Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Dorotko dopilnuj byś Ty przed porodem dostała antybiotyk i by po porodzie zbadano mała pod tym katem

Czy jest jakiś czas przed porodem w jakim powinnam przyjac zastrzyk? Mam jechac jakos wczesniej do szpitala? Zeby mnie nie odesłali, czy z paciorkowcem nie odeślą?

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Antybiotyk dostajesz podczas trwania porodu dozylnie.
Powinnas jechac w momencie peknieca pecherza ploowego, jesli bedziesz miec skurcze, a pecherz bedzie zachowany nie ma sie co stresowa...bo nie ma szans zeby maluszek uegl zakazeniu..

Dzięki 🙂 Jakie macie dziś z córcią plany na dzień dziecka?

• Mamusia
hej Kobietki 🙂
wszystkiego naj naj dla dzieciaczków tych starszych,najmłodszych i tych jeszcze brzuszkowych 🙂
Emi opuchlizna na nogi pewnie powroci ale tylko na tydzien nie przeraz sie jesli bedzie jeszcze wieksza niz w ciazy ja mialam wrazenie ze chodze w pontonach 😁 😁 😁
od dzis malemu zwiekszam mleczko na 75ml 🙂
aha i dostal kropelki z antybiotykiem na oczko bo mu ropieje mam nadzieje ze to pomoże bo jak nie to okulista sie klania...

• Mamusia
Moj bąk dzisiaj wstal o 7 i chyba z 3razy wstawalam patrzec czy wszystko ok haha 😁

Anetka napewno po takiej dawce mleczka bedzie spał z 3h 😜a oczko od czego ropieje?przewialo go? moj czasem mam wrazenie jakby byl zawalony a w nosku sucho...
Pogoda do d... Robert poszedl po rybki a ja gnije w wyrku 😜
Wszystkiego najlepszego dla brzuszkow i bobaskow poza brzuszkiem 😘
Maja sexi mama i brzusio cudowny 😘

• Mamusia
byc moze kanalik sie zapchał i dlatego ropieje ,kazał nam lekarz masowac mu kacik oczka ale mi sie wydaje ze te kropelki pomoga bo juz chyba jest lepiej 🙂
3 godzinki to on spal po 60ml ale ten sen byl taki plytki i non stop troszke marudzil 🙂
a oszusta ma bo podobno zmniejsza szanse na zespół SIDS mamusia ssała do 7go roku zycia to co jemu bede bronila 😁 😁 😁

• Mamusia
hello mamcie 🙂
dla naszych szkrabów tych narodzonych i tych jeszcze mieszkających w brzuszkach duża buźka 😘

Emi super że dochodzisz do siebie, no i fajnie że maluszek się nie zaraził. ja na całe szczęście nie mam paciorkowca.
Aneta, oby 😘oczko wyzdrowiało trzymam kciuki coby kropelki pomogły
Maja fajowy brzuchacz 🙂 ale pępuszek Ci wywalił na zewnątrz wiedzę? 🙂
oj żeby Reni się wszystko uspokoiło bo to jeszcze nie czas...
haha a ja wczoraj informując Midoradę kto się jeszcze rozpakował podałam że Emi i Nenia a nie Niunia także przez pomyłkę rozpakowałam nie tą z was co trzeba hihihi 🙂 🙂 🙂

ja dziś od rana szaleje ze sprzątaniem bo okna u obu synków pomyłam i firanki poprałam i powiesiłam a teraz piorę pralkę ciuszków bo dostałam wczoraj od koleżanki wór także kolejne prasowanie czeka no i jeszcze ze dwie pralki, jak nie trzy... 😁

• Mamusia
ja właśnie odkryłam jeszcze jedną partię ubranek dla małej do uprania 🙂 muszę wstawic pralkę, ale jak mi się nie chce jak pomyślę, że później trzeba będzie prasowac... 🙂 ale ładniutkie są - niebieskie i granatowe więc trzeba się zebrac, ogarnąc i do roboty. Dziś na obiad naleśniki z serem i nutellą.

Wieczorem wpadają do nas na dzień dziecka rodzice - na szczęście nie zjadłam całego bloku, wiec będzie co podac gościom 🙂 sa truskawki, a że rodzice na diecie to zadowolą się takim menu.

Wszystkie dzieciaczki dziś pozdrawiam i życzę dużo uśmiechu i beztroski dziecięcych lat 😁
A mamusiom z okazji dzisiejszego dnia, gratulacje malutkich szczęśc 😁

• Mamusia
Hej
Wszystkiego najlepszego dla naszych forumowych dzieciaczkow 🙂
Wzielam sie za prasowanie mam cala kupe rzeczy naszych i malej i wiecie co zaledwie pare sztulk wyprasowalam i mi zelazko padlo nagle przestalo grzac i koniec z prasowaniem.
Jade dzis z moim po lozeczko w koncu bedziemy mieli wszystko dla naszej Aniulki 🙂 Lozeczko, posciel, przewijak i wozek uff bedzie wszystko 🙂 moze mala wtedy sie troche pospieszy.
Teraz ide sie na jakies pol godz polozyc. Sebastian niedlugo powinien z pracy wrocic obiad zje i pojedziemy. Szwagierka robi jakis deser z galaretka to tym bardziej chce jechac 😁 Mniam mniam 🙂

• Mamusia
Maja brzusio sliczny i ladniutki 🙂 na moim jest mapa rozstepow 🤢 ale pieprze to....
Aneta mam nadzieje ze oczko szybko sie wyleczy !!
Tysia ja sie chyba zaczne zastanawiac czy dac synowi imie Adam bo to jakies Anioly sa 😁

mnie boli podbrzusze jak na okres i chyba mam rwe kulszowa .Obudzilam sie z okropnym bolem promieniujacym do nog 🤢 stekalam strasznie :/ chce zeby juz bylo po.... Jeszcze 10dni ......

