Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
uczulenie może wyjść po jakimś czasie, a nawet można się na coś uczulić mimo że wcześniej się używało i nic nie było.
Nenia super z tą położną, bo to w sumie ona jest najważniejsza jest przy porodzie 🙂
Maja lecę do Ciebie na ciasto uwielbiam takie owocowe 😉 hihi 🙂
a bez brzucha to też nie pamiętam jak to jest. spać, przewracać się no i oporządzić wkoło siebie, ale już niedługo 🙂
Justyna dobre...cycki eksplodują 🙂 🙂 heheh a szczerze to też miałam nadz ze w nocy będę jechała a tu guzik 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Verandzia napisał(a):
Tez mam olivke nivea ale przedtem jej nic nie bylo to po takim czasie dopiero by wyszlo 🤔 😠
Chcesz jak dla dzieciaka jak najlepiej a tu klops 😠 😠 😠

Verandzia mojej tez wyszlo uczulenie po oliwce niovea, ja ogolnie nei lubie oliwek ale polozna kazala bo mlodej sie skora luszczyla no i niestety dostala takich kropek na calym ciele. Przestan ja smarowac czymkolwiek przez pare dni a potem najlepiej kup balsam do ciala. Z oliwka to kiepsko przez lato bo dziecku jest cieplo a pory sie zatykaja i wtedy moga wyjsc wysypki.

Co do mleka to musisz zmienic skoro mala ma zaparcia, ja tez tak szukalam, chyba 3 czy 4 rodzaje dopoki nie trafilam na odpowiednie.

• Mamusia
hm...też mam tą oliwkę nivea, zresztą jak całą resztę, to dobrze wiedzieć że takie rzeczy się dzieją, ale buźkę tak jak Wiola piszesz można chyba zwłaszcza latem smarować kremikiem/balsamem bo nie jest taki tłusty. w sumie przy pierwszym też nie kojarzę żebym oliwką buźkę smarowała, raczej resztę ciała tak ale buźke? zbyt dawno to było żebym pamiętała 🙂 🙂

co macie dziś na obiadek? bo ja nie mam pomysłu 🤔 🤔

• Mamusia
Hej 😉

Kocik Twój maluch uparty,za dobrze mu w brzuszku ale jak coś sie powoli zaczyna dziać to dobrze wróży 😉 ja na obiadek smaże rybke ;]

Kozinka bardzo współczuje Ci i Adasiowi.okropne,że musicie się tak męczyć .. a moze to nie kolka tylko cos innego i dlatego tak płacze?życzę żeby szybko mu to przeszło

Nenia super,że macie fajna polożna. ja musze podejsc do przychodni i spytac sie w koncu jak to jest u nas bo zawsze zapominam.fajnie by bylo poznac sie przed porodem,zawsze raźniej 😉

Miłego dnia Wszystkim życze 😉

• Mamusia
oj też bym się bała zasypiania na brzuszku, tak w ciągu dnia do "ćwiczeń" brzuszka jeszcze tak ale z zasypianiem to bym chyba musiała cały czas siedzieć i się patrzeć czy wszystko oki 🙂

ja też nie mam weny do wykwintnych obiadów a dziś to do jakiegokolwiek dlatego tak podpytuje bo może coś wpadnie mi w smaka 🙂
może zrobimy pierogi z truskawkami.....hm....

• Mamusia
Biedactwa wasze,gdyby oliwka uczulała to by odrazu uczulenie wyszło-może tak się dzieje bo jest cieplo a oliwka tworzy bariere na skorze stad wysypka. W szkole rodzenia proponowali balsamy albo kapiele w Oliatum gdy skora bobsa jest sucha.
ja tez mam ta oliwke ale do masazu przed kapiela a tak na codzien to delikatny balsam. tez nivea.

nie chce mi sie gotowac obiadu ☺️

• Mamusia
Ja sie dzisiaj wybieram z mezem i dzieciakami na plaze 🤪 Pewnie pojde kolo 16 zeby nie bylo za goraco, Lee w cien a matka na slonce 🤪 🤪 🤪 🤪 😎 😎 😎 Nawet nie wiecie jak sie ciesze 🤪

Ja dzisiaj na obiad knedle i kurczak w sosie koperkowym 😎

• Mamusia
Mój zasypia ale ja leze obok niego wiec brzusio pilnuje i czy buzka sie nie zatyka 😁

Nenia uczulenie moze wyjsc po jakims czasie nawet jesli skora sie przyzwyczaila 🙂 polozna pierwsze co to zapytala czy oliwka nivea jest i kazala zmienic na bambino ja buzki nie smarujemy ale dopoki nie mialam emulsji to dawalam do kąpieli no i wloski oliwkuje 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamcie 🙂

A więc wczoraj wróciliśmy do domku ale co przezylam to przezylam.

