Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Maju to jest link do kolderki tylko ta jest w innym rozmiarze uwazam ze lepszym bo poscieli do wyboru jest naprade sporo w sklepach a ja mam ten 120/90 i musialam zamawiac z alegro bo taki maly wybor byl w poszeweczkach 🙂 http://allegro.pl/iga-antyalergiczna-kolderka-100x135-atest-mikrofaz-i2224041752.html

• Mamusia
mąż na zbicie karku jeździ na prawo jazdy,ma nocki dzisiaj, a tak miesza na wariata to prawko z godzinami że albo rezygnuje z pracy albo trafia do niej na styk 😞 właśnie dostałam telefon,że późno wyszedł z zajęć,za chwilę powinien wychodzić do pracy,do domu ma jakieś 30km...
teraz dostałam tel że się rozwalił autem... 😞 😞 😞

• Mamusia
Anett napisał(a):
Maju to jest link do kolderki tylko ta jest w innym rozmiarze uwazam ze lepszym bo poscieli do wyboru jest naprade sporo w sklepach a ja mam ten 120/90 i musialam zamawiac z alegro bo taki maly wybor byl w poszeweczkach 🙂 http://allegro.pl/iga-antyalergiczna-kolderka-100x135-atest-mikrofaz-i2224041752.html

Przecudna, chyba tez kupie, jak mówisz, że taka fajowa 🙂 Długo na nią czekałas?

• Mamusia
Aniu!! mam nadzieje ,że z męzem wszystko ok i nic poważnego się nie stało? 😞 ehh Wy to macie przeboje 🥴

no super Anetko ,że przyszła Ci ta kołderka jest piękna 😘

Majeczko daj jutro znać jak po glukozie! nie fajnie ,że drugi raz Cię to samo czeka ale silna jesteś! ja też dwa razy musiałam dać radę ale czego się dla maluszków nie robi 😘

ja jutro wizyta... mam nadzieje ,że brzusio się uspokoi i bóle miną 🥴

• Mamusia
Anett napisał(a):

O matko Aneta - znow cos cudownego znalazlas... A wiecie, ze u mnie nie sprzedaje sie kolderek i poduszek... 😞 Mozna kupic juz komplet caly pohawtowany, powyszywany itd, ale by kupic posciel i poszewki do tego to zapomnij... 😞 😞 W sumie znalazlam komplet w tym polskim sklepiku i niby ma to atesty jakies, ale ten wyglada zupelnie inaczej. 🤔 🤔 Widac od razu ze lepsza jakosc. Chyba poprosze kogos by mi ten komplet kupil na allegro, a moj brat mi go przywiezie w czerwcu, jak bedzie do Pol jechal samochodem. 🙂

• Mamusia
Aniu jak to się rozwalił, mam nadzieję że nic sie nie stało, dzieki laski za nazwy witaminek jutro smigam do apteki i zaniesc zwolnienie takze znow latanie, eh ten tydzien to jakies latanie mam mało co odpoczywam, ale przynajmiej czas szybko leci 🙂

Maju 3 mam kciuki jutro może weź cytryne i popros o wcisniecie powiedz że chyba lepiej z cytryna niz zeby zwrócic znow

• Mamusia
Kozinka normalnie brak mi slow no to co sie dzieje w Twoim zyciu... Mam nadzieje, ze mezowi nic sie nie stalo. 😲 😲 😲 😲 On ten wypadek mial na jazdach czy wracal do domu samochodem - pamietam, ze pisalas, ze jazdzi samochodem, ale czy to znaczy ze bez prawa jazdy? 🤔 🤔 Nic z tego nie rozumiem? 😮

• Mamusia
midorada napisał(a):
Kozinka normalnie brak mi slow no to co sie dzieje w Twoim zyciu... Mam nadzieje, ze mezowi nic sie nie stalo. 😲 😲 😲 😲 On ten wypadek mial na jazdach czy wracal do domu samochodem - pamietam, ze pisalas, ze jazdzi samochodem, ale czy to znaczy ze bez prawa jazdy? 🤔 🤔 Nic z tego nie rozumiem? 😮

ma prawko ale teraz robi na cięzarówki z tego co kojarze 😜

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
midorada napisał(a):

ma prawko ale teraz robi na cięzarówki z tego co kojarze 😜

Aaaaaaaaaaaaaaaa... to teraz kumam 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Kozinka u Ciebie widze nie ma chwili spokoju, daj znać jak bedziesz wiedziała coś więcej. Mam nadzieje, że to nic groźnego!

Myslę, że zamówię tę kołderkę
jutro biore cytryne i wode w butelce i wyjde na dwór na chwile po wszystkim, co by mnie z gorąca znowu nie zemdliło...

a mi pipy nawet do toalety nie pozwoliły wyjść i musiałam się chować przed nimi 😮 w tym samym czasie piła ze mną dziewczyna i wyciąga butelkę wody i się pyta czy moze a one ze po glukozie tylko jeden łyczek ale masz racje Majka weż i sobie popij jak nie będą patrzeć 🤪

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Pszczelarka napisał(a):
Kozinka u Ciebie widze nie ma chwili spokoju, daj znać jak bedziesz wiedziała coś więcej. Mam nadzieje, że to nic groźnego!

Myslę, że zamówię tę kołderkę
jutro biore cytryne i wode w butelce i wyjde na dwór na chwile po wszystkim, co by mnie z gorąca znowu nie zemdliło...

a mi pipy nawet do toalety nie pozwoliły wyjść i musiałam się chować przed nimi 😮 w tym samym czasie piła ze mną dziewczyna i wyciąga butelkę wody i się pyta czy moze a one ze po glukozie tylko jeden łyczek ale masz racje Majka weż i sobie popij jak nie będą patrzeć 🤪

Mój gin tak mi powiedział 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja laktator dostałam od siory schowałam na góre i też zobacze jak z pokarmem będzie 😜
ja mam jutro wizytę idę pokazać wyniki glukozy i przy okazji tez kluska obejrze 😁 a pózniej też mam chyba 11 kwietnia bo do 10 mam zwolnienie... 😜

Jeszcze nie uzupełniłam zapisków ze szkoły rodzenia, ale tam nam mówili by laktator zabrać do szpitala by odciągać pokarm na 3-4 dobę gdy jest jego nawal, bo maluszek po porodzie ma mały żołądeczek i nie jest w stanie tego wszystkiego zjeść, a organizm mamy produkuje go dużo bo jeszcze nie wie ile wystarczy maluszkowi. Laktatorem ściąga się pokarm do momenty aż poczujemy ulgę a piersi w dotyku zamiast twarde zrobią się miękkie. 🙂
Ja dziś dostałam 2 laktatory: Campol, Lacta jeszcze mam dostać z AVENT- wszystkie ręczne.

Dziś widział;am moją Kruszynkę waży prawie 1 kg i zdrowo bije jej serduszko, nie ma żadnych nieprawidłowości a moje wyniki są na 6+ 😁

• Mamusia
on robi na ciężarowe bo chce zmienić pracę 🥴
nie wiem,bo raczył tylko zadzwonić z tekstem-nie wiem kiedy wrócę bo rozpierdoliłem auto 😮 z tego co wiem to nie da rady przyjechać,podobno teśc pojechał z jego siostrą na miejsce i ściągnąć muszą lawetę 😞