Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
w rożku albo w śpiworku jak będzie ciepło 🙂

Ania ale super duży hotel Karolinki 😁 ale brzuch mega w dół nie? 🤨

No ja mam i to i to więc mysle że na poczatek w tym bedzie spał, na poczatku to podobno wogule nie kłasdzie się dziecka n poduszke

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

No ja mam i to i to więc mysle że na poczatek w tym bedzie spał, na poczatku to podobno wogule nie kłasdzie się dziecka n poduszke

no nie kładzie się, mój spał na pieluszce tetrowej ale nie kładłam go w rożek tylko spał pod kołderką.
ale może metody przez te 10 lat się zmieniły 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):

no niby poszedł w dół ale tym też nie ma się co sugerować-z Klaudią opadł ze 2 tygodnie przed porodem,a każda ciąża inna i zdarzają sie przypadki,że nawet na około miesiąc przed porodem brzuszek opada,więc nie ma się co stresować 🙂
powiem Wam,wczoraj wieczorem chciałam się ruszyć i strzyknęło mi w kroczu z samego przodu ☺️ 😮 na samym środku i normalnie dzisiaj chodzić nie mogę 😞 kurczę ani gwałtownego ruchu nie zrobiłam ani nic 😮 jakby zaraz pod skórą boli 😞
dobra strona tego jest taka,że przynajmniej poleżę dzisiaj 🙂 taka piękna pogoda,a mi żal bo z małą jak wyjdę to tylko na chwilkę poza tym za nią trzeba gonić,bo albo rzeka za stodołą albo tiry za płotem 🥴 a potem brzuch boli,więc dzisiaj sobie chyba odpuszczę wychodzenie,teraz idziemy się położyć razem,mała zaśnie,a jak wstanie to pójdziemy do sklepu tylko po chlebek na wieczór,mleko i może pomarańcze jak będą ładne 🙂

• Mamusia
ja rożka w ogóle nie kupowałam,bo Klaudię rodziłam 2 lata temu w największe upały i nie miałam serca jej gotować 😮 nawet w szpitalu jak mi ją owijali w beciki i te wszystkie warstwy to ja ją od razu rozwijałam,bo było ponad 30stopni 🥴
teraz pora też letnia,rożka nie kupuję 🙂

• Mamusia
fuuuuj ten krokodyl, martwy czy nie martwy pewnie bym padła na zawał jakbym się na takiego natknęła..
🤨 🤨 🤨

Co do spania Maluchów, ja awaryjnie mam kołderkę, ale mam tez śpiworki, w razie upałów nie ma co grzac maluchów.. ale pamiętam, że latem pogoda potrafi być u nas naprawdę nedzna i chłodna, wiec wole mieć w zapasie kołderkę 🙂

• Mamusia
kupilam pas po porodzie myslalam ze zaplace wiecej a tu 60 zl 🙂Pan ktory mnie obslugiwal byl po ginekologii i powiedzial ze taki pas najlepiej zaczac nosic w 5 dobie po porodzie i ze w parenascie dni brzuszek wraca do normy http://athenax.pl/index.php?mact=Products,cntnt01,details,0&cntnt01hierarchyid=5&cntnt01sortby=product_name&cntnt01productid=343&cntnt01returnid=60&sm=Products,cntnt01,hierarchy,0
kupilam tez kosmetyki wyszczuplajaco -ujedrniajace mojej ulubionej firmy http://www.fabrykazdrowia.pl/3511,elancyl-cellureverse-plaski-brzuch-szczupla-talia-75ml.html moze nie sa zbyt tanie ale teraz w aptekach dbam o zdrowie jest promocja 2 a placisz za jeden firma naprawde sprawdzona poprostu ja uwielbiam i moge z czystym sumieniem polecic..
weszlam tez na salateczke u nas jest taka restauracja ze sama sobie kompozycje salatki wybierasz a jak tam pachnie swiezymi warzywami 🙃obiad mam z glowy 🙃
a jutro wizyta u gina 🤪

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Czesc 🙂
ale dostalam wlasnie po żebrach i pęcherzu, miałam wstac, ale muszę teraz trochę dojsc do siebie bo gwiazdy zobaczyłam 🙂 ale mamy piękne brzuszki - a w nich nasze słoneczka malutkie.

