Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bisiu wiele rzeczy można kupić u jednego sprzedawcy i zapłacić tylko raz za przesyłkę, a poza tym z doświadczenia wiem, ze 90% rzeczy nawet z doliczeniem przesyłki wychodzi dużo taniej niż w sklepie 🙂 Np laktator - w sklepie 199zł, na allegro z wysyłką dałam 90zł (oczywiście dokładnie ten sam model), na wielu rzeczach tak oszczędziłam 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
Bisiu wiele rzeczy można kupić u jednego sprzedawcy i zapłacić tylko raz za przesyłkę, a poza tym z doświadczenia wiem, ze 90% rzeczy nawet z doliczeniem przesyłki wychodzi dużo taniej niż w sklepie 🙂 Np laktator - w sklepie 199zł, na allegro z wysyłką dałam 90zł (oczywiście dokładnie ten sam model), na wielu rzeczach tak oszczędziłam 😉

a jakiej firmy kupiłaś? Ja też chcę taki tani 🙂

• Mamusia
Zgadzam sie ze Strzaueczka! I faktycznie wiekszosc kupilam u Justinex na allegro i jedna przesylka za 13zl..a pisalam kiedys o tych hurtowniach! No takie ceny z kosmosu, ze to mega oszukanstwo! Laktator medeli ktory chce w hurtowni kosztowal 350zl, a w sklepie na allegro Michal znalazl za 259zl! A towary sa identyczne i tu i tu Bisiaku! Ja jestem b.zadowolona z wszystkich zakupow wyprawkowych! Ja polecam...nie mialabym sil na chodzenie, zwlaszcza ze Kochana tego jest naprawde masa do kupienia!

Z tym wariowaniem po roznym jedzeniu to chyba nie mam doswiadcxen...napewno Helenka lubi lody 🙂 Za to mala jedza pod prysznicem tak mnie kopie i sie wygina, ze szok! A woda jest ciepla a nie goraca..widac zmiany temperatury jej nie pasuja:/ Wlasnie wymylam wlosy z mama i wyszlam spod prysznica skopana na maxa!!!

Martwie sie o 4nule:/ Tel ma zepsuty, a na gg od wczoraj rana sie nie pojawia..no i mam juz nerwa:/

• Mamusia
Superbabeczko serdeczne zyczenia urodzinowe 🙂 duzo zdrowka,szczescia,pociechy z meza 😜 i coreczki i oczywiscie latwego porodu 🙂
Mam nadzieje ze juz ci troszke lepiej

Wejde pozniej was poczytac bo corka wrocila ze szkoly i juz chce na plac zabaw isc 🥴 kurcze ide na pol godz bo chyba na dluzej nie dam rady

• Mamusia
hej dziewczyny nie nadrobie was bo musze sie polozyc my po rundzie po szpitalach.....mam dosc!!!

czeka mnie chirurgiczne usuwanie korzeni a nikt sie tego podjac nie chce bo w ciazy....nawet przeswietlenia mi zrobic nie moga jestem napuchnieta jak ksiezyc w pelni i sina wygladam jakby mnie ktos pobil.... dzis naciela mi dziaslo zeby troche tego plynu odeszlo i nie bylo takiego ucisku i mam antybiotyk
z kliniki gdzie bylam obdzwonila wszedzie ale nic wiec musza mnie przyjac bo tam dzisbylam a zostawic w takim stanie nie moga ale termin pierwszy jest na 03 sierpien czyli tuz przed porodem na szczescie zadzwonili bo dyrektora i dali termin na 10tego wiec jeszcze 2 tygodnie 😞 nie wiem jak dam rade mam brac paracetamol i ten antybiotyk moze bedzie latwiej niz do tej pory!

rano bylismy na usg ale bylam w takim bolu ze prawie nie wiem co sie dzialo i o nic nie wypytalam w kazdym razie dzidzia urosla ale dalej jest malutka wiec beda kontrolowac dalej mam krew w moczu nastepne usg za 3 tyg ale najwazniejsze ze wszystko z nia ok

ide sie polozyc poki znieczulenie dziala trzymajcie sie mamuski

• Mamusia
Agadka pewnie masz ostry stan zapalny i tak boli ale jak bedziesz przyjmowac antybiotyk to bol bedzie mniejszy i opuchlizna tez zejdzie! wytrwalosci!

ja juz w domu szybko obrocilismy dosc bo na nic nie mialam ochoty po wizycie....
mala super rosnie miarowo ma ok 2200g i wszystkie przeplywy ok tylko buzki znow nie chciala pokazac miala zupelnie odwrocona nic nie bylo widac 😞
no i moja torbiel sie powiekszyla 😞 jest ogromna 12cmx8cm wielokomorowa na prawym jajniku! wczesniej byl ciagle taka sama a teraz rosnie i mam uwazac. dobrze, ze to prawa strona wiec mam spac tylko i wylacznie na lewym boku zeby dodatkowo tego nie uciskac bo moze peknac albo sie zawinac jakos 😞 wykrakalam sobie, ze mi glupio, ze mi nic nie jest a Wam ciagle cos....

