Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kochane ja pisałam do czarnej sms ze już po ale widzę ze nie przekazała nie wiem może nie doszedł bo w sumie tu w szpitalu jest jakiś problem z siecią. Tak więc u mnie skończyło sie na cc, wszystko szło dobrze ok 9 badał mnie lekarz mówi rozwarcie na 2 palce, za jakiś niedlugi czas nie pamiętam już za ile położna sprawdza jest już na 3 palce, no ale mówi pęcherz pekniety wody beda odchodzić proszę założyć podpaskę, lekarz mówi to dajemy
kroplówke co by szybciej poszło, no więc chodziłam z ta kroplówka, to skakałam na piłce to pod prysznicem byłam i tak jakos czas leciał o 13 przyszedł lekarz sprawdzić rozwarcie jest na 4 palce ale poleciała na niego reszta wód niestety zielon i decyzja o cc natychmiast spytali tylo czy na cos horuje i czy na cos uczulona ja ze nie, to lekarz jedziemy nie ma co czekac i 13 30 byl juz Wiktorek waga 3700, dł 55, pkt 9 ale nie wiem za co ten jeden punkt zabrali

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emi gratulacje 🙂 W końcu się doczekałaś 🙂

W dziele SZKOŁA RODZENIA dodała post o tym jak rozpoznać że rozpoczął się poród i jak sobie radzić z bólami, jakie pozycje przyjąć by sobie ulżyć oraz jak przyspieszyć akcję porodową-miłego czytania 🙂

Już mam wózek czeka u Teściowej 🙂

• Mamusia
Sandra to by sie mogla Was o gotowanie radzic 🙂)
Robilam z kumpela placek z truskawkami i skubany spod malo co urosl ;// Wiec jadlam przed chwila kruszanke z truskawkami, ale tez bardzo dobra 🙂)

Babcia pomysli ze moze i na jej czesc 🙂 hehe... 🙂 zeby mi calej blachy nie opedzlowala w nocy 😉)

Gratulacje Emi!!! no to sie babeczki rozpakowywuja 😉)

• Mamusia
o matko!!!!! nie skończyłam czytać o Emi a tu kolejna wiadomość o kolejnej \'brzuszkowej\' dzidzi 🙂
ale dziś szał na świat doszła nam 3 dzieciątek 🤪 🤪 🤪

Emi wielkie gratulacje!!!!

Niunia tak samo gratulacje!!!!

szał istny szał 🤪 🤪

• Mamusia
Kasia nie martw się ja tez nie chodziłam do szkoły rodzenia ale tak jak pisze Dorota mamy tutaj na całe szczęście siebie więc damy radę 😉
Sandra nie martw się ciastem, ja też nie bardzo lubię piec. a kruszonka pysio 🙂 i jeszcze do tego truskawki 🙂
Dorota my z mężem co dzień teraz też tylko porodami żyjemy hihihi 🙂 🙂 albo z tel mnie widzi albo tu 🙂 a dziś to w ogóle wysyp 🤪 🤪 🤪 za rok potrójne dmuchanie świeczek będzie 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
GRATULACJE DLA NIUNI!!!!

To dzisiaj Niunia, Midorada i Emi 🙂
ale czadziooooo 🤪 🤪 🤪

Super info 🙂

Kto teraz w kolejce? Bo już się gubię. Ja na końcu ☺️

Teraz chyba Kocik Katia Mikula Ewolinka i ja 😁 😁 spojrzałam na tabelkę i przepraszam jeśli kogoś pominęłam 😞 ☺️

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
To fakt dziki szał dzisiaj jest 😉 Dzieciątka spieszą na dzień dziecka 😁

dokładnie na dzień dziecka się wyrobiły nasze bąbelki 🙂 🙂

ale zastanawia mnie czemu po zobaczeniu zielonych wód była decyzja o cc? ja przy Marcinie też miałam zielone wody ale stwierdzono to po przekłuciu pęcherza i zabrali mnie na akcje i nie było żadnej nawet mowy o cc...hm ciekawe czy coś jeszcze mogło o takiej decyzji przesądzić

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):
To fakt dziki szał dzisiaj jest 😉 Dzieciątka spieszą na dzień dziecka 😁

dokładnie na dzień dziecka się wyrobiły nasze bąbelki 🙂 🙂

ale zastanawia mnie czemu po zobaczeniu zielonych wód była decyzja o cc? ja przy Marcinie też miałam zielone wody ale stwierdzono to po przekłuciu pęcherza i zabrali mnie na akcje i nie było żadnej nawet mowy o cc...hm ciekawe czy coś jeszcze mogło o takiej decyzji przesądzić

Hmmm o to trzeba zapytać Naszego Eksperta - Sandry 😁
Może się coś pozmieniało 😮

• Mamusia
Ogolnie zielone wody najczesciej pojawiaja sie albo w wyniku oddania smolki przez plod, albo w wyniku zakazenia. Aby uniknac zachlysniecia sie dziecka tymi wodami, czyli zepsolu aspiracji smolkipewnie podjeli decyzje o cc. Lekarz byl po prostu zapobiegliwy.... a dwa z tego co kojarze, to porod tez sie przedluzal,do tego zielone wody i topewnie przesadzilo o decyzji...

Zalezy pewnie od lekarza, ten bl typem zapobiegliwym.. a moze jeszcze cosik sie dzialo oczym nie wiadomo.. moze spadalo tetno?

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ogolnie zielone wody najczesciej pojawiaja sie albo w wyniku oddania smolki przez plod, albo w wyniku zakazenia. Aby uniknac zachlysniecia sie dziecka tymi wodami, czyli zepsolu aspiracji smolkipewnie podjeli decyzje o cc. Lekarz byl po prostu zapobiegliwy.... a dwa z tego co kojarze, to porod tez sie przedluzal,do tego zielone wody i topewnie przesadzilo o decyzji...

Zalezy pewnie od lekarza, ten bl typem zapobiegliwym.. a moze jeszcze cosik sie dzialo oczym nie wiadomo.. moze spadalo tetno?

no właśnie to samo o tętnie powiedział mój mąż, że może coś innego jeszcze się wydarzyło. no ale najważniejsze że już Emi ma swojego maluszka przy sobie 🙂

kurcze nie nastawiałam się nawet na cc a tu z tego co widzę to sporo u nas tych cc się porobiło. mam nadz że urodzę naturalnie

• Mamusia
Niunia!! Emi!! przeogromne gratulacje!! :* dzielne mamuśkiii 😘 😘 😘

mój mały cały czas trąbi z butli oczywiście moje mleczko bo ociągam wciąz mi tyle leci że byłam w mieście 2 h i dobrze ze zapinam się w skórę bo cała bluzka mokra na cycach ;/

po kąpieli dałam mu cyca co by sobie possał i ciągnął 30 min i co?? zasnął przebudził się i ryk! dostał odciągnięte 100 ml i wypił wszystko i śpi...

Aneta spróbuj może mu dawać na noc 100 mój wypije 125 ml o 22;30 i śpi do 4:30 a wczoraj do 6:30... chyba ,ze ma big kupkęęęęę to się wierci już od 4 😁 a nie odciągasz?