Skocz do zawartości

Pogaduchy:) | Forum o ciąży

skorka

Rekomendowane odpowiedzi

No wiesz antybiotyk dostalam od lekarza na pogotowiu, ale z wnioskiem wynik moczy dobry ale objawy swiadcza o infekcji nerek wiec tu jest antybiotyk... a to jakas pencilina czy cos ;> ach wole poczekac!!!tym bardziej ze taki sam bol mialam w srode ale ok 4godzin i przeszlo! wiec mysle ze gdyby to byla infekcja nerek to czulabym to caly czas...

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mi tez sie wydaje ze lepiej poczekac!Tyle juz znioslam przez ostatnie 24h ze dam rade jakos do jutra!Mam wizyte o 1 wiec nie tak zle! jak dla mnie to jesli jest infekcja nerek to powinno byc przynajmniej bialko w moczu a nie wyniki dobre a ktos mi daje antybiotyk na nerki ;>

• Mamusia
Wiesz Anitek antybiotyk w ciazy to niedobre rozwiazanie. Poczekaj moze do jutra. O dzidzi tez trzeba pomyslec. Staram sie od poczatku ciazy nic nie brac. Pamietam jak kolezanke dopadło wszystko co mogło łącznie z bólem zeba. Ona tez była w ciazy. Lezała, cierpiała ale nic nie wzieła 😞
Decyzja nalezy do ciebie!

Tez wlasnie nie biore poczekac do jutra co moj lekarz powie bo skoro Dodi i jeszcze jedna Mamusia ten sam bol maja to watpie ze to jest infekcja nerek poza tym gdyby to byla infekcja nerek to wyszloby bialko w moczu...a wynik byl dobry! ale boli coraz bardziej niestety boje sie ze kolejna noc bede cierpieniem! nawet nospa nie pomogla! wzielam jedna o 5tej rano i druga cos ok 2giej popoludniu! nie biore juz bo i tak nie pomaga 😞 co do infekcji to gdyby rzeczywiscie byla to lepiej brac antybiotyk bo nieleczenie takiego czegos moze prowadzic do groznych powiklan rowniez dla dziecka wiec jak to moj lekarz mowi trzeba wybrac mniejsze zło...tak samo jak nospa! tez nie powinno sie jej brac zbyt czesto! ale oczywiscie lepiej ja brac niz dopuscic do tego aby skurcze wystepowaly non stop! juz sama nie wiem co to moze byc! ale z tego co czytalam to wiezadlo obłego i podobno bol moze byc bardzo ostry wiec wole jeszcze poczekac do jutra i zobaczyc 🙂
jakos dam rade!
[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Kaisa ale kto tu sam podejmuje decyzje? ja dostalam ten lek na pogotowiu w klinice polozniczej. ale nie podobalo mi sie stwierdzenie lekarza bo wynik moczu byl dobry a on mi mowi ze objawy jak na infekcje nerek i dal antybiotyk na nerki! chorowalam na nerki nie raz i wiem ze gdy jest jakas infekcja nerek to wychodzi na pewno bialko w moczu czasem wapn itd. a tu nic wynik dobry! ale to byl irlandzki lekarz! jutro ide do mojego gina polaka i pokaze mu ten lek i wyjasnie wszystko i zobaczymy co powie!jakos ufam bardziej polskim lekarzom!jakos przecierpie ta noc!

Dobry Mamusie 🙂 🙂 🙂 ja juz od 7 nie spie...cos nie moglam dospac juz dluzej:p noc byla spokojna. Moglam wstawac bez zadneg problemu 🙂 troszke mnie boli jak chodze ale jest o wiele lepiej (i to bez antybiotyku) juz sie nie moge doczekac 1 🙂 moze juz bedzie widac plec!!!Dam znac na pewno :P no chyba ze nie bedzie usg no to wtedy sie nie dowiem :P
    Pogoda sliczna! Slonko i jeszcze poranna mgla do tego widok cudowny! Cala zatoka jest zamglona 🙂 cos pieknego 🙂

