Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kocik napisał(a):
kozinka napisał(a):
jeśli masz cokolwiek podbarwionego krwią to oznacza to zbliżający się poród raczej,więc się szykuj,bo u mnie to była kwestia kilku godzin 🤪

no to meczyk sobotni możliwe że już w szpitalu 😁 dzieciaczki będą się darły o cyca a mamusie o bramki hihihi 🙂 🙂 🙂
oj wolę już ten meczyk obejrzeć w szpitalu z maleńkim na cycku niż w domu z dużymi na dywanie i krzyczącymi do tv 🙂 🙂 🙂 choć ostatni tez się tak darłam że gardło mnie bolało hihihi 🙂

jakbyś dzisiaj urodziła to może byś w sobotę wyszła 🙂 u nas puszczali po pełnych 48 godzinach czyli w 3 dobie i urodziłam w środę nad ranem a w piątek wyszłam do południa,więc jakbyś dzisiaj urodziła to może w sobotę do południa by Cię puścili jakby było wszystko ok 🙂
pisz jakby się coś działo 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
z reguły kilka dni jeśli odejdzie czysty czop,a jeśli podbarwiony krwią to zazwyczaj jest to kwestia godzin 🙂 pamiętaj,że zawitasz po raz drugi na porodówce więc może pójść szybciej niż Ci się wydaje 🙂 więc nie bagatelizuj tego,kąpiel,torba w pogotowiu i napij się jeszcze kawki póki możesz 🙂

kawka zaliczona, torba dopięta oprócz kubka(bo nie mam już miejsca) i jak wróci młody ze szkoły idę do wanny 🙂 heheh no i pewnie że dam znać 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
dokulałam się ze sklepu...jak zwykle poszłam tylko po brokuły do obiadu a przytachałam całą siatę 🤨 🤨 🤨
to dobrze że lekarz Cie uspokoił że to nic poważnego.
no i fajnie że tatuś tak zaangażowany w pielęgnację maluszka 😉

mam pytanko. zaczęłam mieć takie upławy brązowawe jak w pierwszy dzień miesiączki, czy to może oznaczać ten czop??? pytam bo przy pierwszym to miałam przekłuwany pęcherz i pogoniony kroplówką więc to nowe doświadczenie dla mnie. no a może zaczyna się w końcu coś u mnie dziać 🙂
hehe dziś by nam pasowało bo nasz ginek ma dyżur całą dobę wiec było by gites. ale z tego co on mówił to od odejścia czopa to może kilka dni do porodu jeszcze być.

Kocik u mnie własnie tak wygladał czop, zaczął odchodzic we wtorek a w czwartek urodziłam 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Emi mój ma calutki język bialutki i myślałam,że to zwykłe przebarwienie bo pije tylko mleko ,bo córka miała malutkie plamki tylko a teraz Adaś ma na całym języku 😮 i po policzkach,więc objęło prawie całą buzię 😮 w życiu bym nie pomyślała,że to pleśniawka 😮 że może być taka ogromna 😮

Jutro ma przyjsc do mnie połozna wiec niech to zobaczy 🤢

• Mamusia
Anett napisał(a):
tez jestem zdania Aga zebys sie szykowala to wrozy tylko zbliżający sie porod 🤪 🤪 nie potrzebujesz juz nic ze sklepu jeszcze jedna taka siata i kochana urodzisz jeszcze dzis 😁 😁 😁

hahah no to pójdę po worek ziemniaków hihihi 🙂 🙂 bo sprzątać to już nie mam co 😉

• Mamusia
Anett napisał(a):
tez jestem zdania Aga zebys sie szykowala to wrozy tylko zbliżający sie porod 🤪 🤪 nie potrzebujesz juz nic ze sklepu jeszcze jedna taka siata i kochana urodzisz jeszcze dzis 😁 😁 😁

ja bym wtryniła arbuza 😁 w ciągu tygodnia zjadłam go aż 5kg 🤪 to możesz mi podrzucić Aga 😁
ale i tak jak młoda wstanie to pójdziemy do apteki jak nie będzie padać,żeby te kropelki wykupić...żeby były na już...a jak nie pomoże to będziemy zamawiać te sab simplex 🙂 a biedronka po drodze,więc i arbuz się znajdzie 😉

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Kocik napisał(a):
dokulałam się ze sklepu...jak zwykle poszłam tylko po brokuły do obiadu a przytachałam całą siatę 🤨 🤨 🤨

mam pytanko. zaczęłam mieć takie upławy brązowawe jak w pierwszy dzień miesiączki, czy to może oznaczać ten czop??? pytam bo przy pierwszym to miałam przekłuwany pęcherz i pogoniony kroplówką więc to nowe doświadczenie dla mnie. no a może zaczyna się w końcu coś u mnie dziać 🙂
hehe dziś by nam pasowało bo nasz ginek ma dyżur całą dobę wiec było by gites. ale z tego co on mówił to od odejścia czopa to może kilka dni do porodu jeszcze być.

