strzauka no ja bym tez miala problem z zasnieciem to odpoczywaj cichutko przed tv bo jutro wazny dzien 😁 i masz racje teraz sie nie stresuj najwazniejsze ze dziadzio wnusia pozna juz wkrotce 🙂
magdaluke wiem 😞 wszyscy maja wymaz tylko tutaj z moczu z pierwszego trymestru :/....
karioka mysle ze jeszcze chwilke poczekasz nie pchaj sie w kolejke hihi 😆 pisz jak cos sie bedzie zmienialo w zasadzie mogloby sie juz urodzic ale jeszcze z tydzien byloby lepiej 🙂
a czop nie musi odejsc wcale a moze dopiero podczas porodu
Strzaueczka pomyslnosci jutro!:* pewnie kazda od rana bedzie warowalala tutaj na zdjecia 😁 Dodi ale buc! a ponoc stres nam niewskazany.... 😠 Karioka napisze tak jak Moni rano idz wez ciepla kpiel i jak przejdzie to przejdzie a jak nie to znaczy ze rodzisz 🤪 a wlasnie co sie Monia nie odzywa?!
mam taaaaaaaaka ochote na nalesniki z serem ze chyba jutro sterte narobie 😉 dzis juz mi sie nie chce do kuchni wlazic! 😁
Karioka, chyba nie zawsze odchodzi a czasami mozna przeoczyc. Ja nie zawsze patrze co tam na papierze...wiadomo. A" mokro" Ci sie zrobilo tak na chwile? Chyba jak sie Czarnemuloczkowi wody saczyly, to tak wkladki mokre miala cale...ale juz nie pamietam dokaldnie....
Agadka, no to lipka z tym wymazem u was. Jedynie co, to mozesz byc pewna, ze masz jesli wyszedl na poczatku, ale jesli wyjdzie negatyw to i tak nie wiesz, czy do czasu porodu nie zlapalas...co kraj to obyczaj, nie moge normalnie......
A co do weekendu- to dzisiaj czwartek dopiero, prawda?
My mamy w sobote mecz Columbus Crew na ktory maz ma 10 biletow z pracy, jako ze sa glownym sponsorem. To nasza druzyna wiec jest podjar namaxa. Wszyscy ida, ( brat siostra tescie my z rodzinami) , ale ja zaczynam sie wylamywac...dluga historia. Powiedzialam, ze na materacu nie spie i u siostry Lukea nie zostaje i w ogole klotnia. A Luke mowi, ze jemu najbardziej na mnie przeciez i ELli zalezy, bo ludzie zpracy beda...no to jak mu tak zalezy, to pojedziemy do domu po, no nie? Ja powiedzialam, ze mam w dupie wszystkich, ja i ELla jestesmy teraz najwazniejsze. ALe nerw mnie znowu lapie...
magdaluke no dokladnie...polozna mi to mowila tak ze z wymazu ma bardzo wiele kobiet w pochwie lub odbycie i to nie ma znaczenia ale jak juz jest w moczu to znaczy ze organizm jest zakazony i wtedy trzeba miec antybiotyk
mnie to wyszlo przy wczesniejszej ciazy a teraz niby juz tego nie mam....
sama nie kumam
no wlasnie co jest z monia??!?!?! na spacer poszla i zaniknela
Madzia ty to w ogole za dobra jestes! 🙃 nie masz ochoty to nie! to do ciebie maja sie dostosowac a nie odwrotnie!
a racuchy mialam wczoraj na sniadanie! 😉 a jakie z jablkiem? 🙂
ja tm wolę by moja Hania jeszcze troszkę posiedziała 🙂 wzięłam ciepłą kapiel i no-spę i troszke mi przeszło więc to pewnie przepowiadające tyle że mocne.
Już nie mogę się doczekać kolejnego chłopca i sama przeżywam razem ze Strzałką to wszystko. Normalnie jestem wzruszona 😜 Dodi straszny buc i palant z tego lekarza! mój raczej też nie jest skory do rozmów ale jak go poprosiłam o badanie na paciorkowca to mi bez problemu pobrał wymaz ale stwierdził że trzeba samemu się o to dopominać bo nie jest obowiązkowe. Więc poproś przy następnej wizycie
Bisia, no niby sa podzielone zdania na temat tego, czy zbyt duza ilosc usg moze miec szkodliwy wplyw na dziecko, ale ja mysle, ze nie. Poza tym, niektore z nas wiele by daly za chociaz jeszcze jedno usg, wiec nie marudz, tylko idz 😉. Sa wskazania i mozliwosci, wiec spokojnie 😉 A poza tym tak fajnie podgladac sobie malego, no nie ! Ja wlasnie ustawilam platnosci za odczyt mojego ostatniego usg 😠 .... wiec- no comment.....
