Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
doczytałam i w sumie najbardziej to mnie złożył tekst Aneta Twojej mamy 😮 😮 😮 to się dopiero udała......
Czarna, Wiola, fajnie że z klopsami wszystko oki 🙂
Aaana czekamy na wieści.
Maja dzikie obżarstwo widzę było 🙂
Emi szalejesz dziewczyno 🙂 wpadnij to u mnie też ogarniesz albo może poprasujesz hihihi 🙂 🙂 🙂

śmigam coś na śniadanko wciągnąć, u nas dziś ładne słonko no i weekend zapowiadali że ma być w końcu ładny 🙂
miłego dnia 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Właśnie odebrałam wiadomosc od mojej lekarki, że na tego paciorkowca mam brac masc "Macmiror". Emi, Tobie nic nie dali?

to Ty już masz stwierdzonego tego paciorkowca?? ja dopiero w przyszłym tyg będę miała pobierane, a mi lekarz powiedział że jeśli będę miała to dopiero się podaje w dzień porodu antybiotyk coby na dzieciątko nie przeszło

• Mamusia
Boże.. ja znowu spałam do 9:30 .. co ze mną..
w nocy miałam okrutną zgagę 😠 😠

U nas dziś słonecznie, ale bez większego upału tak mi się zdaje, więc na pewno zalicze minispacer 🙂
o 15 do kosmetyczki 🤪
Sandra juz minął tydzień na zwolnieniu 🙂 i tyyyyyyle przed Tobą 🙂 mam nadzieje, że się przestawisz na tryb leniuchowania 🙂
Aneta aż się cofnęłam.. Boże jaki tekst od mamy.. brak słów. 😞 😞
Emi kiedy Ci ta spiaczka przeszła? już mam dosyc.. ile można spaaać!!
Giga mam nadzieje, że z USG przyniesiesz same dobre wieści i mam nadzieje, że luby się odnajdzie 😘

Miłego dnia kochane 🙂

• Mamusia
Cześć Mamcie 🙂

Nie pisalam, wczoraj już , bo dostałam takiego meeeegaaaa skurcza , ze myslalam ze się nie ruszę 😮 😮 tak jakby mi ktoś noż w pitę wbił 😮 😮
Jest to normalne?? jak skurcz puścił, to brzuch mnie bolał jak na okres 🤢 wzięłam nospę, połozyłam się i zasnęłam.
Troche się przestraszyłam, ale wczesniej przeciez bylam u gina i mnie badałi mowil ze wszystko jest ok. 😮 😮 😮 😮
Z tego strachu własnie zaczynam pakować torbę do szpitala 😲 😲 😲 🥴 ☺️

• Mamusia
Maja w ciązy to normalne ,że się spac chce.. ja mialam takie zamulone początki ciąży 🙂
śpij póki możesz 😁 😁
Giga moze Twój Luby gdzieś zabalował i smacznie sobie śpi 🙂
Aana daj znać jakie postępy w rozpakowywaniu się 🙂
Aneta no nie fajnie Twoja Mama Ci powiedziała 🤢

Ja piję kawę , bo wczoraj ciśnienie mialam 90/70 😮 😮 😮

• Mamusia
Witam się i ja 😘

Mały jak dostał butlę o 22:30 tak obudził się dopiero o 4:20 😁 i zaczął skrzypieć jak stara szafa 😜 przewinięty nakarmiony dalej sobie śpi więc jak narazie dziecko jak marzenie 😜 dzisiaj pierwszy spacer (balkon) 😁 musze go powoli przyzwyczajać.

Czarna a ciągnęło Cię krocze? bo ja miałam przed porodem takie dziwne skurcze jakby mi coś wychodziło i naciągało w dół 😁
Majka korzystaj ze snu póki możesz 😁 pózniej może być ciężko 😁
Kasiu daj znać jak po wizycie napewno będzie wszystko ok 🙂
Giga co z Twoim facetem?? nadal cisza? 😞

• Mamusia
Maja ja też bardzo dużo spałam, rano wstawałam bo musiałam młodego do szkoły wyszykować więc nie było i nie ma opcji spania do 9-10 ale bywały tygodnie że od razu jak tylko drzwi się zamykały to ja spowrotem do wyra i do południa potrafiłam spać 🙂 także korzystaj póki jeszcze możesz 😉
Czarna heheh no torbę dobrze mieć już spakowaną, ja tez powoli pakuję 🙂 ja miałam wczoraj pierwszy taki mały skurcz chwilę trzymał i potem cisza. generalnie w całej ciąży chyba ze dwa razy tylko nos-pe brałam

no nic....pokonałam prasowanie, kolejna pralka się pierze a wieszak ugina już od koszul ;D 😁 😁 😁 także generalnie prasowanie co dziennie bleeeee 😁 😁 😁

• Mamusia
Aaaa no stie kula jakos,choc nadal szczesliwa nie jestem... W czwartek bylam pytac czy mohe od poniedzilaku wrocic, ale juz zwolnienie bylo wyslane do ZUSu...choc podejrzewam, ze to naciagane 🙂)

Szefowa powiedziala jednym slowem, ze nie widziala, zeby ktos mnie oszczedzal, a chodzi 100% dzieciakow, wiec mam siedziec z dupa w chacie ;///

