Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
ja dziś mam wizytę, denerwuję się przez tą jego nereczkę... oby się nie powiększyła...

Loczku 100 lat i spełnienia marzeń :*

Corolla ja tak jak Suuperbaba większość kupowałam w necie, bo samotne spacery mi nie wskazane, połowa ciąży w łóżku... No ale tak czy siak było to ogromną frajdą 😁

Szkoda, że nie chodziłam na szkołę rodzenia... Jak już czułam się na tyle dobrze, żeby iść to mąż w każdy czwartek siedział po godzinach w pracy i nie miałam jak :/

Mój mały też czasem tym tyłeczkiem i nóżkami w dół tak boleśnie wali jakby chciał już wyskoczyć 🙂

Dla Damianka mamy w sumie wszystko przygotowane - tylko czekać aż się urodzi 🙂 Torba do szpitala prawie spakowana (tylko staników, sztućców i części moich pierdół tam brakuje). A po wypłacie kupimy jeszcze karuzelkę i łóżeczko turystyczne 🙂 i będzie wszystko 🙂 tzn jeszcze po porodzie leżaczek bujaczek i matę na podłogę, ale z tym to aż tak się nie ma co spieszyć 🙂

Z przeprowadzką udało się tak dogadać, że mąż zacznie nową pracę dopiero od 1.09 więc na spokojnie po porodzie, mały będzie miał dobry miesiąc nim się przeprowadzimy i ja zdążę dojść do siebie po cesarce 🙂

Wczoraj przeżyłam horror - leżałam sobie, oglądałam tv, zrobiła się pora na pichcenie obiadku, powolutku sobie wstaję, podniosłam się i nagle zrobiło mi się niedobrze, wszystko podeszło do gardła - myślałam, że zwymiotuję, a zamiast tego zaczęłam się dusić! Jakby coś zatkało mi gardło, nie mogłam złapać oddechu... Masakra jakaś! Ale opanowałam nerwy i powolutku próbowałam złapać oddech i po chwili mi przeszło, ale dalej ciężko się oddychało... Wystraszyłam się nie na żarty :/

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Maiha ja stosowalam te pasy sciagajace po pierwszej ciazy no i jakies cwiczenia na miesnie brzucha, ale wiadomo trzeba troche czasu zeby brzuszek zgubic 😞
W sumie najpierw polog 6 tyg a pozniej mozna ostro sie za siebie brac 😉 a nie martw sie ze bedziesz troszke grubsza wkoncu po porodzie bedziesz

• Mamusia
Strzalka no to nie za ciekawie mialas wczoraj, ja mysle ze te upaly daja sie wam we znaki, a i maly juz jest bardzo wysoko napewno i dlatego moga sie takie rzeczy zdarzac, wazne ze przeszlo ci a jak sie bedzie powtarzac to z lekarzem sie skontaktowac.
Ja wogole uwazam ze wy dzielne wszystkie przy takich upalach, u nas jak jest przeszlo 20 st to mi sie wydaje ze juz nie wytrzymam z ciepla a co dopiero przeszlo 30st 🥴
Corolla ja juz tez wszystko poprasowane, poukladane lezy w komodzie i czeka na malutka 🙂 jeszcze musze sie wziasc za pakowanie torby do szpitala 🙂 i dokupic tylko lozeczko,karuzelke i takie tam pierdolki 🙂

• Mamusia
hej kobitki
Jutro czeka mnie ten egzamin z ang :/ a ja zamiast się uczyć to śpie, normalnie zasypiam z kartką w ręku, jak na złość! Nigdy nie byłam śpiochem a dziś powieki takie ciężkie, a niby spałam cała noc ( oczywiście z przerwami na wc)
Boje się tez podróży, po tym leżeniu to taka podróż to wyprawa na szczyt góry lodowej, egzamin mam o 13 a wyjeźdzam bardzo rano by robić przerwy co pól godziny (wskazania od lekarza)
strzauka- rozumiem Twój strach, myslami jestem z Tobą i z Damiankiem na wizycie, wierzę , że musi byc dobrze
maiha- Ty narzekasz , że będą "laski", a która laska będzie miała taką ładną córeczkę i synka? Ty kochana 🙂