• Mamusia
D-brycz współczuję, ja od początku ciąży miałam torbiel 10x8 ale po 3-4 miesiącach z luteiną mi zeszła... dużo leż i nie przemęczaj się!!

Agadka Tobie też współczuję tego zęba, masakra...

Ale najważniejsze, że z Waszymi dzieciaczkami jest wszystko ok - my sobie możemy pocierpieć dla nich jeszcze 1-2 miesiące, byle tylko były zdrowe!

• Mamusia
Bisia nie wiem jak u d-brycz ale u mnie cały czas było to zagrożenie, że może pęknąć, bo była mocno napęczniała, dlatego od samego początku ciąży (a dowiedziałam się już w 3 tygodniu) miałam nakaz leżenia plackiem i wstawałam jedynie do wc, a 80% doby spałam... ale wiadomo, że I trymestr najgorszy jeśli chodzi o takie rzeczy i przez tą torbiel miałam ryzyko poronienia, u d-brycz to teraz w najgorszym przypadku może być przedwczesny poród... Najważniejsze, że nie ma to bezpośredniego wpływu na dzieciaczki 🙂

• Mamusia
Hej, no wlasnie takie ladne fotki w Avatarkach, to i ja wrzucilam taka nowa z wczorajszego spaceru- poszukawania geo. WIecie co to? Fajna sprawa, takie tam zbawy z gps i poszukiwaniem "skarbow".
No nic...
Dorotka, jeszce raz najlepszego ukochanego urodzinowego! 😘
Mam nadzieje, ze bylo w koncu na czym swieczuche zapalic, jakies ciacho? co?
Agadka, 😞 tak mi Ciebei okropnie szkoda, o rany....oby szybko zelzalo. Ale w sumie nie bardzo zrozumialam, ze na 3 to co, do kliniki z zebami czy jak? No i wazne, ze dzidzia ok, mimo, ze niewielka. A skad krew w moczu? Co ztym? No sciskam i cmokam!
D-Brycz, Izunia ladna dziewczynka, a ze sie nie pokazala?- pewno chce was zaskoczyc swa pieknoscia i kaze wam czekac 🙂. A co z ta torbiela? Po porodzie beda usuwac czy co to sie z nia robi? No i bardzo na siebie uwazaj, rany. ALe glowka w gore, Ty dasz rade, no nie!
Magdzia, ale w sumie co sie dzieje? Moga CIe juz zostawic, ze wzgledu na Twoja cukrzyce, tak? Mam szczera nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i spokojnie doczekasz do rozwiazania 😘 I fajnie, ze sie impreza udala, ale tez chyba musisz zwolnic tempo, co????
Bisia, dobrze, ze CI bol zlagodnial, ale ten Franek to Ci daje popalic, a matuchno. Bidaku.
A Amelia, to juz w domku? Biedna dziewczyna. Ja sie solidaryzje, bo mi sie zdarzalo popogotowie dzwonic z powodu bolu glowy....Trzymam kciuki !
Dziewczynki, my po usg. U mnie to technik robi wiec lekarz opisuje pozniej, ale poki co to mi powiedziala, ze nie widzi niczego zlego. Maly wiercipieta, potwierdzony , ze on na stowe, kolo 2300, czyli jakis tydzien do przodu idziemy, ale sie tym nawet nie zamierzam sugerowac. Czyli ogolnie, ok, ale dokladnie dowiem sie w srode na wizycie.

• Mamusia
A, no i glowka w dol, ale oczywiscie moze sie jeszcze przekrecic. ALe szansa duza ,ze juz tak zostanie.A w ogole to juz ciezko zobaczyc na takim usg co i jak i zdjecia takie, ze ja tam na nich nic nie widze. A Ella z babcia weszly ze mna i mala sie uparla, ze dzidzia to Misia, czyli kotek, hehe.

• Mamusia
Hej,
D-brycz fajnie, ze malutka ładnie się rozwija no a z tym torbielem to nieciekawie 😮 Moja koleżanka jest w 20 tc i też ma, od początku ciąży wie i pani gin co wizytę kontroluję, jej się trochę zmniejszył ale też jest pod strachem i się martwi. Agadka zęby to cholerstwo 🤢 Miejmy nadzieję, że po antybiotyku ból minie i opuchlizna Ci zejdzie. Dorotka jakieś plany na wieczór urodzinowy? Uroczysta kolacyjka z mężem? 😉
Ja trochę posprzątałam do południa a o 17;30 padłam i dopiero teraz wyczołgalam się z łózka 😉 Olka stęskniła się za babcią i mąż ją zawiózł i do jutra zostaje więc sami jestesmy, a w domu taka cisza ...,że aż dziwnie 😮 Najadłam się truskawek w galaretce ze śmietaną i do tego drożdzówkę z marmoladą 😲 Przesadziłam trochę chyba bo mnie zgaga dopadła ale za to jakie dobre było 😁 mniam.