Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie mam siły czytać tego co naskrobałyście-jestem w mega tyle.
Napisze wam co u mnie 🙂
Łóżeczko zamówione-dziś przyszło- cały komplet śliczności. Jestem w trakcie prania- karamba tyle malusich ciuszków niby w worze były posegregowane, ale po praniu kocioł 😮
W dodatku uaktywnił mi się syndrom "wicie gniazda" i już widać skutki ciuchy miejsce pozmieniały-mąż się naszuka choćby gatek gdy wróci z nocki 🙂 Ale jestem z siebie dumna bo udało mi się pookładać tak wszystko że pozbędę się komody tzw. panieńskie wiano, które do niczego nie pasuje 🙂
Idę ostatnią partię- dnia dzisiejszego- wyciągnąć z pralki i spadam spać- bo jednak po szaleństwach dnia dzisiejszego padam na suty.

Zasiałam gdzieś czapeczkę i niedrapki które kupiłam dla małej i za cholerę nie mogę ich znaleźć 😮

Dobranoc brzuchatki i mamuśki 🙂

• Mamusia
Hej Mamuski po polnocy 😉

Katia jesli mozesz pomoc swojej kolezance i odwiedzac ja czesciej to odwiedzaj. Prawda jest jednak, ze ona potrzebuje specjalisty tak jak dziewczyny pisza. 🥴 Pisalam tydzien temu o dwoch przypadkach depresji poporodowej - skok z kilkumiesiecznym dzieckiem z wiezowca w Pol i morderstwo 10tyg i 14to miesiecznego w UK. Oba przypadki to niezdiagnozowana depresja. 😞
http://niezalezna.pl/27561-matka-wyskoczyla-z-dzieckiem-z-10-pietra
Tak sie tez zlozylo, ze wczoraj rano rozmwialam o tym z mezem, bo czytal o tym w jakiejs gazecie. 🥴 🥴 🥴 Moim zdaniem trzeba byc czujnym pod tym wzgledem - baby blues, depresja - kazdego moze trafic...

Nenia Wiolka superancko ze juz przyjechaly koszyki, kolyski dla Waszych malenstw 🙃 Sandra u Ciebie to zupelnie szalenstwo... 🤪 🤪 🤪 Kazuzela naprawde slodka - takiej jeszcze nigdy nie widzialam 😆

Z tymi laktatorami to nie za ciekawa sprawa. Moim zdaniem jest to dosc drogi sprzet i jesli ktos dostanie go w prezencie to ok, zawsze to jeden wydatek mniej. Ale jesli trzeba samemu go kupic, to raczej poszlabym na nowy. Ja mam juz zakupiony z Avent. Zastatnawiam sie tylko czy mi sie przyda - z cyckami i karmieniem roznie to bywa... 🥴 😉

Lece spac - juz 2 dochodzi. Zeszlam na dol tylko sie czegos napic. Synek jakis niemrawy caly dzien byl. Pewnie moj nastroj sie mu udzielil... 😉

• Mamusia
dzień dobry 🙂 ja wczoraj po sprzataniu to padłam nie wiem kiedy i M tak samo w nocy jak sie na siku obudziłam to wykańczałam tv 😁 no tyle sie nasprzatałam i co i nawet ani jednego skurczu nie było, dobrze ze trochę sprzatania zostało jeszcze, a jak nie to chyba pujde ogród ogarniać 😉
Sandra super ze tyle rzeczy dostaliście 🙂

• Mamusia
dzien dobry dziewczyny
dzisiaj troszke gorzej z moim samopoczuciem ... bardziej odczuwam bole przypominajace przedmiesiaczkowe... a gdy Mała mi sie rusza przeszywa mnie tj. prąd... gdy chodze czuje jak brzuch mi ciagnie do dołu... tatus bd dzisiaj popołudniu , wieczorem wiec raczej zdarzy 🙂 powiedzialam mu zeby sie spieszyl jesli chce zdarzyc hehe troszke sie wystraszyl i dobrze 😁 a moja mama przezywa dalej i kaze mi sie klasc spac ... ;/ Boze jak bd chciala spac to sie poloze ... jem wlasnie sniadanie tzn zmuszam sie troche bo nie bardzo mam apetyt...
zajrze tu do Was troszke pozniej 😉

• Mamusia
jeszcze mam pytanko : czy mogę sobie pozwolic jeszcze na sex przed porodem ? czy juz raczej powinnam sie wstrzymać ? z jednej strony sie strasznie boje ze coś zrobilibysmy Małej złego a z drugiej mam straszną ochote... ostatni raz Kochalismy sie pod koniec stycznia to prawie 4 miesiace juz... co myślicie ?

