Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no Wiola to już już 🙂
midorada mi sie zdaje,że Cię malutki zaskoczy 🙂
mnie jakieś 5 minut temu chwycił bardzo mocny ból jak na okres i twardy brzuch się zrobił i trzyma mnie do teraz 🥴 do tego usiadłam na łóżku żeby się odpręzyć i mała wzięła to za jakąś prowokację i wskoczyła na mnie z fotela który stoi koło łóżka 😮
dzisiaj znowu na kwaśno-żurek na obiad 🙂 oj skończy się niedługo 😞
a tak mnie bierze na kwaśne 😉
wiecie jaka jest ulubiona zupa mojej dwulatki?? właśnie żurek 😁

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Już po 12 - Wiola za momencik będzie miała córcię 🙂

Teraz to już poleci z dzieciaczkami, nawet nam, tym co mają termin za 4 tygodnie zleci błyskawicznie - będziemy się codziennie ekscytowały tym co u Was, a potem się okaże., że nam został tydzień albo półtora. U mnie niewiele się dzieje z brzuszkiem, czasem czuję, ze się mocno napina - wczoraj w sklepie mała szalała i dziś rano jak robiłam śniadanie i usłyszała suszarkę. Ale jak tak piszecie - to wszystkie bóle jeszcze przede mną.

• Mamusia
Hajo ja juz po spacerku skwar niesamowity 🤢 w kuchni syf od wczoraj zaraz musze ogarnac, mnie tam nic nie bierze dalej cisza, straciłam juz chyba nadzieje że urodze bez wywoływania no chyba że mały mnie zaskoczy jeszcze 🙂 28 maja mam isc do szpitala na KTG ale bede prosic juz lekaza by zostac na wywołaniu, zwolnienie mam do 4 czerwca wiec chyba założył ze sie rozpakuje do tego czasu 🤢

Wiola czekamy na wieści 🙂

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Jasne, od razu nie napisze, ale taka świadomosc, że moze już tam się cieszą z maluszka i tulą jest przyjemna.
Co z tą Twoją wyprawą do sklepu Aniu?

nie byłam,bo końcóweczka chleba wystarczyła dla małej,ja z nią troszkę dziubnęłam i stwierdziłam,że nie idę bo mieszkamy koło głównej drogi i jak idę z nią to muszę być pewna siebie,bo ona jest dzika 😁 mamy pełno tirów i rondo itd więc jeśli mnie coś mocniej boli i wiem że mogę jej nie złapać jak się wyrwie to niestety muszę sobie odpuścić wyprawę do sklepu 😉

• Mamusia
mówisz i masz 🙂

z boku ☺️
[IMG]http://fotoo.pl//out.php/i250411_sdc12546.jpg[/IMG]
[IMG]http://fotoo.pl//out.php/i250413_sdc12547.jpg[/IMG]
a to dla tych którzy narzekają na formę swoich brzuszków 😁
[IMG]http://fotoo.pl//out.php/i250420_sdc12548.jpg[/IMG]
widzicie tą błękitno-fioletową plamę na środku brzucha? z niektórymi krwistoczerwonymi paskami? to moja siatka rozstępów,gdyby zdjęcie powiększyć to naliczyłoby się z 200 rozstępów jak nic ☺️
więc mi tu nie narzekać na rozstępy bo moich nikt nie pobije 🤪

• Mamusia
oj fasolkę też bym przekąsiła 🙂
ale od wczoraj pochłaniam oliwki z migdałami 🙂
no a dziś od rana piorę ręczne rzeczy bo chcę wykorzystać słonko bo jutro ma ponoć przyjść ochłodzenie więc mnie dziś wzięło na pranie 😉

• Mamusia
Kozinka fajowy brzucho. On taki wielki Ty taka malutka. Pewnie jest Ci ciezko. 🥴 Ale jeszcze troszeczke i pozbedziemy sie tego ciezaru. Rowniez czekam na ten moment... 😉 W ogole to chyba dziwne uczucie bedzie nie miec brzucha przed soba 😮
Ostatnio jak tak sapalam, narzekalam i stekalam, to przypomnialo mi sie, ze slonie chodza prawie 2 lata w ciazy... 😮 Od razu poczulam sie lepiej 😉 😉 😉 😜 😜
Czy sa jakies wiesci od Wiolki?

• Mamusia
midorada napisał(a):
Kozinka fajowy brzucho. On taki wielki Ty taka malutka. Pewnie jest Ci ciezko. 🥴 Ale jeszcze troszeczke i pozbedziemy sie tego ciezaru. Rowniez czekam na ten moment... 😉 W ogole to chyba dziwne uczucie bedzie nie miec brzucha przed soba 😮
Ostatnio jak tak sapalam, narzekalam i stekalam, to przypomnialo mi sie, ze slonie chodza prawie 2 lata w ciazy... 😮 Od razu poczulam sie lepiej 😉 😉 😉 😜 😜
Czy sa jakies wiesci od Wiolki?

Dorotka jeszcze troszkę 🙂 ja tez sie zastanawiam jakie to uczucie nagle nie miec brzucha 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Taki upał u mnie jest ,że nie da sie wytrzymać 🤢

U mnie cieplutko, w sumie tak w sam raz, ale czuje juz te temperature... 😞 Bylam z mama na spacerze i w jedna strone jeszcze jakos poszlo, ale powrot - oj, to juz gorzej... 🥴

Co do naszych brzuchow ciazowych. Mysle, ze to bedzie dziwne uczucie - patrzysz w dol, a tam nic nie ma 😁 😁 😁 😁
Ciekawa tez jestem kiedy, po porodzie, dotrze do mnie, ze moge juz spac na brzuchu - w takiej wlasnie pozycji zasypialam cale zycie... 😁 😁 😁

• Mamusia
Dorotko, dobrze, że Ci tam nie grzeje, bo tu lekko nie jest dziś. o 10 jak jechałam samochodem to pokazywało 30 st na zewnątrz.

Tak sobie pomyślalam, że moze pozakładałabyś na fb wydarzenia narodzin dla każdej z nas, żebyśmy mogły witac nasze maleństwa - moze po prostu kolejnoscią pojawiania na świecie będziemy dopisywaly albo która pierwsza się zorientuje i będzie miała czas to będzie edytowała. Bo może i Ty lada moment nam się rozpakujesz, a kto się tym zajmie i przypilnuje potem tak jak Ty? 🙂