Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej z rana Kochane 🙂

Mowie Ci Bisia, ze to przypadek pewnie..albo ktos z zewnatrz, bo nie sadze by ktoras z nas to zrobila!!!
Dodi - to daj znac od razu po usg 🙂 Zazdroszcze!!!!

Ja sie obudzilam, ale chyba pojde dalej kimac...nadal srednio, mam lekka temperature i bol glowy:/Pewnie jeszcze ze 2 dni potrzyma tak ostrzej..oby wreszcie popuscilo!Leze o tyle...nuda!
Buziaki i do uslyszonka pozniej 🙂

• Mamusia
Dzień doberek Brzusie!

Bisia mi tez się wydaje że to ktoś przez pomyłkę dał Ci tego minusa bo my tu wszystkie się polubiłyśmy i raczej żadna by takich psikusów nie robiła, wątpię aby któraś z nas chciała Ci zrobić przykrość.

Dodi to czekamy na wieści po usg.
A jak dobrze pamiętam to chyba któraś jeszcze też miała mieć dzisiaj usg, tylko mi uleciało kto to był.

A ja dziś aż sama się sobie dziwię że mam tyle energii choć za oknami szaro-buro i zimno, ale to chyba po wczorajszym nie najlepszym dniu bo praktycznie cały dzień przeleżałam z bólem w dole brzucha - to chyba te więzadła - a już od samego rana wczoraj do kitu się czułam -zaczęło się od porannych wymiotów ble. A już było tak dobrze. Ale dziś jest o niebo lepiej 🙂 i już wsunęłam jajeczniczke z cebulką i kiełbaską.

Buziaki 😘

• Mamusia
Superbaba, widzę że dalej Cię męczy.. biedna.. 😞 ale pocieszę Cię, że paracetamol powinien Ci usunąc ta infekcję w 4 dni. w najgorszym przypadku do tygodnia..
Kurde dziewczyny, jestem podłamana 😞 aż się płakać chce ! nie dość, że dziś beznadziejna pogoda.. i pozwoliłam sobie na zwykłą czarną kawę, to jeszcze sytuacja w mieszkaniu 😞 mieszkamy z mężem i z babcią.. i ona nas doprowadza do szewskiej pasji, ja nie wiem czy dam rade tak dalej 😞 niestety na wynajem przy dziecku nie będzie nas stać, bo ja nie pracuje 😞 już psychicznie wysiadam;/

• Mamusia
Lekarz przyjmuje między 16 a 18, więc w tych godzinach się wybiorę i wieczorem napiszę. A jeszcze D-brycz ma dziś USG 🙂

Ja też dziś senna i nic mi się nie chce. Amelia ja piję kawę codziennie i się nie przejmuję. A co do babci i sytuacji rodzinnej, to rozumiem Cię - też mam ostatnio same zmartwienia związane z rodzinką i babcią - kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że babcia została naciągnięta na jakimś pokazie na bardzo drogie garnki i wzięła na to kredyt bez niczyjej wiedzy! Teraz z mężem robimy wszystko, żeby zdążyć to odkręcić, ale nic nie wiadomo. Ja bardzo przeżywam wszelkie zawirowania rodzinne, a mam ich sporo... 😞

• Mamusia
Amelia oj to masz nie ciekawie w domku i pewnie czasami to nawet nie chce Ci się tam wracać (domyślam się co czujesz bo ja jeszcze nie tak dawno byłam w podobnej sytuacji). Zazwyczaj wszyscy chcą dobrze a wychodzi jak zawsze. Ja wiem że łatwo mówić ale rób swoje i postaraj się tak tą sytuacją nie stresować dla Swojego Maleństwa. Trzymaj się! Buziaki dla Ciebie 😘

• Mamusia
Amelia oj to masz nie ciekawie w domku i pewnie czasami to nawet nie chce Ci się tam wracać (domyślam się co czujesz bo ja jeszcze nie tak dawno byłam w podobnej sytuacji). Zazwyczaj wszyscy chcą dobrze a wychodzi jak zawsze. Ja wiem że łatwo mówić ale rób swoje i postaraj się tak tą sytuacją nie stresować dla Swojego Maleństwa. Trzymaj się! Buziaki dla Ciebie 😘

• Mamusia
amelia świetnie Cię rozumiem, z nami mieszka dziadek 90 letni który uważa, że jest najważniejszy. Np taka sytuacja zaczyna walić w kaloryfer bardzo mocno, ja wylatuje z łóżka myśląc , że może się staruszek przewrócił wpadam do niego, patrze a on siedzi pytam o co chodzi, a ten odp" a nudzi mi się" , często też zapomina, albo kradnie mi jedzenie ( kupiłam szynkę i pół dni jej szukałam a znalazłam ją w jego szufladzie) on jest z pokolenia wojny, to trochę go rozumiem z chomikowaniem jedzenia.
Ale swój charakterek ma.
Staraj się nie denerwować dla dzidzi ( wiem to nie łatwe) albo powiedz ,by się nie wtrącała . A to jest babcia Twoja czy męża?