Dobry Mamusie 🙂 🙂 🙂 ja juz od 7 nie spie...cos nie moglam dospac juz dluzej:p noc byla spokojna. Moglam wstawac bez zadneg problemu 🙂 troszke mnie boli jak chodze ale jest o wiele lepiej (i to bez antybiotyku) juz sie nie moge doczekac 1 🙂 moze juz bedzie widac plec!!!Dam znac na pewno :P no chyba ze nie bedzie usg no to wtedy sie nie dowiem :P
    Pogoda sliczna! Slonko i jeszcze poranna mgla do tego widok cudowny! Cala zatoka jest zamglona 🙂 cos pieknego 🙂

• Mamusia
    A ja po wczorajszym dniu dzis czuje sie lepiej. Hormony tylko daja znac...no ale cóż kiedys miną 🙂 Tez juz nie moge doczekac sie wizyty u lekarza. Jeszcze tydzien! A mój brzuszek jest juz duzy i ciezko mi go w cokolwiek wepchnac 😉 Chyba troszke nas rozpiesciłam 😁 😁 😁

Hej Dziewczyny 🙂 u lekarza niczego sie nie dowiedzialam :P pobral wymaz (bo to miala byc wizyta kontrolna) zrobil usg dopochwowe zeby sprawdzic dlugosc szyjki macicy no i zobaczyl nerki! oczywiscie antybiotyku nie kazal brac bo nie ma takiej potrzeby a do tego dodal ze on by go nie przepisal kobiecie w ciazy 🙃 jakas masakra normalnie dobrze ze go nie wzielam! czuje sie lepiej choc chwilami troszke boli ale juz o wiele mniej 🙂 nastepna wizyte mam dopiero 10 pazdziernika wiec sobie poczekam :P mowi ze nie robi mi usg bo nie ma takiej potrzeby:p a to dopochwowo to dlatego ze chcial szyjke zobaczyc. Lozysko mam przy szyjce wiec stwierdzil ze dlatego moglam plamic ale ze mam sie nie przejmowac bo sie podwyzsza z wiekiem ciazy wiec jest ok 🙂 no i tak Mamusie bede w niewiedzy kolejne 4tyg :P
    a dzis mialam akcje w aucie jak bąk wlecial nawet nie wiecie jak szybko sie znalazlam na tylnim siedzeniu ;>troszke mnie brzuch zabolal bo tak szybko wskoczylam, ale juz jest dobrze 🙂 Robie obiadek wlasnie 🙂
    jutro mam wizyte u mojego lekarza ale to taka wiecie mocz,krew,ogolnie, no i po zwolnienie ide... i znow slodkie lenistwo 🙂
    Mi dzisiaj suwaczek tez zeswirowal pokazywal 17tyg+4dni zamiast 16tyg4dni :P ale je usunelam :P

• Mamusia
    Czesc Dziewczynki 🙂
    Anitek to dobrze ze nie wziełas tych antybiotyków. Mnie tez to wydawało sie dziwne.
    A mnie juz jesien zaczeła przerazac. Czuje sie bardzo słabo. Byłam w sklepie i ledwo doszłam do domu. Teraz cos porobie w domu i pewnie cały dzien bede marudzic. Głowa mi peka. Oby jutro był lepszy dzien. Bede zagladac tu do was 🙂 Milego dnia

• Mamusia
    anitek85 napisał:
    Dzien Dobry ja plamienia lekkiego dostalam chyba po tym badaniu wczorajszym!mam dosyc tych lekarzy tutaj!!!!!!!!!!

Lekarze czasem traktuja nas jak zwykle pacjentki. Wiem ze nie jestem nadczłowiekiem, ale w koncu nosimy małe istoty, o ktore powinni dbac!!! Nie wiem Anitek co z tym twoim plamieniem. Niby kazde plamienie trzeba zgłosic lekarzowi.

• Mamusia
    czesc dziewczyny, wrócilam od stomatologa, lepiej nie mowic, na fotelu bylam godzine dwadziescia, nie mogla mnie znieczulic, dala 2 zastrzyki a ja wszytsko czulam, przecxiela mi zeba na 4 czesci i potem rwała, bolało tak ze ryczałam na fotelu, masakra, teraz jestem juz w domu, ale leci jeszcze krew, padam i brzuch mnie boli.