Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wam to dobrze że macie USg ja będę miała dopiero w połowie marca a to kawał czasu;/ mam wizyte 28 lutego ale bez usg, około 20 marca bedę maiał połówkowe USG i poznam płeć ach tyle czasu jeszcze musze czekac i Wam zazdroszcze że moze już w najblizszym czasie sie dowiecie jaka płec

dziewczyny i chwalcie sie zdjeciami maluszków z usg 🙂

ok ja sie zbieram i idziemy zcórcią po pączki-nie wiem jak przebijemy sie przez zaspy sniegu bo wczoraj napadło sporo sniegu

jak jechałam z miasta z córką to sypało wodnistym sniegiem a ja w drugim samo0chodzie mam zimówki tlyko z przodu z tyłu letnie ☺️ i na rądzie mnie obróciło mnie do okoła wiecie co jakiego miałam starcha-serce waliło mi ajk oszalałe chyba 5 minut siedziałam i blokowałm ruch ale musiałam sie uspokoić zeby dalej jechac

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mnie wczoraj wieczorem znowu zaczęło strasznie mdlić i co zjadłam to zwróciłam i to samo było rano, a myślałam że już będzie lepiej 😞, nawet w nocy się budziłam bo było mi niedobrze. Teraz jestem strasznie słaba ale muszę jakoś się zebrać w sobie i trochę ogarnąć w mieszkanku.

Dziewczyny dzięki - uspokoiłyście mnie z tymi owocami, bo już myślałam że jem ich za dużo.

Miłego dzionka 😉

• Mamusia
ta zima jest wyjatkowo okrutna 😉 jak nie mroz to zaspy sniegu!
maiha uważaj na siebie!
Gaja nie ma co taki chyba juz urok ciązy - nieprzewidywalnośc 😁 tez wstalam wczesniej niz zwykle bo az o 9 i wigoru na sprzatanie nabralam 🙃 no i skonczylo sie na ogarnieciu jednego pokoju, reszta musi poczekac kreci mi sie w glowie 🤢

• Mamusia
Milako - gratuluje synka!!!
Gaja - ja 13 tydzień już, a nadal mam mdłości mega...i to czasem z kosmosu się pojawiają:/ Oby do 14 tyg - trzymam się tego, że wtedy miną całkowicie :P
Magdaluke - ale słodka ta twoja Ella 🙂

Chwilę mnie nie było (od wczoraj od 16) a tu tyyyle czytania 🙂 Nie ogarnęłam jeszcze tematu, gdzie te fotki wrzucać...co prawda nadal nie mam zrobionej, ale może chociaż telefonem pyknę :P

Wczoraj leżałam u rodziców i się tak przeżarłam (barszczyk ukraiński, spagetti, truskawki z jogurtem, pomidory z oliwką i fetą), że wieczorem myślałam, że mam zawał, umieram itp...i jeszcze ze strachu histerii dostałam i mężą znienawidziłam (bo narzekał, że ciągle źle się czuję 😞)! W ogóle wieczorami gorzej się czuję - serce kołacze, a żołądek pobolewa 😞 Nadmienię, że ja chory żołądek mam i przed ciążą na stałe leki brałam...więc chyba się odzywa..Rennie biorę, bo to ponoć jedyne co można w ciąży. Ale wczorajszy wieczór to był koszmar!

Dziś też szału nie ma z samopoczuciem, ale trzeba jakoś przeżyć dzień...coś mi nerwica chyba wraca, większa panika, strach przed wszystkim 😞 Muszę się wziąć w garść!

• Mamusia
superbaba jest do tego osobny termat w sierpnióweczkach 🙂

milako gratuluję synka! ja mam nadzieję jutro dowiedzieć się płci 🙂 na początku chciałam chłopca, a teraz już chyba wolałabym dziewczynkę 😉 choć wiadomo, że to kompletnie nie ma znaczenia to zżera mnie ciekawość 🤪

dziś pół nocy nie spałam z bólu brzucha... od rana też jest nie za ciekawie, do tego teraz plecy strasznie mnie bolą i to nie tylko u dołu jak zawsze, ale całe...