• Mamusia
oj Czarna ja też już odliczam dni bo już też taka stękająca jestem....wszystko już dla młodego gotowe więc może wychodzić 🙂
Ty to chociaż masz pewne 10dni a ja to mogę jeszcze ponosić....eh od poniedziałku zaczynam ostre sprzątanie hihihi choć dziś też przyszalałam i cisza więc pewnie mu tam dobrze 😁

my dziś z okazji dnia dziecka zapodajemy sobie seans filmowy Mupety i pizza 🙂 a jutro do mamy na obiadek i deserek

• Mamusia
kocik no to ładnie już mnie rozpakowujesz 😁

Dziś odebrałam wyniki i mam tego paciorkowca 😞

Obiad zjedzony wkrótce na zakupy dla chrześniaków z okazji dnia dziecka 🙂

dołączam się do życzeń z okazji dnia dziecka 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
oj Czarna ja też już odliczam dni bo już też taka stękająca jestem....wszystko już dla młodego gotowe więc może wychodzić 🙂
Ty to chociaż masz pewne 10dni a ja to mogę jeszcze ponosić....eh od poniedziałku zaczynam ostre sprzątanie hihihi choć dziś też przyszalałam i cisza więc pewnie mu tam dobrze 😁

my dziś z okazji dnia dziecka zapodajemy sobie seans filmowy Mupety i pizza 🙂 a jutro do mamy na obiadek i deserek

ja też od poniedziałku sprzątam 😁

• Mamusia
Kasia to super że wszystko już będziesz miała, można rodzić w spokoju 🙂
Nenia no widzisz jak was pospieszyłam hihihi 😉
ale tyle tych naszych czerwcówek rozpakowało sie w maju że aż zazdraszczam że ja się nadal kulam...
no nic, trza czekać dalej 🙂

idę pranko wieszać i wstawiać kolejne 😉 takie malusie to aż przyjemnie się wiesza 🙂

• Mamusia
a u mnie powraca temat listonosza - poczłapałam do skrzynki a tam awizo - normalnie udusic. Przecież siedzę w domu!! a tak muszę się jakoś przemiescic na pocztę, najwczesniej we wtorek wieczorem! Chyba tam zadzwonię zaraz..

już wiem - list był za duży żeby go przyniesc wiec muszę isc na pocztę... Czekam na przesyłkę z bebilonu z misiem, czy to może byc to? Dziewczyny, które dostały już od nich paczkę - musiałyscie isc na pocztę?

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
a u mnie powraca temat listonosza - poczłapałam do skrzynki a tam awizo - normalnie udusic. Przecież siedzę w domu!! a tak muszę się jakoś przemiescic na pocztę, najwczesniej we wtorek wieczorem! Chyba tam zadzwonię zaraz..

już wiem - list był za duży żeby go przyniesc wiec muszę isc na pocztę... Czekam na przesyłkę z bebilonu z misiem, czy to może byc to? Dziewczyny, które dostały już od nich paczkę - musiałyscie isc na pocztę?

Dostałam Misia i z rąk listonosza .Nie mieścił się do skrzynki. Ale listonosz przyniósł mi go pod drzwi . Nie wiem jak Ty ale ja mieszkam na parterze, może dlatego.
Ale dzisiaj awizo na moje imie i nazwisko przyszło do tescia, tam gdzie mieszkalismy i poslalam tescia zeby odebrał paczke ( z allegro ) i bez problemu dostał.
Zadzwon na poczte i zapytaj czy mozesz posłać Męża bo jestes w ciąży i nie dasz rady dojechać. Ja tak wlasnie zrobilam i poslalam teścia 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
DorotaK napisał(a):

Dostałam Misia i z rąk listonosza .Nie mieścił się do skrzynki. Ale listonosz przyniósł mi go pod drzwi . Nie wiem jak Ty ale ja mieszkam na parterze, może dlatego.
Ale dzisiaj awizo na moje imie i nazwisko przyszło do tescia, tam gdzie mieszkalismy i poslalam tescia zeby odebrał paczke ( z allegro ) i bez problemu dostał.
Zadzwon na poczte i zapytaj czy mozesz posłać Męża bo jestes w ciąży i nie dasz rady dojechać. Ja tak wlasnie zrobilam i poslalam teścia 🙂

pewnie tak zrobię, dzięki Kasiu. Jak się czujesz? bo coś Cię pobolewało

• Mamusia
Nenia napisał(a):
o DOROTKA W BOJOWYM NASTROJU 🙂
Ja się zbieram ostatnie podrygi przed porodem-mała imprezka u znajomych. Szpital na przeciwko więc w razie czego będę miała blisko 🙂
Miłego wieczorku 🙂

a co 😉 niech się strzeże kto może kobiety w 9.miesiącu ciąży 🙂
Baw się dobrze Neniu