dodi - ja tam po Tobie tego nie widzę. 😉 wyglądasz bardzo ładnie i masz bardzo zgrabny brzuszek, zresztą jak i inne mamy na tym forum.
Jak obserwowałam mamy na innych forach to maskara co druga wygląda jakby była w ciąży blizniaczej. ;/
mnie tez sie ciagle pytaja czy bede miec blizniaki ?!? coz poradzimy....nie kazda ciaza jest idealna jak z gazety
ja w poprzedniej ciąży( którą niestety straciłam) chodziłam do lekarzy w swojej miejscowości, żaden z nich do 9 tyg ciąży nie zalecił mi nawet podstawowych badań krwi i moczu. Jak spytałam czemu nikt mi nie karze zrobić żadnych badań ( a zgłaszałam, że źle się czuję) to mi odp " dziecko jak ma się urodzić to się urodzi, nie potrzebne są badania" . Po poronieniu widziałam lekarza 2 razy ( z 3 dni jakie spędziłam w szpitalu) nikt nic mi nie raczył wyjasnić. a jak poszłam po wypis to mnie przyjął na korytarzu i powiedział 'poroniła pani, taki pech"
bisia jesli wolno spytac to jak wysoka ciaze poronilas? wydawalo mi sie ze mowilas ze macie grob dla dzieciatka nie wiedzialam ze w polsce po poronieniach mozna tak robic? pewnie przycyzny ci nie podali nie?
to była wczesna ciążą, ok9-10 tyg. Nie mamy grobu naszego dziecka. Po fali zaniedbań ze strony lekarzy doprowadzających do smierci dzieci, mamy które straciły dzieci złożyły wspólne pismo do kościoła o to by w naszej miejscowości był grób dla nienarodzonych dzieci. Jest to taki symbol pamięci dla naszych dzieci, których ciałek nie dostaliśmy
Przyczyny nie podali, nawet łaskę zrobili, że mnie na korytarzu przyjęli, bo chciałam spytać co może być normalne po poronieniu ( czy moge krwawic, kiedy będę miała okres, czy mogę dzwigać itp) bo nawet to mi nie powiedzieli
aaa rozumie bisia to fajnie ze macie takie miejsce
ja jak poronilam pierwsza ciaze w 12 tygodniu mi powiedzieli na usg ze nie ma tetna i wyslali mnie do domu musialam pracowac i czekac az w 14 tygodniu poronilam to byla jakas maskra bo nie widzialam co z tym zrobic nie bylo tego az tak duzo ale jednak wiedzialam ze to moje dziecko
Agadka - my z Bisia chyba podobnie w 7-9tyg? Co Gosiu? u nas jest taki jeden duzy grob nienawodzinego dziecka i tam mozna sobie pojac z kwiatkiem czy balonikiem..co kto tylko potrzebuje. My z mezem akurat staralismy sie jakos to sami ogarnac i nie wracac do tego, ale dla tych co potrzebuja to jest specjalne miejsce. Dobrze Bisiaku mowie?
Kazda z nas dobrze wyglada..czy przytyla 2kg czy 8kg! U kazdej moze byc roznie, bo czasem wody plodowe duzo waza!!! Grunt chyba, zeby starac sie nie przekroczyc 18-20kg bo wtedy grozi zatrucie ciazowe (moja mama miala z siorka)...
Ja juz nogi w starterach i zaraz pedze sluchac tetna dzidzi..cos w tym jest, ze jak Ty zle sie czujesz to bobas chyba tez to czuje...bidulek. Buzi
Bisia - ci wszyscy lekarze co nie karzą robic badań to cioty. Baby-love - U mnie juz nieda sie ukryc ze jestem w ciąży chociaz brzuszek jeszcze nie wyprzedzil piersi to i tak jest na tyle duzy ze widac. Ja dzisiaj dowiedziała sie że mam synka.
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
bisia88
agadka
mnie tez sie ciagle pytaja czy bede miec blizniaki ?!? coz poradzimy....nie kazda ciaza jest idealna jak z gazety
agadka
bisia jesli wolno spytac to jak wysoka ciaze poronilas? wydawalo mi sie ze mowilas ze macie grob dla dzieciatka nie wiedzialam ze w polsce po poronieniach mozna tak robic? pewnie przycyzny ci nie podali nie?
agadka
dodi swietnie wygladasz i sliczny ten plaszczyko kurteczka
bisia88
Przyczyny nie podali, nawet łaskę zrobili, że mnie na korytarzu przyjęli, bo chciałam spytać co może być normalne po poronieniu ( czy moge krwawic, kiedy będę miała okres, czy mogę dzwigać itp) bo nawet to mi nie powiedzieli
agadka
ja jak poronilam pierwsza ciaze w 12 tygodniu mi powiedzieli na usg ze nie ma tetna i wyslali mnie do domu musialam pracowac i czekac az w 14 tygodniu poronilam to byla jakas maskra bo nie widzialam co z tym zrobic nie bylo tego az tak duzo ale jednak wiedzialam ze to moje dziecko
Suuperbaba
Kazda z nas dobrze wyglada..czy przytyla 2kg czy 8kg! U kazdej moze byc roznie, bo czasem wody plodowe duzo waza!!! Grunt chyba, zeby starac sie nie przekroczyc 18-20kg bo wtedy grozi zatrucie ciazowe (moja mama miala z siorka)...
Ja juz nogi w starterach i zaraz pedze sluchac tetna dzidzi..cos w tym jest, ze jak Ty zle sie czujesz to bobas chyba tez to czuje...bidulek. Buzi
agadka
gratulujeeee chlopczyka 🙂