Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pamiętam jak dwa lata temu też to usłyszłam na porodówce 😜 i niedługo potem było po wszystkim 😉
a mnie ogarnęło wicie gniazdka 😉 kombinuje jak przemeblować,by wcisnąć łóżko dla Klaudii...nie chce psuć tego,że chodzi spać sama ani tego,żeby została w łóżeczku a dzidziuś spał z nami bo byłaby zazdrosna,więc nie ma co-łóżko musi być kupione...jak już to wykombinuje,to mojego zagonię do roboty 😁wczoraj dostałam dwa wory ubrań dla Klaudii,więc muszę upchnąć nie tylko jej,ale jeszcze dzidziusiowe stoją w pudłach 😠 nie mam miejsca 😠 ale muszę coś z tym zrobić zanim się zakurzą i wcisnąć je gdzieś w szafy 🥴

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
aż zazdroszcze, że Adasia już zobaczy 🙂

pisze na bieżąco.. pewnie nie za bardzo też Tysia może smski wysyłać..
ale na pewno co ważne, to da znać 🙂

Może jednak masaż szyjki swoje zrobił 🙂 trzeba męczyć Męzula hehe 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
pamiętam jak dwa lata temu też to usłyszłam na porodówce 😜 i niedługo potem było po wszystkim 😉
a mnie ogarnęło wicie gniazdka 😉 kombinuje jak przemeblować,by wcisnąć łóżko dla Klaudii...nie chce psuć tego,że chodzi spać sama ani tego,żeby została w łóżeczku a dzidziuś spał z nami bo byłaby zazdrosna,więc nie ma co-łóżko musi być kupione...jak już to wykombinuje,to mojego zagonię do roboty 😁wczoraj dostałam dwa wory ubrań dla Klaudii,więc muszę upchnąć nie tylko jej,ale jeszcze dzidziusiowe stoją w pudłach 😠 nie mam miejsca 😠 ale muszę coś z tym zrobić zanim się zakurzą i wcisnąć je gdzieś w szafy 🥴

Aniu tylko spokojnie nie szalej za bardzo 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):

Aniu tylko spokojnie nie szalej za bardzo 🙂

ja się bardzo tym męczę 😁 siedze na fotelu,patrzę i myślę 😁 😁
a jak już wymyślę to będę tylko palcem pokazywać mężowi co i jak 😁
a z ubrankami też się nie pomęczę,bo wszystko wyprane,wyprasowane tylko stoi w pudłach,a jak znajdę miejsce na nie to po prostu je przełożyć 🙂 no a te nowe od Klaudii nie muszą być na już-narazie suszą się na balkonie popraniu,ale z nimi się mi nie spieszy 🙂

• Mamusia
problem z ubrankami z głowy 🤪 z racji tego,że mąż jest w domu bardzo "często" to wywalilam jego robocze ciuchy do kartonów a na ich miejsce ułożyłam dzidziusiowe 😉 a Klaudii rzeczy przebrałam,małe i te z których wyrasta popakowałam do worków więc i na te nowe będzie miejsce 🙂 🤪
ciekawe ile będę słuchać,że mąż ma ciuchy w kartonie 🤪 🤪 🤪
ale robocze to robocze,nie muszą zajmować miejsca 🙂

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
A ja sie zdrzemnelam po obiedzie i teraz ide powiesic pranie. I wiecie co trzeba zrobic nowa tabelke bo teraz bedziemy wpisywac juz ktora ur.
Dajcie pomysla co ma byc w tabelce.

imię/nick
data porodu
plec
imię dziecka
cc/sn
waga i wzrost
🙂 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
no Kozinka ma racje,
to chyba naważniejsze rzeczy 🙂

Ps. Robocze ciuszki mogą być w kartonie, w końcu to doi roboty 🙂
a dzidzia musi mieć miejscówkę 🙂

tym bardziej,ze takie ciuchy moga stac w pokoju obok ktory jest nie remontowany,bo sie babkom go nie chce oproznić z gratów a nam ich nie wolno ruszać 🥴 a rzeczy dzidziusia w takim pomieszczeniu zagraconym i zakurzonym to nie bardzo,zresztą przynajmniej mam pod ręką 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
ide pic kawke i jesc napoleonka i na spacerek bede zagladac z telefonu do was 🙂

Pogoda dzis widze swietna a ja nawet na zewnatrz nie bylam 😞 czekam za mezem zje obiad a ja sie przejde do sklepu po owoce i zrobie ten mix owocowy co wstawilam na fb 😁

• Mamusia
ja mam ochotę na tyle rzeczy co tu piszecie 😞 ale niestety od kilku dni ciągle mi nie dobrze i bardzo mało jem 😞
kiedy wylądowałam w szpitalu ważyłam 63kg,teraz zaledwie 61kg 😮
do tego od kilku dni biegam na posiedzenie na wc kilka razy dziennie,a dzisiaj zmieniło się to w pewnego rodzaju biegunkę 😞
arbuz to sama woda,mam nadzieję,że przynajmniej on mnie jakoś postawi na nogi 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):
Kozinka, Ty to masz dobrze. Ja teraz jakos mam straszne zaparcia - nie wiem co sie dzieje i martwie sie by to sie zle nie skonczylo... 🥴

moje zaparcia trwały około 2 tygodni ostatnio,potem trochę się polepszyło tzn. chodziłam po kilka razy dziennie już normalnie się załatwiać,ale kilka razy dziennie to i tak dużo,a teraz mnie zakręci i w momencie muszę być w wc 😮

• Mamusia
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/tabelkarozpakowanychcze.jpg/][IMG]http://img560.imageshack.us/img560/5909/tabelkarozpakowanychcze.jpg[/IMG][/URL]

Co sadzicie na razie jest tak wstepnie potem jak zaczniemy sie rozsypywac to sie bedzie uzupelnialo i poprawialo jakby cos sie pozmienialo.