• Mamusia
Gaja napisał(a):
Amelia Zazwyczaj wszyscy chcą dobrze a wychodzi jak zawsze. Ja wiem że łatwo mówić ale rób swoje i postaraj się tak tą sytuacją nie stresować dla Swojego Maleństwa. Trzymaj się! Buziaki dla Ciebie 😘

dobrze powiedziane, tak to jest w rodzinach, niby chcą dobrze , ale zawsze wychodzi cos nie tak.

• Mamusia
Ze starszymi osobami często nie jest łatwo i najgorzej że z wiekiem te najgorsze cechy się jeszcze wyostrzają i oni przeważnie uważają że są najważniejsi i starają się zrobić wszystko by zwrócić na siebie uwagę i nie biorą pod uwagę tego że swoim zachowaniem ranią innych.

• Mamusia
Hej dziewczyny,
poczytałam i już nie pamiętam co miałam napisać :P

Bisia ja obstawiam, ze to była albo pomyłka albo faktycznie ktoś złośliwy z zewnątrz - my przecież byśmy sobie wzajemnie takich niemiłych psikusów nie robiły 🙂 ja to nawet nie zwracam nigdy uwagi ile mam tych plusów, hehe 😉

Nirmala Michasia jest piękna!! Nie mogę sie doczekać mojej wizyty 3D (dziś dzwonili i musiałam przełożyć dopiero na 17.04... no ale wytrzymam 😉 )

Magda jakie fajne zdjęcie, super masz córeczkę 🙂
Jak ja zazdroszczę tym, które mają w okolicy jakieś inne ciężarówki 😉 Ja niestety nikogo 😞

Amelia współczuję, my też mieszkamy z babcią męża, ale kobieta jest na prawdę świetna 🙂 wesoła, nic się nie wtrąca, można pogadać, w życiu nikt by nie powiedział, ze ma tyle lat ile ma 🙂 większość czasu jej nie ma, bo lata to tu, to tam. Myśleliśmy o wynajmie, ale nam się to nie opłaca... Za to teściowa ma skaranie boskie ze swoim teściem, który u nich mieszka... Oj, co on tam wyczynia to sobie nie wyobrażacie, już mu głowa szwankuje, a biedna teściowa 24h na dobę musi się nim zajmować...

U mnie dziś brzydko i szaro... Nasmażyłam sobie placków z jabłkami i zjadłam 3... a niby synuś był taaaaaki głodny :P

• Mamusia
hej dziewczyny i chlopaczki 😁

jesiu jakie piekne te zdj z 3d i gratuluje dziewczynki 😁 zobaczymy w poniedzialek jak sie nasza tabelka prezentuje 🙂

u nas ciag dalszy lata az chce sie zyc przejrzalam wszystkie rzeczy bejbisiowe musze stwierdzic ze mamy ich sporo ale niestety dzidzia bedzie musiala lubic niebieski haha

magdaluke slicznie razem wygladacie 😘

ja na szczescie tylko z mezem i psem mieszkam bo wiem jakie mogloby to byc uciazliwe czasami

codo oklaskow to ja w ostatnim tygodniu chyba z 30 ich rozdalam haha sama nie mam za duzo ale nie kontroluje czy mi ubywa czy nie /?! nie pomyslalam o tym 🤨

• Mamusia
dodi napisał(a):
Lekarz przyjmuje między 16 a 18, więc w tych godzinach się wybiorę i wieczorem napiszę. A jeszcze D-brycz ma dziś USG 🙂

😞

czekamy na wiesci z usg 🙂 ciekawe co bedzie mysle ze dzis ujawni sie jeden chlopiec i jedna dziewczynka 😁

• Mamusia
Ale się dzisiaj przestraszyłam 😲 😲 Wstałam rano i plamiłam,pierwszy raz cos takiego miałam, brzuch mnie nie bolał ale nie wiedziałam co o tym myśleć, długo sie nie zastanawiając poleciałam do mojej gin, zbadała mnie i okazało się, że plamienia od nadżerki,z dzidzią wszystko ok, serducho biło, rączkami i nóżkami ruszała i juz jest dobrze ale ile strachu się najadłam 🤢. Moja gin mówiła, ze nie jest to nic strasznego, że mógł mi mąż podrażnić i stąd te plamienia 😉 Powiedziała, ze teraz może mnie więcej głaskać niż robić " inne" rzeczy. 😁

• Mamusia
agadka napisał(a):
dodi napisał(a):

czekamy na wiesci z usg 🙂 ciekawe co bedzie mysle ze dzis ujawni sie jeden chlopiec i jedna dziewczynka 😁