• Mamusia
Witajcie 😉
Dziękuje Kochane za pamięć i za życzenia 🙂 ☺️ 😘 😘
Jakoś nie czuję się starsza, poza tym nie myślę tak o moim podeszłym wieku 😉 Fajnie w urodzinki zaczynać 35tc 🙃
A wszystkim nam życzę wytrwałości w tych ostatnich tygodniach póki nie ma małych rozrabiak po tej stronie brzuszka i szczęśliwych i szybkich porodów 🙃 😘

Magdad Spory już Twój Piotruś 😉 I zdrowiutki na szczęście 😘 Oby impreza urodzinowa się udała 😉
Amelia by wyjazd Ci spokojnie i szybko minął 🙂
Megi na pewno to tylko jelita, dzidzi się nie śpieszy pewnie jeszcze 🙂 😘
Agusia trochę więcej odpoczynku sobie zaserwuj.
Magdaluke już nie jesteś w takiej formie jak na początku, więc wyślij męża a Ty sobie odpocznij 😘
Carolla witamy w naszym gronie 🙂
Superbaba i Bisia mam nadzieję że lepiej u Was 😘

• Mamusia
Loczku - klaszcze urodzinowo i tc:P A o wieku starczym nie mow, bo ja mam duuuzo wiecej i wpadne w kompleksy 🙂
Strzauka - trzymam kciuki za wizyte...mam nadz.ze z nereczka bez zmian! Daj znac zaraz po..o ktorej masz? Co do tej "akcji" to wydaje mi sie, ze to ten refluks, w sensie ze zarcie nam cofa sie do gardla...tez tak miewam;/ A moze Ci dodatkowo cos ucisnal i juz kiepsko..dobrze, ze nie spanikowalas:*

A ja kimnelam sie z godzinke, bo choroba rozklada 😞 Wsciekla jestem...czy choc to nie moglo mi darowac? 😞 Buziaki

• Mamusia
hej dziewczyny

loczek wszystkiego naj :*

corolla witaj

aguska a u was jaka pogoda u nas mgla jest z 10stopni i zimno ale na szczescie dzis nie leje po wczorajszym juz sie chyba deszcz skonczyl haha

maiha ja tez stosowalam te pasy sciagajace ale niewygonie mi bylo wiec zadko w sumie szybko doszlam do swojej wagi sprzed ciazy ale rozstepy na brzuchu i brzuszek zostaly na dosc dlugo 😞 co zrobic...

strzauka daj znac po wizycie

superbaba srednie wiadomosci przynosisz :/ ale najwazniejsze ze helenka ,a sie dobrze jeszcze tylko chwilka...pomysl sobie ze najciezsze jeszcze przed nami 😮 ah no coz zycie latwe nie moze byc...
podejrzewam ze w tym wszystkim to nie pomyslalas zeby spytac o ten gbs??

reszty nie doczytalam bo tak duzo napisalyscie ☺️ a ja dzis ostati dzien do pracy tylko na 1,5h ale i tak mi sie nie chce!

mala juz czuje pionowo mam nadzieje ze tak juz zostanie i ze jest glowka w dol bo coraz mniej miejsca przeciez...wieczorami mam bardzo twardy brzuch i jeszcze te skurcze kilka razy dziennie :/ cos mi sie zdaje ze bedzie wczesniej niz przewidywalna data
meza siostra i mama przylatuja do nas za 2 tyg na tydzien wiec musze trzymac poki pojada 😉 potem poskrecamy lozeczko i wozek kupimy i moze sie pomalu przygotowywac do wyjscia 🙂
a poki co czekam do poniedzialkowego usg 🤪 🤪
jak tak was czytam to duze te wasze dzidzie u nas nie mowia ale kurcze chyba mala jeszcze nie jest az taka duza jak wasze 🥴
a wymiary tez wam podaja?? bo te dostane

jakby mi tak ktos powiedzial jakie wymiary mialy dzidziuski w 32-33 tc bo tak bedzie to usg

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Agadka - przepraszam, ale na poczatku gadalysmy o tej cc i kompletnie potem juz nie myslalam 😞 A Ty uwazaj na siebie, bo taki teardy brzucho i skurcze to malo bezpieczne:/ Na szczescie bobo juz coraz bezpieczniejsze 🙂

no jak tak mnie bolalo juz to dzwonilam do poloznej powiedziala ze to normalne i ze jak bede skurcze czesciej niz 4 razy na godzine to mam przyjechac a tak czesto to ja ich nie mam.....biore nospe jedna dwie dziennie zobaczymy jak bedzie