masz kobitko racje, tylko wiesz zawsze można znaleźć coś by ponarzekać 😉 mnie zdziwiło to, że lekarz prowadzący napisał że "ktg od 36 co tydzień" a w szpitalu powiedzieli, że maja inne procedury i musi być w tyg jedno usg i 2 ktg. Dziwne, szpital swoje gin swoje
Pampkina, ja tez mam ochote na racuchy, ale w domu mam wszystkie owoce, ale jablka niet 😞 A moj maz , zanim pojechal, to zrobil BLT na lunch, mniam ( bekon, salata, pomidor, majonez). A ja zrobie guacamole bo mam avocado i wszystko co potrzeba i poza tym- uwielbiam!
A wiecie, postawilismy u nas w alejce kolo domu taki znak, takiego ludka odblaskowego z napisem uwaga, dzieci sie bawia( czy jak to tam przetlumaczyc)...bo nie wiem juz, jak ludzie- sasiedzi- nie mysla, wiedza, ze mamy mala Elle i biega a nie zwolnia, dupki. A w ogole nie musza kolo nas przejezdzac, bo to taka alejka typowo dojazdowa do nas...musialam sie wygadac, bo mnie wkurzyli i wlasnie widzialam jak znowu jechali.... 😠
Madzia ty to w ogole za dobra jestes! 🙃 nie masz ochoty to nie! to do ciebie maja sie dostosowac a nie odwrotnie!
A bo ja zawsze patrze, ze Ella by chciala, a teraz ten mnie blaga, bo - rozumiem- chce sie zonka pochwalic hehehe 🙂. Ale powaznie, to ja tez lubie pojsc na mecz, juz dawno nie bylam a kiedys non stop...ale ja samanie bede po nocach wracac, wiec troche musze go ukrecic, albo niech jedzie sam.
A bo ja zawsze patrze, ze Ella by chciala, a teraz ten mnie blaga, bo - rozumiem- chce sie zonka pochwalic hehehe 🙂. Ale powaznie, to ja tez lubie pojsc na mecz, juz dawno nie bylam a kiedys non stop...ale ja samanie bede po nocach wracac, wiec troche musze go ukrecic, albo niech jedzie sam.
a to ok w koncu to ty juz go 10 lat znasz 😉 kazda baba ma swoje sposoby 😁
Zazdroszcze apetytu ja dziś średnio ciągle mnie mdli już nie wiem co jest grane...
No właśnie co z Monią? Kurcze kogoś dłużej nie ma a ja już się zaczynam denerwować, rano też pierwsze co to brzuszka muszę poczytac i po ostatnich wydarzeniach czytam z napięciem czy się nic nie dzieje.
Magdaluke - też bym się wkurzyła a Ella wam wybiega na ulice czy raczej bawi się grzecznie przy domu ? Współczuje tych upałów,
magdaluke masz racje nie powinni tak jezdzic jak szaleni!!!
cos takiego jak solero bardzo lubie te lody :F
mniam ja tez chce cos zjesc....ale kule te 17kg na plusie a jak to jeszcze potrwa 6 tygodni to japekne 🤪 a nawet nie jem az tak duzo w sumie tylko co przed ciaza 😮 w szpitalu to mnie nawet nie zwazyli jeszcze tylko na pierwszej wizycie i tyle....
wkleilam wam zdjecie w watku brzuszki i dopiero teraz zauwazylam strzauki ostatnie zdjecie...nie ma az takiego brzuszka jak na porod zachwileczke....
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
agadka
magdaluke wiem 😞 wszyscy maja wymaz tylko tutaj z moczu z pierwszego trymestru :/....
karioka mysle ze jeszcze chwilke poczekasz nie pchaj sie w kolejke hihi 😆 pisz jak cos sie bedzie zmienialo w zasadzie mogloby sie juz urodzic ale jeszcze z tydzien byloby lepiej 🙂
a czop nie musi odejsc wcale a moze dopiero podczas porodu
d-brycz
Dodi ale buc! a ponoc stres nam niewskazany.... 😠
Karioka napisze tak jak Moni rano idz wez ciepla kpiel i jak przejdzie to przejdzie a jak nie to znaczy ze rodzisz 🤪
a wlasnie co sie Monia nie odzywa?!
mam taaaaaaaaka ochote na nalesniki z serem ze chyba jutro sterte narobie 😉 dzis juz mi sie nie chce do kuchni wlazic! 😁
magdaluke
Agadka, no to lipka z tym wymazem u was. Jedynie co, to mozesz byc pewna, ze masz jesli wyszedl na poczatku, ale jesli wyjdzie negatyw to i tak nie wiesz, czy do czasu porodu nie zlapalas...co kraj to obyczaj, nie moge normalnie......