Zobaczymy, czy się sprawdzi Twoje przeczucie 🙂

• Mamusia
Dodi - Ty mi jakoś wyglądasz na chłopca, ale kurcze przeczucie jak na dziewczynkę...haha 🙂

Amelia - współczuję sytuacji, ale najlepszym wyjściem jest unikanie - kręć się z dala od babci, wychodź na spacerki albo zamknij w pokoju! Ja bym chyba tak robiła...ja wiem, że zawsze z wiekiem ludzie robią się ciężsi we współżyciu 😞 Kocham swoich dziadków bardzo, ale czasem przy zwykłych spotkaniach zdarzają się irytacje:/ A teraz w ciąży jesteśmy delikatniejsze przez hormony...jak nie ma innego wyjścia to trzeba znaleźć sobie coś co nas od tej sytuacji oddali 🙂 Powodzonka i pamiętaj - nie stresuj się!

Bisia - to masz nieźle z dziadkiem :P A w ilu pokojach mieszkacie w 3? Ludzie w tym wieku są niestety różni...dobrze, że ma odrobinę poczucia humoru..haha 🙂 MY na szczęście sami mieszkamy, ale możliwe że w momencie przeprowadzki do nowego domu będziemy musieli pomieszkać z kimś z miesiąc-dwa...a to może być ciężkie :P Bo mimo, że mam cudownych rodziców..to pobyt wspólny dłuższy niż tydzień-dwa grozi nerwówką 🙂

Leżę, piję, biorę leki, nudzę się..podsumowanie moich 2 ostatnich dni:P dziś chociaż kompa odpaliłam...! Coś mi ropa zaczyna spływać z zatok - może to i dobrze, bo coś się ruszyło..sama nie wiem co o tym myśleć! Zestaw mam dość ostry lekowy: 2x2 rutinoscorbin, wapno z witaminą C, prenalen 3 x 1 dawka i paracetamol na noc 🙂 Do tego woda morska do nosa i isla na gardło...i picie, picie, picie...aż do upojenia herbata z sokiem! Ble! A nie zapominamy o stałym zestawie leków: magnez, potas, lek na serce, acard, żelazo! Przecież jak stara baba się czuję...aaa!

Ja chcę już usg...lalala...lalala 🙂
Aha - wygrałam ładną sukieneczkę na allegro - przez przypadek w sumie, zapomniałam nawet, ze była licytacja! I ona będzie spokojnie na ciążę nawet z dużym brzuchem ( i na szczęście już przyszła, więc jestem oszukana tylko na 180 zł z tamtym dziadem):
http://allegro.pl/om477-fashionworld-piekna-sukienka-34-i2201153463.html

Słuchajcie - tą tunikę to jaki kolor brać? Chyba jednak ostatecznie kupuję białą, ale może to błąd?:P
http://allegro.pl/limitowana-kolekcja-fantastyczna-tunika-kieszenie-i2218663233.html

Buziaki mamuśki!

• Mamusia
biała na lato jest bardzo dobra, nie będzie tak przyciągać słońca, tylko , żeby nie była przezroczysta, bo w końcówce ciąży, może nie będziesz chciała by Ci coś prześwitywało ( tak sobie myślę, ale nie byłam nigdy w tak zaawansowanej ciąży i nie wiem co wtedy ciężarna chcę pokazać a co ukryć) czy sine rozstepy widać przez białe bluzki ? Nie śmiejscie się , ale ja na prawdę nie znam się na tym 🙂

• Mamusia
a co do mieszkania z dziadkiem to on zajmuje 1 pokój, my mamy swoja sypialnie i pokój graciarnie gdzie stoi sprzęt muzyczny, suszarka i wszystkie "zdobycze" które chcemy mieć w nowym domu.
Dziadek ma różne odjazdy, czasem zapomina , że jeszcze nie urodziłam i daje mi pieniądze na cukierki dla prawnuczka. Ja mu tłumacze, że przecież jeszcze nie urodziłam, że przecież mam okrągły brzuch. A on mi tłumaczy, że to pewnie przez to, że cole pije i jestem gruba i , żebym nie kłamała bo on słyszał jak mały biegał po przedpokoju.

• Mamusia
Superbaba ja też jestem za białą - turkusowa też ładna, ale chyba już jedną sobie zamówiłaś w tym kolorze? Jak przyjdzie ta biała, to koniecznie wyślij fotkę, bo też nad nią myślałam!
A co do płci, to ja po pierwsze w ogóle się nie nastawiam, że się dziś dowiem, bo za dużo czynników o tym decyduje, a tylko się potem rozczaruje. Najważniejsze, żeby Bobo zdrowe i żebym bez gadania dostała zwolnienie 🙂 U mnie w rodzinie większość obstawia za chłopcem, za dziewczynką tylko moja babcia i ... mąż 🙂