• Mamusia
hejka wszystkim 🙂
giga, myślę że nic maleństwu się nie stanie a masaż szyjki może pogoni trochę poród 😁 😁
Aga hahahaha tak pozmieniałaś miejsca ubrań to daj znać czy mąż nie próbował wbić się przez przypadek w Twoje jakieś ciuszki 🙂 🙂 🙂
super że masz już łóżeczko 🙂
Wiola fajnie że kosz w końcu dotarł....fiu...się naczekałaś...
fajnie masz z tą plażą, my się na prawdę na za rok szykujemy na Chorwację. byliśmy te 3 lata temu a ciągle myślami tam siedzimy tak cudnie było 🙂 🙂
Maja focie wstawię niebawem bo jeszcze czekam na resztę bo chce kilka wybrać, przecież nie będę całej galerii wystawiała 😁 😁 😁
Dorota....Ty nocny marku 😁 😁 😁 😁
idę zrobić sobie śniadanko.

• Mamusia
giga jeśłi jest wszystko ok i dobrze się czujesz to jak najbardziej możesz 😉
Niunia nie dość,że męczy się z tą cukrzycą to jeszcze ma cholestazę,ale jak z nią pisałam to wygląda na to,że też się rozpakuje szybciutko 🙂 odchodzi jej czop,ma skurcze i położna oceniła,że do następnego KTG we wtorek już powinna urodzić 🙂 nie wchodzi na brzuszek,bo mała zaczęła jej biegać i nie nadąża za nią 😉
to tak w skrócie 😉
no i macie wszystkie pozdrowienia od Niuni 😘

• Mamusia
dzien dobry 🙂
fajnie Aniu ze sa jakies wiesci od Niuni i dzieki za pozdrowienia 🙂to z tą cholestazą to przerąbane 🥴
planujemy jeszcze na weekend skoczyc na grilla ale mi sie jakos juz zbytnio nie chce taki jestem slon chodzacy ze szok 😁 😁
jeszcze Adam mnie wkurza bo zawsze mowił do mnie misiu a teraz mowi misia to znak ze jestem gruba 😠
Giga co do seksu to za cholere nie moge namowic Adama na szybką akcje a wiec nasze pierwsze przytulanki nastapią po pologu,to minie akurat 10 miesiecy bez seksu 🤢

• Mamusia
Hello 🙂
Ja dzis wstałam wcześniej bo po 9 😮 😮

dziś chce mame zabrać na jakieś ciacho albo lody 🙂 ma dać znac po pracy 🙂
u nas dziś pochmurno i chłodnawo nawet, ale jak jestem w ciąży to wolę taką pogodę niż te upały..

Widze na forum dziki szał z prasowaniem, praniem i innymi przygotowaniami 🙂 ja już porządek mam 🙂

Biedna ta nasza Niunia, ale jak już niedługo rozwiązanie, to widze ku dobremu 🙂 Dzięki Kozinka za info 🙂

Miłego dnia kochane 🙂

• Mamusia
Dobry laseczki,

Ja na nogach od 6tej... Wykonczyc sie mozna... 🤢
Kozinka pozdrow Niunie od nas. Biedaczka dopalo ja wszystko co sie da podczas tej ciazy, no ale skoro tak malo jej zostalo to jeszcze chwila i jej przejdzie... 🙂 😉
Kurcze, od rana mam taki twardy brzuch, ze az boli. Nic nie chce zejsc... 😞 😞 Walne sie na chwile na sofie moze cos pomoze...
Milego dnia dziewczynki... 😘 😘

• Mamusia
Majka, to Ty rekordy pobijasz chyba 😉)
Sie posmialam, jak podczytalam ze spalas tylko do 9 😉) hehe

Pozdrowionka dla Niuni 🙂) No cholerstwa jej sie przyplataly... 😞

Mi dzis troszke lepiej jesli chodzi o gardlo, nie boli mnie tak, choc nadal schodzi mi swinstwo ;//

• Mamusia
ja już nie chcę być w ciąży 😠
kurczę nie mam już biegunek,ale zaparć też nie mam a nie mogę się załatwić bo każda próba kończy się takimi bólami brzucha,że jak siedzę na wc to zamiast delfinów na ścianach widzę gwiazdki 😞 a jak się nie załatwię to też brzuch boli 🥴

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Kozinka, sprobuj z czopkiem glicerynowym...

Dzieki 😉 Najbardziej podoba, sie Dariuszowi, bo nie bedzie musial wstawac zeby ja wlaczyc 😁 Len smierdzacy 😉)

no właśnie nie mam żadnych problemów z tym,żeby zrobić,tylko jak choć troszkę się zepnę to wtedy ból jak cholera ☺️ wypadałoby nie robić,ale trzeba 😉

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Juz jest potwierdzona na 100%, bylam w zeszlym pt na USG, i mowi, ze nie ma opcji zeby sie pomylil 🙂
Ale sie okaze 😉

no ja też jestem nastawiona na dziewczynkę,ale szczerze powiedziawszy tylko raz mi to powiedział bodajżę w 25-26 tygodniu a potem już nie pytałam 😉 w sumie w tych tygodniach to już powinno pomyłki nie być,ale się zdarza,dlatego mnie jak pytają co będę mieć to mówię,że dziecko 😁