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Wczoraj leżałam u rodziców i się tak przeżarłam (barszczyk ukraiński, spagetti, truskawki z jogurtem, pomidory z oliwką i fetą), że wieczorem myślałam, że mam zawał, umieram itp...i jeszcze ze strachu histerii dostałam i mężą znienawidziłam (bo narzekał, że ciągle źle się czuję 😞)! W ogóle wieczorami gorzej się czuję - serce kołacze, a żołądek pobolewa 😞 Nadmienię, że ja chory żołądek mam i przed ciążą na stałe leki brałam...więc chyba się odzywa..Rennie biorę, bo to ponoć jedyne co można w ciąży. Ale wczorajszy wieczór to był koszmar!

Dziś też szału nie ma z samopoczuciem, ale trzeba jakoś przeżyć dzień...coś mi nerwica chyba wraca, większa panika, strach przed wszystkim 😞 Muszę się wziąć w garść!

ja tez wieczorami sie troche gorj czuje nie tak jak ty tfu tfu ale tak chyba jest ze wieczory sa ciezsze
a przed ciaza tez tak mialas ze sie zle czulas?? czy tylo teraz?? ja przesalam sie martwic tak bardzo i czuje sie lepiej 🙂 wez gleboki oddech i sie zrelasuj w zestesowanej matce bedziezesteresowane dzidzi a tego nie chcemy....

jesz fete? ja tez bym chciala ale przeczytalam ze nie mozna miekkich serow wiec nie jem a moze jednak mozna?? jak to jest??

• Mamusia
Agadko ja mysle ze jak raz na jakis czas zjemy troche sera fety czy nawet pleśniowego to nic sie nie stanie oczywiscie z umiarem 🙂 jedynie czytałam zeby nie ejsc serów owczych bo niby teraz jakas choroba panuje wsród owiec czy to prawda nie wiem ale na wszelki wypadke mozna ich nie jesc 🙂

Agadko masz w swoim danych napisaną płec dziecka chłopczyk-czy ty tez znasz już płeć/?

• Mamusia
teraz pisze sporo bo córcia śpi ale za chwilę się obudzi i wejde do was dopiero wieczorem i penwie bede meic sporo do czytania 🙂

trzeba obiad zaraz wsatwic ale dzis ide na latwizne, kotleciki z kurczaka i sałatka tortelini z zielonym ogórkiem a na deser pączki 🤪

• Mamusia
Pączki, pączki...ja też chcę pączka, ale nie mam siły z domy wyleźć:/ A z mężem po wczoraj się nie lubię :P Zresztą poszedł już do pracy i znów sama w domku...

Ja fetę jem, ale bardzo rzadko - raz na tydzień, 2 tygodnie do pomidorków...oby z umiarem! Pleśniowych nie jem, surowego mięsa ani ryb też nie...a resztę wcinam to na co mam ochotę 🙂

Przed ciążą czułam się w miarę ok, chociaż nerwica daje różne objawy chorobowe więc zdarzało się złe samopoczucie. Natomiast teraz to jakiś kosmos - podejrzewam, że jednak panikarstwo się odzywa i tylko pogarsza sprawę :/

• Mamusia
maiha napisał(a):
Agadko ja mysle ze jak raz na jakis czas zjemy troche sera fety czy nawet pleśniowego to nic sie nie stanie oczywiscie z umiarem 🙂 jedynie czytałam zeby nie ejsc serów owczych bo niby teraz jakas choroba panuje wsród owiec czy to prawda nie wiem ale na wszelki wypadke mozna ich nie jesc 🙂

Agadko masz w swoim danych napisaną płec dziecka chłopczyk-czy ty tez znasz już płeć/?