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
Suuperbaba wizytę mam o 17.30, mam nadzieję, ze nereczka bez zmian...

agadka ja Ci tylko wagę mojego mogę powiedzieć, w 32tc miał 1900g 🙂 zobaczymy dziś ile w 2,5 tygodnia urósł 🙂

WOW 🙂 No to super waga 🙂

• Mamusia
Strzaueczka - to na pewno Damianek sporo urosl! Ja stawiam na 2400 albo nawet 2500 🙂
Moja Helenka w 30,6tc wazyla 1700 i lekarz mowil, ze chyba jej dobrze bo wage ma jak na ok 32tc 🙂 Rosna mam bobasy!
Carolla - a z kiedy masz ostatnia wage Milenki? 🙂
Loczku - jaki plan na piekny, urodzinowy dzionek? Jakies prezenty? Bo ja nic niemoge wymyslic dla siebie...jakos przez to wszystko stracilam potrzebe rzeczy materialnych:/

Jeju jaka ja przeziebiona..lekarka pozwolila mi zrobic inhalacje z amolu i posmarowac sobie nim szczyty! Wytaczam batalie chorobsku - wapno i picie, picie i picie herbatek z miodem i sokiem! Dzis nawet spod koldry nie wyszlam i wygrzewam goraczke i wirusa!

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Strzaueczka - to na pewno Damianek sporo urosl! Ja stawiam na 2400 albo nawet 2500 🙂
Moja Helenka w 30,6tc wazyla 1700 i lekarz mowil, ze chyba jej dobrze bo wage ma jak na ok 32tc 🙂 Rosna mam bobasy!
Carolla - a z kiedy masz ostatnia wage Milenki? 🙂
Loczku - jaki plan na piekny, urodzinowy dzionek? Jakies prezenty? Bo ja nic niemoge wymyslic dla siebie...jakos przez to wszystko stracilam potrzebe rzeczy materialnych:/

Jeju jaka ja przeziebiona..lekarka pozwolila mi zrobic inhalacje z amolu i posmarowac sobie nim szczyty! Wytaczam batalie chorobsku - wapno i picie, picie i picie herbatek z miodem i sokiem! Dzis nawet spod koldry nie wyszlam i wygrzewam gor

Ostatnią wagę to mam z końca marca, jak byłam na USG 🙂

• Mamusia
Carolla moja siostra urodziła 12.06 i miała bardzo duży brzuch, ciężko jej było, a synek urodził się maleńki - 50cm i 2875g (4 dni przed terminem, czyli w sumie normalnie)

Suuperbaba ja mam urodziny 04.08 i tak sobie myślę, ze to będzie całkiem niedługo po porodzie i nie zdziwię się jak mój mąż w ogóle zapomni :P jeszcze szwagierka przylatuje 03.08 to tym bardziej nie będzie miał głowy to takich "pierdół", hehe 😉

• Mamusia
To nie masz nawet po co wychodzić z łóżka tylko się wygrzewaj 😘 Niech mąż Ci zrobi przegotowaną wodę z cytryną i miodem do picia 😘
Hmm co do planów... Nie mam pojęcia, mąż będzie w domu o siedemnastej i chciał zabrać do kina, ale odkąd jestem w ciąży to szkoda mi kasy na takie rzeczy i wszystko przeliczam na rzeczy dla Juniora 🙃
A co do prezentów to od męża dostałam malowanie maski w mojej esuni kochanej-a że jestem zakochana w autach to prezent jak nic-choć i tak policzyłam ile to byłoby pampersów 😜
Tak więc pewnie będziemy siedzieć w domku 😉

• Mamusia
Samochody tez kocham 🙂 Dostalam swoj na rocznice slubu:P Wyjatkowy prezent byl...moja fiestunia! Ale n a jakas kolacje albo co to daj sie wyciagnac..Damianek na pewno by sie cieszyl 🙂
Jak maz mnie zapytal co bym chciala na urodziny to naprawde odpowiedzialam, ze w tej chwili nic nie chce...evhte nastroje! A co do picia to chyba musze go po vytryne wyslac, bo nie ma...wiec narazie herbatki sa grane, a na noc mleko...mam nadz.ze stane jakos na nogi!