Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandra brzusio śliczny 🙂

Jeszcze nigdy mi tak nogi nie spuchły jak dzisiaj, dotknę palcem to dziura zostaje a jak idę to się jak jakaś galareta trzęsie 🙂 No ale jak to mój mąż powiedział "Kochanie masz stopy jak moja babcia, no takie spuchnięte 😁"

Ja już po kolacji, wiec w planach na wieczór mam leniuchowanie 😁

Dobrej nocki 🙂

• Mamusia
Kozinka może chociaż telefonicznie skonsultuj to z jakims lekarzem

Sandra widze że brzusio zaczyna rosnąć, zgrabniutki 🙂

Ja się kłade bo coś źle się czuje, boli mnie glowa, jest mi niedobrze i w kibelku byłam juz 3 razy 🤢

Także Dobranoc 😘

• Mamusia
Sandra brzuniacz powolutku, ale rośnie 🙂 Ślicznie 🙂

To ja i mój brzuchol z dzisiaj 🙃
[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/267/dscn05241280x768.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/9571/dscn05241280x768.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/526/dscn05281280x768.jpg/][IMG]http://img526.imageshack.us/img526/6981/dscn05281280x768.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Hej dziewczeta,

Majka i Sandra fajne Wasze brzusie. 😎 😎 Jakie Wy chudzinki jestescie. Tez tak chce!!!! 😲
Niunia oby do konca. Jeszcze troszke i Karolinka bedzie z Toba... 🙃
Kozinka Ty sie lepiej szykuj. Wyglada na to, ze corcia bedzie sie juz niedlugo na swiat szykowac 😉
Nenia mi nogi zaczely puchnac w sobote. 😮 W szoku bylam na maxa. 🤢 😮 Nie wiedzialam jak to tak naprawde jest i Wasze dyskusje o opuchliznach byly mi obce. Teraz juz wiem co mialyscie na mysli 🥴 🥴
Aana Fajnie masz, ze juz w domku po cesarce. Powoli zaczynam zalowac, ze sie nie zdecydowalam. Obawiam sie, ze teraz jest juz za pozno. Musze cierpliwie czekac... 🥴
Dorotka moge stworzyc \\\\\\\\\"wydarzenia\\\\\\\\\" dla kazdej z nas na FB. Problem w tym, ze nie ma juz na Brzuszku tabelki z terminami, a ja nie pamietam ktora na kiedy dokladnie miala termin... 😞 😞 😞 No i pomysl z odswiezaniem tam wiadomosci jest fajny... 🙂 🙂 🙂
Emi Ty biedaczko jeszcze z brzuchem... Widac Twoje malenstwo tak samo uparte jest chyba jak moje 😁 😉
Czarna tak to jest z dzialkami... Mi tez sie marzy, ale niekoniecznie rekreacyjna. Ja chcialabym dzialeczke z wlasnymi warzywami i drzewkami owocowymi, kwiatkami itd... Zostanie to jednak w sferze marzen jeszcze przez dlugi czas... 😞
Tysia fajny spioszek z Twojego Adasia. Dobrze, ze masz czas by pospac i odpoczac ☺️

U mnie wszystko dobrze. Tak jak pisala Kocik - jest juz u mnie moja mama. Organizujemy sobie kazdy dzien - wychodzimy na spacerki, zwiedzamy okolice, mama gotuje pyszne obiadki i czas oczekiwania na Dominika leci troche szybciej. Ale synek nie spieszy sie za bardzo do mamusi. Siedzi w brzuchu i ani mu sie sni na swiat wychodzic 😉
Trzymajcie sie cieplo laski. 😘 😘 😘

• Mamusia
dzień dobry
Obudził mnie mąż wychodząc do pracy, a teraz zasnąć nie mogę bo mała tak szaleje że aż boli, chyba kawał kobitki z niej będzie.
Wczoraj już z grubsza spskowałam sobie torbę - jak na razie tylko moje rzeczy, niech sobie czeka aż ptzyjdzie czas,ale cos mi sie wydaje ze troche to potrwa.

Maja brzusio zgrabniutki 😉 Ja od początku przytyłam 9,5kg.
Dorotko fajnie ze juz mame masz przy sobie, ile ja bym dala by nie gotowac 🙂

Ide dalej spac moze uda sie zasnac 🙂
Milego dnia 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):

Dorotka moge stworzyc \\\\\\\\\"wydarzenia\\\\\\\\\" dla kazdej z nas na FB. Problem w tym, ze nie ma juz na Brzuszku tabelki z terminami, a ja nie pamietam ktora na kiedy dokladnie miala termin... 😞 😞 😞 No i pomysl z odswiezaniem tam wiadomosci jest fajny... 🙂 🙂 🙂

Hej dziewczyny czemu nic nie mowicie ze tabelka zniknela?! Juz ja wstawilam .
Ide dalej spac milego dnia 🙂

