przygotowania w blokach startowych 🙂

zdecydowanie 🙂 jeszcze Nenia jest 23 czerwca, więc we trzy będziemy na czujce, bo reszta lasek to na pewno szybciej da rade 🙂

• Mamusia
Maju cieszę sie ze wszystko dobrze 🙂 najwidoczniej to było to naczynko on4e własnie pękają m.in od ciepła, mi gin własnie tak powiedział w tedy bo mi w tedy jak pękło to wziełam cipła kąpiel, i spaliśmy w tedy na dole w salonie przy rozaplonym kominku takze tez miałam mega ciepła w tedy, od tamtej pory tez mam unikac ciepła i kąpieli, no i z seksem tez nie bardzo dlatego pozwalam mojemu tylko główke moczyć 😁 😁 😁 😁 😁 a co do wagi to w tym tyg. włsnie tyle maluszki waża 🙂, teraz beda mega przybierać na wadze 🙂 ja mam wizyte jutro tez mnie ciekawi ile wazy 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
piorę ciuchy młodej,nie ma co 😁 myślałam,że mi tych najmniejszych braknie ale co tam,dużo się tego schomikowało 😜 a jak Klaudia wstanie złośnik mój jeden rozpieszczony pod moją nieobecność to wybieram się do sklepu i może sobie coś zafunduję na urodzinki ☺️

Koniecznie 🙂
wiecie, że ja czasami sobie właśnie też sama coś kupie na urodziny lub imieniny 😁 albo tak sobie tłumacze.. że zbliża się termin urodzin, aaaa to sobie wezme na urodziny 😁

jak coś wybierzesz koniecznie się pochwal 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Maju cieszę sie ze wszystko dobrze 🙂 najwidoczniej to było to naczynko on4e własnie pękają m.in od ciepła, mi gin własnie tak powiedział w tedy bo mi w tedy jak pękło to wziełam cipła kąpiel, i spaliśmy w tedy na dole w salonie przy rozaplonym kominku takze tez miałam mega ciepła w tedy, od tamtej pory tez mam unikac ciepła i kąpieli, no i z seksem tez nie bardzo dlatego pozwalam mojemu tylko główke moczyć 😁 😁 😁 😁 😁 a co do wagi to w tym tyg. włsnie tyle maluszki waża 🙂, teraz beda mega przybierać na wadze 🙂 ja mam wizyte jutro tez mnie ciekawi ile wazy 🙂

To tak jak mówisz Emi, to na pewno od ciepła było w takim razie .. musze uważać!
Na którą jutro śmigasz do ginka?

• Mamusia
ja zaczynam 34 według karty ciąży więc ten fenoterol pewnie do 37 tygodnia będę brać,nie wiem narazie mój lekarz mnie widział tyle co w szpitalu a jedyną możliwość dotarcia do niego mam w środę rano więc wtedy się dowiem wszystkiego,ale podejrzewam,że w takiej sytuacji będzie chcial się ze mna częściej spotykać

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

To tak jak mówisz Emi, to na pewno od ciepła było w takim razie .. musze uważać!
Na którą jutro śmigasz do ginka?

Mam dopiero na 17:15 🤢