Cięcie cesarskie nawet o.k. nic nie czułam , takie jaja na sali operacyjnej ,że nie myslałam o niczym tylko o śmiechu, i nawet nie wiedziałam kiedy wyciągneli mi dziecko 🙂
Jak zaczął płakć to aż łezki mi poleciały ze szczęścia , 10pkt dostał śliczny i taki grubiutki 🙂
Pani przytuliła mi go do buzi ja go wycałowałam i leżałam dalej , lekarze mnie zszywali itd. a Sebastiana zawołali ,żeby zobaczył dziecko. Jak lekarka dała mu go na ręce zaczął sinieć i mieć problemy z oddechem 😞
Jak wieźli mnie na łok=zku do sali pooperacyjnej lekarka po drodze poinformowała mnie ze wystapily problemy z oddechem i niedogrzaniem dziecka i saturacja mu spadła 😞
Zaczęłam tak płakać ,że nawet nie pamiętam drogi jak mnie wieźli do tej sali....
Przyszedł pozniej do mnie Seba powiedzial ze Młody leży w sali intensywnej opieki jest dotleniany w budce z tlenem i dogrzewany.
Uwierzcie mi psychika to mi tak siadła, że jak kazali mi wstawac to nie myslalam chyba przy tych emocjach o bólu, i tak szybko sobie poradziłam z wszystkim , bo chciałam jak najszybciej dojść do tej sali zobaczyc Olafka.
Wieczorem pytałam co z dzieckiem i nikt mi nic nie chciał powiedzieć......
Rano na obchodzie tak sie rozplakalam powiedzialam ordynatorowi ,ze minela doba i nikt mi nic nie mowi , pytalam siew w nocy to mowili ze to u noworodkow sie dowiedziec, a jak ja mialam tam dojsc i wogole masakra jakas , klamali w zywe oczy poprostu!
Lekarz powiedzial ze to ja bylam słaba po cc i dlatego mi nie dali dziecka a przeciez wiadomo bylo ze dziecko lezy na sali intens,opieki 😠 😠 😠
Obok mnie laska miala dziecko zaraz po cc i juz Mąż jej go podawal do cyca itd.
Poprostu kłamstwo kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo 🤢
Jak Ordynator zrobil chaje na noworodkach to zaraz dali go Sebie i juz był ze mna.
Ale to nie koniec problemow... Na drugi dzien jak go mialam nie chcial jesc i spadl z wagfi z 3770 na 3370 i stwierdzili ze ma zle wyniki, chodzilo o poziom CRP,
zas mi go zabrali 10godz leżał pod kroplowka - dostawał glukoze a ja chodzilam go dokarmiac , tzn i tak musialam odciagac, bo nie chciał dalej pic a polozne jakos mu podawaly, albo strzykawka albo butla.
Jak tam chodzilam to łzy znowu mi sie do oczu cisnęły jak widzialam jak ma rączki pokłute i td 😞 😞 😞 😞
plakalam w nocy jak głupia i naprawde jak taki czlowieczek juz jest i jakby mialo mu sie cos stac to bym tego nie przezyła chyba 😞 do teraz jak o tym mysle to oczy mi się pocą.
Mój lekarz mial racje ze po takim cc na zimno moga wystapic tego typu problemu a ja moge byc psychicznie słaba , no i sprawdziło się.
Na całe szczescie wczoraj mały przybral z 3370 na 3500 pięknie jadł itd 😉 i wypisali nas do domciu 🙂
Niestety pierwsza noc nieprzespana co godz mnie budzil :/ i przewaznie nie pił tylko mamlał cyca i zmyślał...
Byla dzisiaj u mnie połozna i zauwazyla ze Olafek ma za silny odruch ssania i musze mu pociskać smoczka bo inaczej nie dam sobie z nim rady, albo wcina swoje raczki albo cyca chce i tak w kolko , jakos z tym smoczkiem nie wychodzi jak narazie , zobaczymy co bedzie pozniej 🤔 Dlatego w nocy tak się budzi....
I juz mam problem z cycorami :/ prawy taki poraniony ze nie daje rady karmic , plakalam z bolu w nocy jak sie dossał, teraz narazie z niego tylko odciagam, a z lewego pijei nazmiane daje mu z butli odciagniete i z cyca.
Jak znajde troche czasu to wkleje foto,

a tym czasem buźka Kochane :* zycze udanych porodów, i oby obyło sie bez problemów !!

• Mamusia
Ja po wizycie położnej, no wiec mały ma kolki jednk 🤢 mam juz espumisan i mam mu robic masaze.
Oliwka nivea naprawde uczula kolezanka az była z małym w szpitalu bo tak go wysypało na twarzy i stwierdzili tam zapalenie skóry. Ja tez mam oliwke nivea ale hiperalergiczna i nie smaruja ja po twarzy jednak, po twarzy smaruje kremem

• Mamusia
Czarna to miałaś przeboje ale najważniejsze że Maluszek jest już z Wami w domku 🙂 A co do poranionych piersi to próbowałaś może tych nakładek silikonowych? W dziale "szkoła rodzenia" jest właśnie coś o karmieniu i pielęgnacji brodawek.

