Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Nie , Kasiu raczej Ci nie zostanie 🙂) hehe 🙂

Cos czuje ze okolo 200 zl dzisiaj zostawie w tym Pepco 🙂) Oh my...

Wiem ze powinna zgaga ustapic po porodzie i dobrze bo nie zycze tego cholerstwa codziennego nikomu. Ale i tak nie przestrzegam diety i jem wszystko na co mam ochote, a lekarz mowil zeby unikac gazowanego, slodkiego, pieczonego i mocno przyprawionego bo to powoduje zgage ale nie potrafie trzymac diet i sie mecze.Uff Uff dobrze ze jeszcze tylko 2 tyg do terminu 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja zawaliłam z książeczką ☺️ mam do 27 maja... zapomniałam dać ją mężowi a w przyszłym tygodniu ma nocki,więc jej nie podbije 😠 u nich nie podbijają od ręki-dajesz w jeden dzień,odbierasz w drugi bo to duża firma 🥴 wiec coś czuję,że będę mieć nie podbitą tym bardziej,że nawet gdybyśmy jechali w godzinach pracy biura w przyszłym tygodniu to nie podbiją jej od ręki,bo już nie raz się prosiło tak a w jedną stronę jest koło 40km 😮 ale z tego co się orientuję to w razie czego jest 7 dni na dostarczenie a i nie zawsze pytają o te książeczki więc będzie dobrze 🙂

• Mamusia
jedziemy dzisiaj po sklepach połazić 😉 chcę do meblowego,bo lada dzień łóżeczko będzie potrzebne,a młoda nie ma łóżka żeby ją z łóżeczka wziąć,a nie chcę jej uczyć spać z nami skoro umie spać sama 😉 co prawda przylazi w nocy do nas,ale nie zawsze,więc nie ma problemu ze spaniem,nie chce tego psuć 😉 i do castoramy mój chce jechać,więc pospaceruje dzisiaj 😜
po ciepłej kąpieli wczoraj wszystkie bóle ustąpiły,więc jest ok 🙃 🙃
wiecie,że jak leżałam w szpitalu to była kobieta po drugim porodzie i wypełniała dokumenty przyjęcia po porodzie? przyjechała ze skurczami które trwały chwilę w domu,ale od razu były częste,pojechała i na izbie nie zdążyła wypełnić dokumentów bo dostała parte bóle 😉 nikt jej nie wierzył,że to już dopóki nie siadła i urodzila prawie na fotelu do badań 🤪 fajny taki szybki poród nie?
mam nadzieję,że mój 2 też taki będzie i że zdążę 🤪 ona urodziła prawie na korytarzu 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tak, jak mowisz 7 dni na dostarczenie dokumentu potwierdzajacego ubezpieczenie, a dwa obywatelki naszego kraju, nawet jak nie sa ubezpieczene maja opieka okoloporodowa i pologowa zagwarantowana w ramach siwdczen z NFZ.

no to spokojna głowa 😉 ja tą książeczkę spakowałam do torby, a dzisiaj rano mąż poszedł do pracy a ja nie spałam i mi się przypomniało,że jest do 27 maja ☺️

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tez paietam sytuacje, przyjechala do nas Pani i mowi, ze czuje ze zaraz bedzie rodzic, bo z cora szybko poszlo...
A my tak, tak... i akurat na przerwe szlysmy 🙂

Wracamy po 30 min,a ona z dzieckiem na reku ; 🙂))

ja się dużo nasłuchałam takich historyjek,że kiedyś jakaś tam ciotka w domu na progu staneła i dziecko urodziła na stojąco 😁 albo,że nic nie czula,nagle chlup i dziecko wypadło 😁 takie coś jest dla mnie raczej bajką bo chyba jakieś bóle muszą być wcześniej,kobieta czuje 🙂 tyle,że teraz kobiety rodzą 2-3 dzieci a kiedyś po 7-9 więc bez porównania poród po porodzie to potem już szybciutko 🙂

• Mamusia
hahaha pipa jak wiadro 😁 😁 😁
Nie no niektóre to mają łatwe porody, a niektóre bidulki po kilkanaście godzin się męczą.... Ja tego nie doświadczę niestety.....
Aniu myśle ze przy drugim dziecku pójdzie Ci łatwiej 🙂

Posprzątałam chatę, ale jestem cała mokra :/ idę pod prysznic 🤔

• Mamusia
a ja mam niecałą godzinkę i chyba sobie cappucinko strzelę 🙂
młoda śpi już z godzinkę,zupę zjadła,a kopytka przedtem skończyłam,czekają na gotowanie tylko ale mąż będzie koło 15 więc mam czas 🙂
a,że Klaudia w tych upałach śpi od około 13 do powrotu taty z pracy to powinna pospać jeszcze troszkę 😉
jak ja to lubię 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
hahaha pipa jak wiadro 😁 😁 😁
Nie no niektóre to mają łatwe porody, a niektóre bidulki po kilkanaście godzin się męczą.... Ja tego nie doświadczę niestety.....
Aniu myśle ze przy drugim dziecku pójdzie Ci łatwiej 🙂

Posprzątałam chatę, ale jestem cała mokra :/ idę pod prysznic 🤔

no ja się nastawiam,że pójdzie gładko 🙂 skoro przy pierwszym dziecku na 3600kg nie pękłam ani mnie nie cięli to idę optymistycznie nastawiona,że teraz pójdzie tak samo i może szybciej 😉
chociaż przy pierwszym porodzie miałam wbite-poród 5 godzin,bo odeszły mi wody a jakiekolwiek skurcze dostałam kilka godzin później 😁 partych miałam koło 20 minut,ale wtedy to się nie ciągnęło tylko zleciało 😉
wogóle jak przyjechałam na porodówke i tam siedziałam to akurat naprzeciwko mojego łóżka porodowego był zegar i co popatrzyłam na niego to mi się zdawało,że minuty to sekundy i że to wszystko zamiast kilku godzin trwało chwilkę 🙂