• Mamusia
Dzień dobry ja noc miałam nieckawą, co prawda szybko sie połozyłam bo bolała głowa ale o 12 jak sie obudziłam to tak bolała że szok, jeszcze jakby wymiociny stały mi w garde, nie mogłam zasnąc z tego bólu do 3, nawet chłodne okłady sobie robiłam na czoło 🤢, teraz mężul wrócił z nocki zjedlismy sniadanko i ide jeszcze sie z nim walnąć 🙂

Nenia mi przy puchnięciach gin kazał kontrolować cisnienie, jeżeli by mi sie utrzymywało 150/90 i by nie spadało to mam sie zgłosic na izbe w tedy

• Mamusia
cześć mamcie 🙂

Sandra, Maja śliczne brzuchacze z Was 🙂

ja dziś trochę szybciej na nogach bo Marcin na wycieczkę dziś jechał więc trzeba było dziecko wyszykować 🙂
niewyspana trochę jestem bo w nocy chyba ze 4 razy wstawałam do wc 🤢 🤢 🤢 także ścieżka wydeptana....

dziś wizyta u gina pewnie powie: szyjka długa, zamknięta...tralalala a ja bym chciała już coś innego usłyszeć 😁 😁 😁 😁

zapowiada się ładna pogoda więc fajnie, ani za ciepło ani za zimno dla opuchnięć w sam raz 🙂

miłego dzionka brzuszki 🙂

idę coś na ząbek wrzucić

• Mamusia
czesc dziewczyny troche mnie czeka nadrabiania nie było mnie kilka dni... w niedziele po 6 rano pojechalismy do szpitala z soboty na niedziele w nocy mialam skurcze co 3-5min juz myslalam ze bd rodzic 2 dni bylam na sali przedporodowej... szyjka calkiem mi sie zgladzila rozwarcie na 2 palce czop odszedl ale skurcze ustaly... przeniesli mnie na 3 dni znow na patologie ciąży i znow wrocilam do domku w dwupaku.... mam juz dosc szpitala tych lakarzy i ogolnie wszystkiego ... ;/ skurcze mam nadal ale zadko 1-2 na godz ... zalecenia ze szpitala : wstawic sie jeżeli odejdą mi wody lub nasila mi sie skurcze ( w miare regularne i czeste ), lub slabiej bd czula ruchy dziecka , lub jeśli nic sie nie zmieni mam sie wstawic 4 czerwca . Ogólnie Niunia ma się dobrze wierci sie i rozsadza mi juz brzuch waży prawie 3300g wiec juz sporo i jest mi juz dosc ciezko . wczoraj wpadlam w panike bo myslalam ze rozstepy mi sie zaczely na brzuchu pokazywac ale cos mi sie na szczescie ubzduralo tylko 😁 hehewystarczy ze mam troche na piersiach...
Wniosek z tego taki że do 3 razy sztuka juz 2 razy bylam w szpitalu to za 3 razem juz napewno urodze 😁 a tak w ogole 4 czerwca ma byc pełnia wiec nie ma bata Niunia bd juz z nami obok brzucha a nie w srodku 😁

• Mamusia
Heheh, no ze mnie nie chudzinka 🙂) Waze pewnie najwiecej z Was 🙂 Znaczy przed ciaza, bo teraz to pewno te 16 tygodni roznicy to ktorac mnie pobije 😉)

Moje dziecko przesapalo CALA noc 🙂 Toz to niesamowite, chyba prezent na Dzien Matki mi zrobila 🙂 Kolejny za rok 😉

• Mamusia
Haaaaj 🙂

u nas dziś miło i słonecznie 🙂 ale wiaterek wieje, wiec nie ma upału 🙂
Pola od rana świruje w brzuniu, czas coś zjeść bo znowu spałam do 9:30 😮 😮

Jutro mamy mini bibke, bo teść konczy 65 lat, więc się najem jak dziki bąk 🙂

Sandra gratki dla młodej, że dała rade przespac całą noc 🙂
Kocik daj znac jak u ginka było, ja do swojego śmigam dopiero 6 czerwca.

Miłego dnia Misiaki 😘 😘

• Mamusia
kozinka napisał(a):
super brzuszki 🙃 🙃 🙃
Kocik to wie czy lekarz przy badaniu Ci czegoś nie ruszy 😁

hehehe niech robi co chce 🙂 cobym już malucha miała koło siebie hihihi 🙂 🙂 🙂 🙂

giga kurcze to faktycznie do 3 razy sztuka, trzymamy kciuki 🙂

ja sobie jeszcze pospałam, ale obudził mnie ciekawy temat bo tle grało sobie DDTVN, i jak były prezentowane męskie majteczki to się jakoś obudziłam hihihi 🙂 ale fajna prezentacja 😜 😜 😜 hihihi

• Mamusia
Mają śliczna Maminka z Ciebie:*
Kocik czekamy na wieści po wizycie:*
Ja sie jeszcze zdrzemnęłam i znów głowa boli w sumie tym razem to cmi więc sprubuje jeszcze zasnąć by przeszła, wogule jakoś dziwnie sie czuje dalej nawet niechęć do jedzenia mnie ogarnęła i tak sie zastanawiam czy to jakieś oznaki zbliżającego sie porodu czy nie? Mały skacze jak szalony 🙂