Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anett napisał(a):
ale sie ciesze ze Tysia na porodowce 🤪 🤪 🤪
mi dzis zdjeli to ufo (pesser) mam rozwarcie na jeden palec 🙂 mały wazy 3600g jednak 4 kg bedzie wazyl do porodu 😁 😁

no to może będziesz następna 🙂

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/tabelkarozpakowanychcze.jpg/][IMG]http://img560.imageshack.us/img560/5909/tabelkarozpakowanychcze.jpg[/IMG][/URL]

Co sadzicie na razie jest tak wstepnie potem jak zaczniemy sie rozsypywac to sie bedzie uzupelnialo i poprawialo jakby cos sie pozmienialo.

U mnie Viktoria przez K 😉

• Mamusia
Czyli jak na oddziale, to pewnie cofneli ja z porodowki, a wrocila na tzw. oddzial obserwacyjny przed porodowka...
Chyba ze jej chodzilo, ze na oddziale porodowym 😉)

Ehh, ja wrocilam dzis z pracy...i moje dziecko 39, 2 temp.. normalnie jak betka... pojechalam do lekarza, a jej spadla temperatura i sobie skacze i wymysla po gabinecie..ehh/...
Ale ogolnie niby nic jej nie jest. Jutro ide do swojej normalnej lekarki, a nie tej porabanej... poki co biega mloda jak ta lala..

Ja sie jutro zamienilam wiec ide na 6 do roboty, okolo 12 mam ochote wyjsc z mloda do lekarza..
No i jesli jej nie przejdzie to od piatku ide na zwolnienie...

• Mamusia
Sorki ze zadam takie głupie pytanie ale co powinnam wziasc na badanie KTG czy jakis recznik trzbe miec czy cos jak to u was jest? Nie wiem moze spanikowałam ale strasznie sie wystraszyłam jak zobacyzłam to cisnienie 155/90 tym bardziej ze juz rano miałam 140/90

Ciekawe czy Tysia dziś urodzi?

• Mamusia
Aneta jesli mozesz to podeslij linka z pasem pociazowym. Jestem z moja mama online i dam jej od razu namiary na ten pas. Mowi ze w Toruniu obeszla apteki i nigdzie nie ma. Wysylaja ja do sklepow medycznych, a chce by kupila mi dobry. Dzieki z gory 😘 😘 😘

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tysia na oddziale porodowym. Rozwarcie 1cm, skurcze ma, szyjka krotka...
od 15 lezy pod KTG...

Zobaczymy co tam pojdzie dalej 🙂

Mogli by jej cos dac na pospieszenie bo się meczy Bidulka, pewnie czeka ją nieprzespana noc 🤢

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tysia na oddziale porodowym. Rozwarcie 1cm, skurcze ma, szyjka krotka...
od 15 lezy pod KTG...

Zobaczymy co tam pojdzie dalej 🙂

kurcze to małe rozwarcie a długo się ciągnie 🥴 mam nadzieję,że coś pospieszy 🙂
ja zaczynałam od rozwarcia na 1cm ale w ciągu jakiś 2 godzin było prawie 5cm... a jej to tak powolutku idzie 😠

• Mamusia
Ja mialam dokladnie tak samo wzielam przeciwbolowy, zeby noc prespac... i bylo po skurczach 😉)

Lepiej jak wszystko naturalnie no i zdecydowanie mniej boli niz porod wywolywany..

Bo ty Kozink masz jakis dar porodowy...
Zazwyczaj okres rozwierania szyjki do 5 cm, jest najdluzszy i moze trwac u pierwiastek nawet do 12 h... 🤢

Ciesze, sie ze to bedzie juz moj drugi porod 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja mialam dokladnie tak samo wzielam przeciwbolowy, zeby noc prespac... i bylo po skurczach 😉)

Lepiej jak wszystko naturalnie no i zdecydowanie mniej boli niz porod wywolywany..

Bo ty Kozink masz jakis dar porodowy...
Zazwyczaj okres rozwierania szyjki do 5 cm, jest najdluzszy i moze trwac u pierwiastek nawet do 12 h... 🤢

Ciesze, sie ze to bedzie juz moj drugi porod 😁

no ja też mam nadzieję,że to co mówią o drugich porodach to sama prawda 🙂