Gardlo mnie boli, ale juz o niebo lepiej 😉)

Przezywam jak mrowka okre, ze tej 13tki nie dostane 😉) hehe, ale czy warto wracac na 6 tygodni, dla marnych 500 zl, no i w sumie nie wiem jak to bedzie jak sie bede czula w te mega upaly 🙂)

Glupia baba ze mnie..;//

• Mamusia
hello Mamcie 🙂ale mnie katar meczyl w nocy juz mnie szlak trafial 😠ale jakos jeszcze zasnelam...
dzisiaj odbieramy autko z naprawy i juz mnie szlak trafia bo musimy zaplacic 4.150zl ale jak sama nazwa wskazuje BMW (BEDZIESZ MIAL WYDATKI) ale juz na 5 lat auto z nami zostaje nie sprzedajemy 🙂
Tysia ja nie mogę się na Adaśka napatrzeć 🙂
Giga kurcze troche nie fajnie jak nie odbiera telefonu bo pewnie rozne mysli Ci do glowy przychodzą 😞
Kasia pakuj torbe niech juz bedzie naszykowana 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Aaaa no stie kula jakos,choc nadal szczesliwa nie jestem... W czwartek bylam pytac czy mohe od poniedzilaku wrocic, ale juz zwolnienie bylo wyslane do ZUSu...choc podejrzewam, ze to naciagane 🙂)

Szefowa powiedziala jednym slowem, ze nie widziala, zeby ktos mnie oszczedzal, a chodzi 100% dzieciakow, wiec mam siedziec z dupa w chacie ;///

Gardlo mnie boli, ale juz o niebo lepiej 😉)

Przezywam jak mrowka okre, ze tej 13tki nie dostane 😉) hehe, ale czy warto wracac na 6 tygodni, dla marnych 500 zl, no i w sumie nie wiem jak to bedzie jak sie bede czula w te mega upaly 🙂)

Glupia baba ze mnie..;//

no ból gardła czy jakakolwiek infekcja w ciąży nie jest za ciekawe. u mnie skończyło się antybiotykiem....:/
a co do powrotu do pracy to faktycznie czy warto?? zaraz tak jak piszesz przyjdą upały i może być Ci dość ciężko, a nie warto się chyba wyrywać tylko zadbać o siebie i ciążę. pewnie że są kobiety które prawie do końca pracują ale wydaje mi się że to też zależy od ich charakteru pracy a z tego co piszesz to Twoja praca to ciągły ruch, schylanie się a niedługo będzie to dość uciążliwe
no ale wiadomo że decyzja należy do Ciebie i podejmiesz na pewno najlepszą dla siebie i maluszka 😉

• Mamusia
Tysia nie ciągneło mnie w dół 😲 ale nie umiałam się ruszyć 😞

Własnie dzwoniłam do szpitala i umówiłam się już na cc 🙂
Moje Bejbe wyjdzie na świat prawdopodobnie 11czerwca 🙂 jesli wynik GBS bedzie ok,
jezeli nie, to musze sie 11czerwca polozyc w szpitalu a cięcie zrobią mi 12 czerwca .
Wyniku jeszcze nie mam, wczoraj lekarz robił mi badanie, więc musze czekać na wyniki.
Babka chciała mnie zapisać już na 5 czerwca na cesarkę , ale mam jeszcze wtedy wizytę,
i stwierdziłam ze poczekam jeszcze te 6 dni , ważne żeby Maluch był zdrowiutki 🤪

• Mamusia
co do mojej matki to przegiela z tym tekstem ale chyba tak jakos jej sie powiedzialo ale fakt jest faktem...po rozmowie z nia poszlam do Adama bo akurat jedzonko gotował i mowie mu ze chyba musze plac na cmentarzu wykupic 😁 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
co do mojej matki to przegiela z tym tekstem ale chyba tak jakos jej sie powiedzialo ale fakt jest faktem...po rozmowie z nia poszlam do Adama bo akurat jedzonko gotował i mowie mu ze chyba musze plac na cmentarzu wykupic 😁 😁

😁 😁 😁 😁 😁 coby mieć spokojne spoczywanie 😁 😁 😁 😁 😁
ale myślę że chyba nie do końca pomyślała co mówi....

• Mamusia
Ana Gratulacje, super że masz juz małą ze soba 🙂
Maju mi to spanie całkiem niedawno przeszlo, jak juz wiecej o porodzie sie mysli to spać nie mozna tak do konca 37 tyg trzymało napewno, ale spij puki mozesz co masz innego do roboty 🙂
Kocik chętnie do Ciebie wpadne na sprzątanie,ale potem zabnierasz mnie na plaze rybke i pifko 🙂 😉 😜
Sandra ty Kobieto nie myśl już o tej pracy, ciesz się błogim lenistwem 🙂

U mnie na obiad pizza, własnie ide zacząc szykowac 🙂 a jutro piekę torta dla tatinka na urodziny, ma w poniedziałek 🙂 ale poniedziałek praca wiec niech jutro świętuje, w poniedziałek to na prezent dla niego ja bym chciała sie wypakowac 😉