A co do weekendu- to dzisiaj czwartek dopiero, prawda?
My mamy w sobote mecz Columbus Crew na ktory maz ma 10 biletow z pracy, jako ze sa glownym sponsorem. To nasza druzyna wiec jest podjar namaxa. Wszyscy ida, ( brat siostra tescie my z rodzinami) , ale ja zaczynam sie wylamywac...dluga historia. Powiedzialam, ze na materacu nie spie i u siostry Lukea nie zostaje i w ogole klotnia. A Luke mowi, ze jemu najbardziej na mnie przeciez i ELli zalezy, bo ludzie zpracy beda...no to jak mu tak zalezy, to pojedziemy do domu po, no nie? Ja powiedzialam, ze mam w dupie wszystkich, ja i ELla jestesmy teraz najwazniejsze. ALe nerw mnie znowu lapie...
pampinka
pampinka
agadka
mnie to wyszlo przy wczesniejszej ciazy a teraz niby juz tego nie mam....
sama nie kumam
no wlasnie co jest z monia??!?!?! na spacer poszla i zaniknela
agadka
ja wlasnie robie zdjecie zrobilam zaraz wam wkleje ale mam brzuch 😮
d-brycz
pampinka
pampinka
Karioka
Już nie mogę się doczekać kolejnego chłopca i sama przeżywam razem ze Strzałką to wszystko. Normalnie jestem wzruszona 😜
Dodi straszny buc i palant z tego lekarza! mój raczej też nie jest skory do rozmów ale jak go poprosiłam o badanie na paciorkowca to mi bez problemu pobrał wymaz ale stwierdził że trzeba samemu się o to dopominać bo nie jest obowiązkowe. Więc poproś przy następnej wizycie
bisia88
masz kobitko racje, tylko wiesz zawsze można znaleźć coś by ponarzekać 😉 mnie zdziwiło to, że lekarz prowadzący napisał że "ktg od 36 co tydzień" a w szpitalu powiedzieli, że maja inne procedury i musi być w tyg jedno usg i 2 ktg. Dziwne, szpital swoje gin swoje
d-brycz
juz ci jablka podsylam 😁
magdaluke
A wiecie, postawilismy u nas w alejce kolo domu taki znak, takiego ludka odblaskowego z napisem uwaga, dzieci sie bawia( czy jak to tam przetlumaczyc)...bo nie wiem juz, jak ludzie- sasiedzi- nie mysla, wiedza, ze mamy mala Elle i biega a nie zwolnia, dupki. A w ogole nie musza kolo nas przejezdzac, bo to taka alejka typowo dojazdowa do nas...musialam sie wygadac, bo mnie wkurzyli i wlasnie widzialam jak znowu jechali.... 😠
Karioka
magdaluke
pampinka
d-brycz
a to ok w koncu to ty juz go 10 lat znasz 😉 kazda baba ma swoje sposoby 😁
4nula
No właśnie co z Monią? Kurcze kogoś dłużej nie ma a ja już się zaczynam denerwować, rano też pierwsze co to brzuszka muszę poczytac i po ostatnich wydarzeniach czytam z napięciem czy się nic nie dzieje.
Magdaluke - też bym się wkurzyła a Ella wam wybiega na ulice czy raczej bawi się grzecznie przy domu ? Współczuje tych upałów,
magdaluke
agadka
cos takiego jak solero bardzo lubie te lody :F
mniam ja tez chce cos zjesc....ale kule te 17kg na plusie a jak to jeszcze potrwa 6 tygodni to japekne 🤪 a nawet nie jem az tak duzo w sumie tylko co przed ciaza 😮 w szpitalu to mnie nawet nie zwazyli jeszcze tylko na pierwszej wizycie i tyle....
wkleilam wam zdjecie w watku brzuszki i dopiero teraz zauwazylam strzauki ostatnie zdjecie...nie ma az takiego brzuszka jak na porod zachwileczke....