w danych chyba chodzi ci tam gdzie o dzieci pytali....tak chlopczyk to nasz oscarek... nie wiem jak dodac wiecej niz jedno czy chodzi tylko o ciaze?? ide to zmienic bo chyba chodzi o ciaze jednak lol
teraz nie znam jeszcze :P 26 mam usg ale chyba sie nie dowiem nie wiem nawet czy u mnie w szpitalu podaja bo w szkocji normalnie nie mowia plci bo bledy byly ale w polsce ide do ginekologa to sie pewnie dowiem 🙂

• Mamusia
Superbaba to widzę że nie jestem dziś sama - też nie mam siły wyjść z domu a zjadłabym faworki bo na pączki to nawet nie mam smaka, ale faworki to za mną chodzą od wczoraj i miałam je nawet sama zrobić ale stwierdziłam że dla mnie samej to się nie opłaca, a mąż chyba dopiero w sobotę przyjedzie, ale zjadłam zupkę i zaraz zrobię sobie pierożki leniwe 😁 to może przejdzie mi smak na faworki.

• Mamusia
Witam o moim poranku 😜
Ale wy aktywne !
Dzieki za mile slowka co do mojej corci i brzuchola. Tak jak pisalam, dziwie sie, ze tak mnie juz wywalilo, ale nie narzekam. 🙂
Maiha, to moze ja za pare tyg cos poczuje...moze
O rany, ale mialas przezycia z tym samochodem....ja sie przyznam...jak pada snieg to ja nie jezdze. Po prostu nie wsiadam bo sie boje. Bo ja jestem kierowca panikara i od razu jestem pewna, ze sie rozbije. Jak musialam gdzies jechac i pelno sniegu bylo i maz nie mogl pomoc, to po tescia dzwonilam i tyle ☺️. Najwazniejsze, ze nic Ci sie nie stalo!
Superbaba, z tymi serami , feta i plesniowymi, to jest tak, ze jesli sa robione z mleka pasteryzowanego to sa ok. Czego ja nie wiedzialam w pierwszej ciazy i omijalam szerokim lukiem, tym razem poczytam na opakowaniu i tyle.
Superbaba, nie wpadaj w panike....oddychaj...a wiesz, ja tez sie meczylam z zoladkiem przed ciaza a teraz ...jak reka odjal. ZObaczymy na jak dlugo. Ja mialam takie bole w klacie jak zawal i nie moglam czasami oddechu zlapac. No i wtedy to panika....No ale zawalu nie mialam. Okropne to, wspolczuje. Ja tez na lekach lecialam, ale poki co nie musze...(odpukac).
Ja sie obudzilam z bolem glowy, zaaplikowalam sobie tabletki z rana bo nie wyrobie, zobaczymy jak sie stuacja rozwinie. A my dzis robimy paczki. Trzymajcie kciuki, zeby wyszly dziewczyny! Bo mam takiego smaka, ze jak nie wyjda, to sie porycze.
Pomyslu na obiad nie mam. Tak mi po glowie placki ziemniaczane chodza- ale paczki, tluste smazone placki...o rany. 🤨
P.S. Ella dala sobie obciac grzywke tylko dlatego, ze obcianalam tacie ( mezowi) wlosy a ona jest papuga i tez chciala 😜 smieszne te dzieci, nie ma co.

• Mamusia
Hej dziewczyny, mam nadzieję, że będę miała więcej czasu, żeby tutaj popisać 🙂 Bo widzę, że tyle tutaj się dzieje i nawet nie zdążę przeczytać...
Dzisiaj byłam u gina i o mało nie dostałam zawału - pielęgniarka nie umiała wysłuchać tętna małego - dopiero lekarz na USG stwierdził, że wszystko jest ok - okazało się, że maly jest schowany nisko i jeszcze odwrócony pupą hehe łobuz
Ale załapała się dzięki temu na dodatkowe usg - ale urósł 🙂 zdrowy i prześliczny jest 🙂

Całusy dla Was dziewczyny i dziękuję za dobre słowa :*