Czy któraś z Was zrezygnowała z zakupu poscieli do łóżeczka? Poczytałam w necie, że nie powinno się malenstwa od razu po kołdrę wpakowac, zwlaszcza jak rodzimy na lato. Radzą wstrzymac się trochę z zakupem. Ostatnio rozmawiałam z przyjaciółką, która swoją córcię dopiero po 2 latach położyła pod kołderkę na poduszce.

Hejka,
Ja Dorotka nie bede uzywac kolderki. Tu kolderke uzywa sie dopiero po 12 m-cach. Dziecko kladzie sie plasko i przykrywa takim "specjalnym" kocykiem. Jest on bardzo lekki i taki jakby dwustronny - z jednej strony bawelna z drugiej cienki polarek, cos tam w srodku ma, ale nie wiem za bardzo co. Poduszki nie mam w ogole.

• Mamusia
Dzieki Aneta za namiary na ten pas. Wyobrazcie sobie ze ja w ogole nie slyszalam by w UK ktos po porodzie jakies pasy nosil. Juz poprosilam moja mame by dla mnie z Polski przywiozla. No i pewnie nie bedzie dla Was zaskoczeniem, ze kosmetykow tej firmy w UK tez nie ma 🤢 🤢

• Mamusia
Anett napisał(a):
Maju jak masz w swoim miescie apteke dbam o zdrowie a z tego co pamietam to masz to wejdz tam oni na elancyl zawsze maja jakas promocje tak jak teraz 2 za 1 albo jak uzywalam na cellulit to zamiast zaplacic za 3 buteleczki 360zl to zaplacilam 190zl 🙂

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 o kurka wodna, musze się dowiedzieć 🙂
dzięki kochana 😘 😘

• Mamusia
Hej laski!

Wrocilam z miasta z pustymi rekoma 😞 😞 😞 okazalo sie ze urzad celny nie wyda mi dzisiaj wozka, pojechalam tylko zawiezc papiery a wozek ma byc jutro u mnie na poczcie 🤢 E tam, poczekam 1 dzien.

Przy okazji kupilam wanienke, ciuszki dla Viki i legginsy na ta moja wielka dupe bo chyba najlepiej sie w nich prezentuje a maz juz za 11 dni bedzie ja ogladal wiec trzeba sie przygotowac 😁 😁 😁 😁

Ja juz od dawna uzywam kremow Elancyl, dzisiaj chcialam kupic kolejna butelke balsamu do ciala na rozstepy ale w 3 aptekach ich nie bylo wiec nic nie kupilam. Nastepnym razem jak sie wybiore do miasta bo pojde do swojej sprawdzonej apteki. Mustele mi chcieli wcisnac frajerzy 😁

Kupilam jednak te ochraniacze na sutki bo pamietam, ze z Maja mi az krwawily na poczatku wiec po co sie katowac a 30zl to nie majatek, nie?

Co do kolderki to ja jej bardzo dlugo nie uzywalam i teraz tez nie bede, Maja spala pod kocykiem albo w spiworku a ze teraz bedzie lato przypuszczam ze Viki bedzie spala tylko pod pielucha flanelowa bo w nocy tutaj temperatura za bardzo nie spada i potrafi byc nawet 25stopni. Nie podoba mi sie idea spania dziecka w rozku, dziecko nie ma wtedy wogole jak sie ruszyc ale kazdy robi jak chce. Oczywiscie poduszka wykluczona a pod materac dobrze jest podlozyc kocyk albo jakas ksiazke zeby glowa byla wyzej szczegolnie jezeli dziecko ulewa.

Kozinka ale masz wielki brzuchol i mega przy ziemi. Uwazaj na siebie.

• Mamusia
A co rozka Wiolka to cala idea jest w tym, zeby przyblizyc dziecku jak najbardziejplodowy "klimat".. przez caly czas w macicy bylo wlasnie w takiej a nie innej pozycji..i z tego co wynika..

Tak, materac musi byc troszke podniesiony, a jak ni materac to lozko....

Moja od poczatku spala pod kolderka i pewnie teraz tez tak bedzie, bo jednak ja mam dosc zimno w domu 😞((