Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
mi teraz ludzie działają na nerwy gdzie sie nie rusze to "jeszcze nie urodziłas" wrrr opipiec mozna z tymi ludźmi

Mi jeszcze ludzie nie zadaja takich pytan bo mysla ze mam jeszcze czas z takim brzuchem 😜 mnie sie wydaje duzy ale fakt faktem jak na koncowke to jest niewielki 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
DorotaK napisał(a):
A co do termometrów rtęciowych - to mimo, że ich nie ma w sprzedaży to jednak są
na allegro jest trochę: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=termometr+rt%C4%99ciowy

HAha cena niezla ja pamietam ze kupowalam po 2,5 do gora 5 zl jeszcze jak w aptekach byly.

ale teraz to towar ekskluzywny i za jako taki trzeba płacic 😁 ale miło, że mimo tego iż 3 lata temu wycofali ze sprzedaży - nadal można gdzieś upolowac

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
katiaa85 napisał(a):
DorotaK napisał(a):
A co do termometrów rtęciowych - to mimo, że ich nie ma w sprzedaży to jednak są
na allegro jest trochę: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=termometr+rt%C4%99ciowy

HAha cena niezla ja pamietam ze kupowalam po 2,5 do gora 5 zl jeszcze jak w aptekach byly.

ale teraz to towar ekskluzywny i za jako taki trzeba płacic 😁 ale miło, że mimo tego iż 3 lata temu wycofali ze sprzedaży - nadal można gdzieś upolowac

Serio nie mozna normalnie w aptece kupic rteciowego termometru? Az mi sie wierzyc nei chce 😮

Ja sie chyba dzisiaj spakuje do szpitala bo mam w miare regularne skurcze 😮

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
DorotaK napisał(a):
katiaa85 napisał(a):
DorotaK napisał(a):

Serio nie mozna normalnie w aptece kupic rteciowego termometru? Az mi sie wierzyc nei chce 😮

Ja pytalam sie w kilku aptekach i juz nie maja rteciowych 😞 a szkoda bo byly najlepsze tym elektronicznym nie dowierzam jak pokazuje temp.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
DorotaK napisał(a):
katiaa85 napisał(a):
DorotaK napisał(a):

Wycofali ponad 3 lata temu - groźne były. Nawet na aukcji allegrowej jest sprytny dopisek, który pozwala na sprzedaż "TERMOMETRY WPROWADZONE DO OBROTU ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM przed 3.04.2009" 😜

• Mamusia
heheh to jestem szczęściarą bo mam rtęciowy na stanie 🙂 nawet nie wiedziałam że wycofali z aptek....

i z gofrów w Gdyni nici bo koleżanka na jutro przełożyła....mam nadz że pogoda będzie taka ładna jak dziś...chyba nie wytrzymnę i na prawdę pojadę dziś po gofrownicę....Maja rzuć przepisem na ciasto 😉

• Mamusia
Kocik napisał(a):
heheh to jestem szczęściarą bo mam rtęciowy na stanie 🙂 nawet nie wiedziałam że wycofali z aptek....

i z gofrów w Gdyni nici bo koleżanka na jutro przełożyła....mam nadz że pogoda będzie taka ładna jak dziś...chyba nie wytrzymnę i na prawdę pojadę dziś po gofrownicę....Maja rzuć przepisem na ciasto 😉

goooofry, też brzmi nieźle. Dziewczyny już mi narobiły smaka na Mac'a 🙂
A najlepsze gofry na świecie jakie jadłam to gofry belgijskie - z syropem klonowym PYCHA!!! chyba poszukam gdzies jakiesgoś przepisu, bo nie mam. Słodkie jak nie wiem co, bo z syropem klonowym i inne ciasto niż na zwykłe gofry, ale niebo w gębie 😁

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Kocik napisał(a):

goooofry, też brzmi nieźle. Dziewczyny już mi narobiły smaka na Mac'a 🙂
A najlepsze gofry na świecie jakie jadłam to gofry belgijskie - z syropem klonowym PYCHA!!! chyba poszukam gdzies jakiesgoś przepisu, bo nie mam. Słodkie jak nie wiem co, bo z syropem klonowym i inne ciasto niż na zwykłe gofry, ale niebo w gębie 😁

no syropek klonowy pyszka.....mniam mniam....oj jadę dziś do sklepów szukać gofrownicy 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
ja mam taki przepis- z książki kucharskiej:
(jak dla nas pyszka)

15dkg cukru
30dkg mąki
3 jaja
1/4 l mleka
aromat waniliowy
2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
(wszystkie produkty zmiksować)

no i na gofrownice troszke oleju wylać 🙂

Niebo w gebie 🙂 Smacznego 🙂 Też dziś robie 😁

• Mamusia
Też nie wiedziałam ze wycofali te termometry dobrze że mam w domu.

A ja miałam taki przepis:
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
3 jaja
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka oddzielić od żóltek i ubić osobno, pozostałe produkty zmiksowac razem na koniec dodac ubite białka i delikatnie wymieszac już recznie 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Widzę ,że dzisiaj smaki na gofry są 😁 😁
Ja sprzątam chatę , dzisiaj popołudniu mam gości,
wpadnie przyjaciółka z zaproszeniem na wesele w sierpniu 🙂
mam nadzieję ,że już wtedy dojdę do formy 🙂
u mnie ciepełko, piękna pogoda 😎 😎 😎 😎 😎

Dziewczyny, tak robicie malujecie pazurki, ja słyszałam, że do porodu nie wolno mieć pomalowancyh pazurków, no chyba ,że coś się zmieniło??
Ja juz właśnie nie maluję paznokci ani u rąk ani u nóg..

wiem ,że są wycofane termometry rtęciowe , wkońcu pracuje w hurt farmaceut .
Ale te elektroniczne są do dupy, źle mierzą temperaturę 🤢 🤢

• Mamusia
Hej laski,
Tak mi na te gofry smaka narobilyscie, ze z Aga to juz od rana o nich rozprawialysmy 😜 U mnie nie sprzedaja gofrownic, a juz dawno o niej myslalam. Sa jedynie takie przemyslowe co to od razu lepiej budke z goframi otwierac 😉 Moze znajde jakas na aukcjach.
Widze, ze wiele z nas mialo dzis kiepska noc. Mnie tak strasznie plecy bolaly, ze nie spalam od 3... 🥴
Maly szaleje na maxa 🤪 🤪 🤪 Siedzi mi gdzies tam na dole i tak jakby chcial sie przepchnac na zewnatrz... 🤢 🤢 Dosc to nieprzyjemne uczucie...
Ja tez w zeszlym tygodniu u fryza bylam... ale wlosy to mi tak szybko rosna, ze szok 😮 😲 😮 Wczoraj natomiast zrobilam sobie "dzien pieknosci" - maseczki, pilingi itd. Wkurzylam sie bo moj zel antycelullitis sie zacial - kupilam ROC i kurcze przestalo leciec... 😠 😠 😠

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Ma skurcze do 124 i 3 raz ktg jej robią 🙂

Będziemy ciociamiiiiiiii 🤪 🤪 🤪 🤪

no to już chyba na tej porodówce zostanie 🙂 ja mialam w porywach do 90 a raz nawet na 100 i leżałam,więc ona tym bardziej chyba zostanie 🙂
no to niech jej pójdzie szybciutko i sprawnie 🤪 🤪