Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu mam pytanko tylko nie gniewaj sie ze tak zapytam bo bedzie mi głupio..Wy miszkanko wynajmujecie a jakie macie tam koszta wynajmu i oplaty..wiesz zastanawiamy sie czy nie wynajac mieszkania jak maly sie urodzi bo tu w kamienicy z maluszkiem moze byc ciezko bo w drugim pokoju nie ma ogrzewania i dlatego tak pytam,podpytuje 😉

• Mamusia
Aneta , ja nie płace drogo.. przynajmniej mi sie tak wydaje 😮
za 50m2 placimy czynsz 550zł ale nie ma w tym czynszu wody i ogrzewania ale mysle ze razem z oplatami i prądem wyjdzie gdzies 900zl-1000zł, kaucje zwrotna wplacalismy 5000zł
w dodatku jest to mieszkanie nowe wiec wydaje mi sie ze czynsz jest ok,
nie ma problemu pytaj o co chcesz 🙂

• Mamusia
Uu tylko raz siusiu? Sanda idz za 2 tygodnie kezeli ma cie to uspokoic, ja tez poszlam pierwszy raz chyba w 6tc i kazala sie wrocic w 8tc do niej.

Czarna to rzezczywiscie malo placicie ale to penwie zalerzy od miasta, w Gdansku na dzien dobry jest 1000zl plus oplaty za kawalerke 🥴

Moja mloda juz padla, jupiii!!! Ide sobie zrobic jakies amciu 🤪

Dziodzia miala wczoraj czkawke, pierwszy raz ja poczulam zeby ja miala, normalnie bomba! 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Anett piekne te domeczki 🙂mnie niestety nie byloby stać na taki luksus ☺️ marzyłoby mi sie mieszkanko na wlasnosc ale jak pomysle o kredycie to mi sie odechciewa, mam miec mieszkanie po babci takze zaplecze jakies mam 🙂
a w tej kamienicy nie da sie zainstalowac jakiegos ogrzewania???
Sandra to niedobrze jak Twoja mała raz tylko siusiała....
apropo wizyty lekarskiej to wszyscy mi mowili ze mam poczekac a ja swoje i polecialam uparta i tez czekalam jak glupia bo serduszko jeszcze nie bylo wyksztalcone 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
w pierwszym pokoju mam ala kominek i jest cieplutko jak sie napali ale w nocy przygasa i jest rano zimno wiesz ja sobie poradze ale maluszek musi miec cieplo w drugim pokoju natomiast nie ma wcale ogrzewania nie moge zrobic gazowego bo kurwa wszystkie kominy spalinowe zajete i dlatego tak rozkminiam co tu zrobic..no fakt tanio nie jest ale u nas nie ma szans na nowe mieszkanie za 500zl a jak sa to najtansze po 900zl 1200zl po babci bo umarla albo takie nory ze szok to jest jedno z tanszych mieszkan jakie znalazlam..a to w kamienicy bym komus wynajela moze studenci jacys by przyszli 🙂

• Mamusia
Anett ja nie mam w domu centralnego ogrzewania, mam maly piecyk na drewno w kuchni a w pokojach zainstalowane takie marmurowe grzejniki na wysokosci metra od ziemi z termostatem, o cos takiego http://www.mramoterm.hr/productgalerija.php i grzeje swietnie plus w razie potrzeby wlaczam grzanie w klimatyzacji ale to narawde zadko, w tym roku ani razu jeszcze nie wlaczalam. Dziecko przeciez nie piotrzebuje 30stopni w domu bo to nawet nie zdrowe,. Majke rodzilam w grudniu, w ciagu dnia siedzialam w salonie a na noc wlaczalam ta plyte i bylo wystarczajaco. Moglabys pomyslec po prostu o jakims ogrzewaniu do sypialni i tyle, no chyba ze chcesz si epo prostu przeprowadzic 🙂

• Mamusia
mam promiennik taki spory ale ten pokój ma 25m2 i prawie 4m wysokosci i on az tak nie nagrzewa 😞a malo tego mam przydzial od elektrowni wedlug norm unijnych 4kw na cale mieszkanie..wlacze pralke i czajnik i korek wyskakuje to ani tak ani siak..wolalabym przeprowadzic sie na swoje 😞

• Mamusia
Hej Mamuski,

Dorotko gratuluje coreczki 🙂

Sandroos najwazniejsze, ze serduszko bije. Na moim pierwszym USG to byla jedna wiadomosc jaka chcialam uslyszec. Nic wiecej mi do szczescia nie bylo trzeba. 🙂 Ale jesli rzeczywiscie nie dobrze sie czujesz z tymi wiadomosciami to idz za 2 tyg. I przestan szukac info na necie!!!! 😠

Czarna mam nadzieje, ze siostra czuje sie juz lepiej. Juz sie nie stresuj, wszystko jest juz pod kontrola...

A poza tym to fajne temety podejmowalyscie dzisiaj laski... 😁 😁 😁 😁 😁 Przystojni lekarze... 😉 Stare baby i ich fochy w srodkach transportu... 😁 😁 😁 😁 Troche duzo tego bylo, ale przerobilam juz chyba wszystko...

Ja odebralam dzis klucze do nowego domu i wiecie co - wcale nie jestem szczesliwa... Powinnam sie cieszyc, ale jakos nie moge, nie umiem... 😞 😞 😞 😞