Wczoraj ponarzekałam na moją siostrę, przeprosiła mnie za wszystko i już jest lepiej. Dziś poleciały ona i moja chrześnica. już niesamowicie tęsknię za nią-za chrześnicą i nie mogę się doczekać kiedy przylecą ponownie.

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Czarna to miałaś przeboje ale najważniejsze że Maluszek jest już z Wami w domku 🙂 A co do poranionych piersi to próbowałaś może tych nakładek silikonowych? W dziale "szkoła rodzenia" jest właśnie coś o karmieniu i pielęgnacji brodawek.

Wczoraj ponarzekałam na moją siostrę, przeprosiła mnie za wszystko i już jest lepiej. Dziś poleciały ona i moja chrześnica. już niesamowicie tęsknię za nią-za chrześnicą i nie mogę się doczekać kiedy przylecą ponownie.

No własnie mam zamiar sprobować tych nakładek dzisiaj bo calkiem o nich zapomniałam , a położna mi tez podsunela ten pomysl 🙂

• Mamusia
Kasiu Najważniejsze,że to co złe to już na Wami 😉 a w szpitalach to trzeba niestety walczyć o swoje dla własnego dobra i dzieciątka bo nikt tam sie nikim nie przejmuje i maja w dupie.. ostatnio mnie w szpitalu tez bardzo zle przyjeli a przeciez po to on jest ze jak ma sie jakis problem to powinni bez łaski pomóc.. ale nic nie poradzimy,jak trzeba to powinniśmy buzie otwierac a nie cicho siedziec.
Oby cycochy szybko doszły do siebie 😉

Miłego wieczoru Mamuśki

• Mamusia
oj Kasiu to przeszłaś swoje...i ile nerwów...dobrze że jesteście już w domciu i oby o tym jak najszybciej zapomnieć. dzielna jesteś, buziaczki dla Was 😘

a nasz bąbel narobił nam smaka i się uciszył 🙂 łobuz mały 🙂
w ciągu dnia może jeden skurcz miałam a tak to tylko kości miednicy mnie bolą jakby sie rozchodziły także jak dla mnie i tak jakaś zmiana i coś się dzieje 🙂

idę zaraz do wyrka więc spokojnej nocki mamusie a wszystkim maluszkom bezkolkowej 🙂

• Mamusia
łooo Kasiu to lekki szok przeszłs w szpitalu ale najwazniejsze ze jestescie już razem w domku :*

ja też miałam problemy z cycami i wlasnie mi te nak ladki pomogły i do tej pory jak mnie bolą albo mam za bardzo pelne cycki to podaje mu z nakładką lewą pił super a prawej mi nie łapał... 😜

• Mamusia
Oj Kasiu to tez mialas przeboje po porodzie ja z rana ty z Olafkiem :/ Mnie cyce tez bola dzisiaj bola bo mala nie oproznia je do konca i jak zaczyna ssac to az zeby zaciskac... ja nakladek nie uzywam a co do smoka to moja jeszcze w szpitalu to wziela do buzi i cyckala a w domu sprobuj dac jej smoka to wypluwa.
Ide mala troche dobudzic na cyca i klade sie spac. Buziaki

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Muszę Wam powiedzieć ,że nakładki nawet pomagają. Nie boli tak aż bardzo jak wcześniej.
Mam tyle pokarmu ,że mogłabym ściany malować 🤪 🤪 🤪 🤪
Nie no mam nadzieje,że to się unormuje , bo już ledwo daje rady tu karmie a tu odciągam nadmiary 🤨 🤨
Masuję cyce pod prysznicem i obkładam lisciami kapusty.
Mój Maluch przespał najpierw 4godz, pozniej przebudzil sie na jedzonko i zmiane pampa i dalej spał 3 godz, także ładnie sobie pospałam dzisiaj 😎 😎 😎 😎

Tysia, jak Ty przechowujesz pokarm?? ile można go trzymać w lodówce???

• Mamusia
hello 🙂
melduję się nadal w dwupaku 🤔 🤔 🤔
młody narobił nadziei i ucichł 😁 w nocy tylko po 1 skurczu i tyle w temacie....
Emi fajnie że bezkolkowo się już udaje 😉
no i cieszę się ze dzieciaczki dają wam pospać, zobaczymy co mój mały uparciuszek wymyśli jak się w końcu pojawi na świecie 😉

dziś faktycznie piękna pogoda też za chwilę wybywamy.
no a poza tym dziś żyję wieczornymi emocjami więc dziś nie rodzę :P hihihi

miłego dzionka dla mamuś i bąbelków 😘