Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kocik napisał(a):
nie pytaliśmy ale raczej on teraz nie ma dużo roboty bo to dopiero się sezon zaczyna (śluby, chrzty czy komunie) więc myślę że nie aż tak długo 🙂
dzis się podpytam.
nie wiem co założyć, chyba tą bluzeczkę z dzieciątkiem na brzuszku 🙂

Ta bluzeczka będzie wxtra, może weź sobie coś na zmianę w razie co 🙂 ewentualnie weź jakiś kosmetyk żeby nie błyszczeć się we fleszach 🙂 , błyszczyk i takie pierduty, wszystko może się przydać 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Kocik napisał(a):
nie pytaliśmy ale raczej on teraz nie ma dużo roboty bo to dopiero się sezon zaczyna (śluby, chrzty czy komunie) więc myślę że nie aż tak długo 🙂
dzis się podpytam.
nie wiem co założyć, chyba tą bluzeczkę z dzieciątkiem na brzuszku 🙂

Ta bluzeczka będzie wxtra, może weź sobie coś na zmianę w razie co 🙂 ewentualnie weź jakiś kosmetyk żeby nie błyszczeć się we fleszach 🙂 , błyszczyk i takie pierduty, wszystko może się przydać 🙂

no tak sobie myślę że coś na zmianę wezmę 🙂 i kosmetyki obowiązkowo 🙂

wtryniam właśnie pączka z kawą....hehe za oknem szaro to trzeba sobie dzionek 'posłodzić' 🙂

• Mamusia
hejo 🙂
wlasnie jestem ciekawa jak to jest z macierzynskim kto sklada te wnioski???
Aga super są sesje ja co prawda mialam bardziej taką odważną ale jest szał 🤪
z brzuszkiem tez bym chciala ale jest tyle wydatkow ze odpuszcze sobie 🙂
zero planow na dzis chyba pojade skompletowac wyprawke do konca 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
hejo 🙂
wlasnie jestem ciekawa jak to jest z macierzynskim kto sklada te wnioski???
Aga super są sesje ja co prawda mialam bardziej taką odważną ale jest szał 🤪
z brzuszkiem tez bym chciala ale jest tyle wydatkow ze odpuszcze sobie 🙂
zero planow na dzis chyba pojade skompletowac wyprawke do konca 🙂

ja też grasuje w pokoju u Poli 🙂

• Mamusia
No to lepiej 9 czerwca tak jak ja 🙂 Zresztą i tam większość u nas to Bliźnięta będą co?
Tysia ma Byczka, a moja może być już Raczkiem 🙂

Dopakowałam już torby w razie co 🙂 jedna moja, jedna dla Polusi 🙂

Planujemy na majówkę podróze hihi, odwiedzimy męża siostrę w Pile i skoczymy do znajomych w Elblągu, można uda się skoczyć na weekend do Trójmiasta ( to wtedy Aga koniecznie się spikniemy 🙂 ) to wole torby ze sobą w razie co wozić, nigdy nie wiadomo..

U nas pada.. no pogoda koszmar!

• Mamusia
hej 😉
u nas jest tak-mąż-lew,Klaudia-lew...
więc miałam nadzieję,że druga dzidzia będzie byczek po mamusi,ale wtedy musiałaby się urodzić najpóźniej do 21 maja 😉
a byłam dzisiaj w przychodni i wiecie co mi ktg wykazało? skurcze,skurcze i jeszcze raz skurcze 😞 😞 😞 w sumie to ja o nich wiem,ale myślałam,że może się uspokoiło coś a tu dupa zbita,bo bez poprawy 😞
dwie położne koło mnie były-ta co mnie wysłała na izbę jak do niej dzwoniłam i druga która zaraz po moim porodzie jakoś w czerwcu idzie na emeryturę i ta starsza jak zobaczyła mój zapis to mówi mi tylko- wytrzymaj do 20 maja,potem niech się dzieje co chce ale do 20 maja musisz donosić 😮 i kazali mi bardzo uważać 🥴
w dodatku pobiję Was chyba częstościa moich wizyt w tej sytuacji 😜 kolejna w poniedziałek,wtedy usg będzie i się okaże jaka Karola jest duża 😜 13 kwietnia miała 1900g ale mnie wydaje się ona dużo większa i cięższa,więc mam nadzieję,że w tym wypadku usg się myli i mała jest większa,bo nic tylko się cieszyć 🙂 ja bym jej dała powyżej 2500g teraz na oko 😁

• Mamusia
no i pytali mnie czy napewno biorę zapisane leki,mówię,że tak,kolejne pytanie-a nospa? mam ... no to kup sobie jeszcze magnez i bierz go też to pomoże...a ja na to,że magnez biorę przecież od dawna i teraz go zwiększyłam jeszcze o jedną tabletkę 🥴 więc widocznie tak ma być z tymi skurczami w tej ciąży 🥴
a będę się śmiała jak urodzę w 42 tygodniu i to jeszcze na wywołaniu po tych wszystkich tabsach 😁 😁 😁

• Mamusia
No to Ania trzymamy kciuki obyś wytrzymała do tego 20-go maja 😉 tylko się oszczędzaj dziewczyno!!
Maja, jeśli zahaczycie o trójmiasto to pewnie że się spotkamy jak tylko będzie okazja 🙂
Aneta ja co do sesji to odważna nie jestem bo nie lubię siebie na zdjęciach (nie wiem jakie Ty masz ale ja to uciekam raczej przed obiektywem 🙂 ) ale taka rodzinna to fajna sprawa, kolejna będzie jak maluszek będzie już na świecie i troszkę podrośnie 😉

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Kocik mój mąż przynajmniej raz dziennie ogląda sobie to samo autko w komisie na rejestracji GD więc kto wie czy i ja kiedyś na kawkę do Ciebie nie wpadnę 😁

wpadaj kochana 🙂 tylko czy Tobie podróż nie zaszkodzi ?

• Mamusia
Kocik napisał(a):
kozinka napisał(a):
Kocik mój mąż przynajmniej raz dziennie ogląda sobie to samo autko w komisie na rejestracji GD więc kto wie czy i ja kiedyś na kawkę do Ciebie nie wpadnę 😁

wpadaj kochana 🙂 tylko czy Tobie podróż nie zaszkodzi ?

ja nie wiem czy on się zecyduje,narazie widzę,że jest zainteresowany,ale jednak nic mi nie powiedział 😉

• Mamusia
Wróciłam własnie 😁

no więc z Adasiem wszystko ok ma 2,960 więc jakiś mega biggi nie będzie około 3,400 do porodu myśle ,że będzie., Wymiary ok no i skończony 36 tydzień jest bo on liczy wciąz według OM 😁 wiec termin się nie przesunął nic ale jakby się coś działo to na izbę bo dzidzia donoszona 😁

na ktg kilka skurczy ale nic powaźnego, puls małego prawidłowy szyjka długa rozwarcia nie ma 😜 więc czuje ,że jeszcze go przenosze 😁

aaaa no i teraz co tydzien do końca będę chodziła na ktg 😁

wchodze do gabinetu a lekarz do mnie: no witam pani Justyno a my się widzieliśmy a ja mówie no ale dwa tygodnie temu on mówi a ja bym sobie dał głowę obciąc ze to było wczoraj 😁

pobrał paciorkowca wyniki za dwa dni ale szczerze? mega nieprzyjemnie uczucie jak to pobierają brrr aż podskoczyłam na fotelu 😮 😮