Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To trzymamy kciuki za Tysie 🙃 🙃 🤪 🤪 🤪
Verandzia ma juz za soba porod teraz kolej na czerwcowki jeszcze troche 🙂
ja jeszcze 2 tyg i moge rodzic 🙂 moja dzis nad aktywna ale to fajnie bo dzis mega spokojna o nia jestem 🙂 Ale znowu boli mnie w okolicy biodra i czuje czasami jakby mi glowka o mala sie odbijała czy cus 😜

• Mamusia
mi teoretycznie został miesiąc i jeden dzień do terminu,ale wiem,że akurat 10 czerwca raczej nie urodzę 😁 nastawiam się na jakiś koniec maja,bo w połowie odstawiam leki,potem trochę bez leków pochodzę i może ruszy...
chociaż objawy mam takie,że zastanawiam się czy jutro się nie jechać zbadać.... mąż poszedł na nockę,więc nie sprawdzi,a przy dziecku nie chciałam się rozbierać ☺️ ale obawiam się tego,że jak pojadę to wypuszczą mnie w 37 tygodniu i nie chcę niepotrzebnie panikować ☺️

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/tabelkarozpakowanychcze.jpg/][IMG]http://img560.imageshack.us/img560/5909/tabelkarozpakowanychcze.jpg[/IMG][/URL]

Co sadzicie na razie jest tak wstepnie potem jak zaczniemy sie rozsypywac to sie bedzie uzupelnialo i poprawialo jakby cos sie pozmienialo.

a mnie nie ma 😞 smutno 😞

• Mamusia
kozinka napisał(a):
mi teoretycznie został miesiąc i jeden dzień do terminu,ale wiem,że akurat 10 czerwca raczej nie urodzę 😁 nastawiam się na jakiś koniec maja,bo w połowie odstawiam leki,potem trochę bez leków pochodzę i może ruszy...
chociaż objawy mam takie,że zastanawiam się czy jutro się nie jechać zbadać.... mąż poszedł na nockę,więc nie sprawdzi,a przy dziecku nie chciałam się rozbierać ☺️ ale obawiam się tego,że jak pojadę to wypuszczą mnie w 37 tygodniu i nie chcę niepotrzebnie panikować ☺️

Może lepiej jechac 🙂 ja teraz mysle ze moze tez niepotrzebnie spanikowałam, no ale pojade bede spokojniejsza 🙂 Ty też bedziesz spokojniejsza jak pojedziesz a tak to mysli człowiek tylko i sie martwi

• Mamusia
Aneta ma ustaloną cesarkę niby,ale gdyby coś wcześniej się zaczęło to pewnie i cc by zrobili wcześniej 🙂
kumpela miała rok temu na 8 czerwca cc ustalone, 4 czerwca zaczęła rodzić i szybko musiała się zgłosić do szpitala żeby zdążyli zanim będzie za późno na cc czy jakoś tak 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Aneta ma ustaloną cesarkę niby,ale gdyby coś wcześniej się zaczęło to pewnie i cc by zrobili wcześniej 🙂
kumpela miała rok temu na 8 czerwca cc ustalone, 4 czerwca zaczęła rodzić i szybko musiała się zgłosić do szpitala żeby zdążyli zanim będzie za późno na cc czy jakoś tak 🙂

no ściągneli jej ufo to w sumie ona w kazdej chwili moze, ale mały wielki Klusio jej 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):

ani mnie nie strasz, ja nie moge rodzic wczesniej 🤢 😲 😲 😲 ze wzgledu na tętniaka 🥴
tzn mogę ale nie mogę mieć bóli i parcia ☺️

• Mamusia
dobra lecę spać a raczej leżeć,bo mnie brzuch boli jak na okres,krzyża i pachwiny kłują,mała się bardzo mało rusza dzisiaj a ja chodzę do wc co chwilę 🥴 upławy wczoraj miałam obfite,a dzisiaj spokój 😮 chyba jutro zadzwonię do ośrodka,ale i tak wiem,że nawet jak położną złapię to lekarza nie ma i jedyną możliwością badania jutro jest izba ale wiem,że jak tam pojadę to już zostanę,a ja bym chciała tylko się zbadać i wrócić do domu ze świadomością,że jest wszystko ok i że te wszystkie objawy są podświadome 😞

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
kozinka napisał(a):

ani mnie nie strasz, ja nie moge rodzic wczesniej 🤢 😲 😲 😲 ze wzgledu na tętniaka 🥴
tzn mogę ale nie mogę mieć bóli i parcia ☺️

kumpela miała ryzyko utraty wzroku,a z tego co wiem jak tylko poczuła delikatne skurcze pojechała do szpitala to sprawdzić i zrobili jej cc tego samego dnia zanim poród się bardziej rozwinął 🙂 więc nie ma się czego bać,jak poczujesz jakieś skurcze,to konsultuj je i na pewno wszystko będzie na czas 🙂