Kocik u mnie własnie tak wygladał czop, zaczął odchodzic we wtorek a w czwartek urodziłam 🙂

no to zaczyna się coś dziać 🙂 W KOŃCU 😁

• Mamusia
Co do kąpania to my kapiemy razem 🙂 A Wiktor uwielbia sie kąpać 🙂

Nie wiem czy wiece ale w rossmanie jest nowy program rossne, trzeba wziasc karte i sie zarejestrowac na stronie i za kazdym razem jest rabat 3% na artykuły dla dzieci, a jesli w ciagu kwartału zrobimy zakupy 6 razy to rabat wzrasta o 1% i tak do 10% moze wzrosnąć 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Kocik napisał(a):

no to zaczyna się coś dziać 🙂 W KOŃCU 😁

Polecam ciepły prysznic u mnie pomugl

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Co do kąpania to my kapiemy razem 🙂 A Wiktor uwielbia sie kąpać 🙂

Nie wiem czy wiece ale w rossmanie jest nowy program rossne, trzeba wziasc karte i sie zarejestrowac na stronie i za kazdym razem jest rabat 3% na artykuły dla dzieci, a jesli w ciagu kwartału zrobimy zakupy 6 razy to rabat wzrasta o 1% i tak do 10% moze wzrosnąć 🙂

coś mi gdzieś ta promocja mignęła ale że nie mam nigdzie w pobliżu rossmana to nie byłam do końca pewna. no to fajna sprawa, trzeba się bedzie zaopatrzyć 🙂
fajnie że Wiktorek lubi się pluskać, mój pamiętam że mimo że rodzony w wodzie pierwsze dni to tak darł koparę że szkoda gadać 😁 potem się przyzwyczaił 😉 no ale każde dziecko inaczej (wiadomo)

• Mamusia
ja byłam wczoraj w rossmanie i widziałam plakat,ale się nie przyglądałam nawet ☺️
Kocik napewno coś się zaczyna dziać 😉 mnie wtedy brzuch zaczął boleć i poszłam do łazienki żeby się umyć i doprowadzić do porzadku,bo czułam,że w nocy pojadę a poleciało ze mnie dużo krwistego śluzu i było to około godziny 21 🙂 o 2.35 było już po wszystkim 🙂

• Mamusia
eh,pamiętam te emocje jak ja zobaczyłam krew 😁 a raczej pytanie-zdążę czy nie zdążę 😁 bo mi lekarz wtedy powiedział,że mogę nie zdążyć 😁 i te myśli za ile będzie już po wszystkim i maleństwo się urodzi 😉 jakiś sentyment mnie wziął Aga przez Ciebie 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
ja byłam wczoraj w rossmanie i widziałam plakat,ale się nie przyglądałam nawet ☺️
Kocik napewno coś się zaczyna dziać 😉 mnie wtedy brzuch zaczął boleć i poszłam do łazienki żeby się umyć i doprowadzić do porzadku,bo czułam,że w nocy pojadę a poleciało ze mnie dużo krwistego śluzu i było to około godziny 21 🙂 o 2.35 było już po wszystkim 🙂

no czekam na Marcina aż wróci ze szkoły, dam mu obiadek i sru na obrobienie grządek 😁 😁 😁
reszta gotowa jest także będę w pasach startowych 🙂 ale na luzie bo to nie musi być tak jak u Was, wiadomo, każdy organizm inny 😉

• Mamusia
kozinka napisał(a):
eh,pamiętam te emocje jak ja zobaczyłam krew 😁 a raczej pytanie-zdążę czy nie zdążę 😁 bo mi lekarz wtedy powiedział,że mogę nie zdążyć 😁 i te myśli za ile będzie już po wszystkim i maleństwo się urodzi 😉 jakiś sentyment mnie wziął Aga przez Ciebie 😁

😁 😁 😁 😁
a mnie teraz chyba z tych emocji na kibelek kręci 😁

no sentymenty sentymentami ale w tym awatarku już byś przestała tym brzuchem świecić hihihi 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Mało nas brzuszków tu już zostało (a to dopiero połowa miesiąca 🙂 ), ale jesteście kochane mamusie, że z nami cały czas jesteście i wspieracie, radzicie 🙂

no Maja policzyła że tylko we 4 zostałyśmy w dwu paku 😁

jaki śliczny brzusio w awatarku się pojawił 🙂 😘

• Mamusia
kozinka napisał(a):
no widzisz,kolejna oznaka 😁
a widzisz przydałoby się zmienić ☺️

no i dwa śliczne szkraby na zdjęciu 😘

dobra idę obiad podszykować 🙂 w razie co będę dawała znaki 🙂 dymne nie dymne jakieś dam 😁

• Mamusia
Kocik napisał(a):
kozinka napisał(a):

dobra idę obiad podszykować 🙂 w razie co będę dawała znaki 🙂 dymne nie dymne jakieś dam 😁

a dziękuję 😘
dymne do mnie nie dojdą 😁 a przeżywam Cię jakbym to ja miała 3 dziecko rodzić 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Kocik napisał(a):
kozinka napisał(a):

a dziękuję 😘
dymne do mnie nie dojdą 😁 a przeżywam Cię jakbym to ja miała 3 dziecko rodzić 😁

😁 😁 😁 😁 bo to się udziela jak nie wiem....ja każdą po kolei tak przeżywałam jakby to moja siostra rodziła 🙂 tak się człowiek już zżył że emocje się udzielają 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
Kasia moj tez kapie malego ja ani razu go jeszcze nie kapalam tatusiowi dobrze idzie wiec ten obowiazek juz nalezy do niego 😁 😁
dziwna polozna bo po cc trzeba duzo chodzic zeby nie bylo zrostow bedziesz lezala to brzuch sie rozleniwi i nie bedzie pracowal 🤢

U mnie z ta rana chodzi bardziej o to by sie nie otworzyla bardziej bo po tym udraznianiu mam zostawiony taki otworek by krew mogla wyplywac troche i mam nie smarowac mascia co zlecil lekarz bo rozmiekcza mi te rane co wlasnie zauwazylam bo jak zaczelam smarowac to i krew zaczela z rany leciec wiec mam tylko oktaniseptem psikac.