Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Laski maiha pisze ze po obchodzie nie dali jej dalej terminu, mowia ze moze w tym albo w przyszlym tygodniu 😞 Nio i wolalaby w domu czekac bo teskni za coreczka 😞 Kurcze do dupy tak ja wyrobili 😞
bisia: mi polozna mowila ze donoszone to dwa tygodnie przed data ta przewidziana porodu wiec tez zglupialam, a nio alekarz ze dzieciaczek powyzje 2500 to juz bezpieczny donodszony 🙂

• Mamusia
Bisia - mój lekarz mi mówił że od 37 tygodnia jest donoszona ciąża 🙂
O kurcze to faktycznie Mahie wrobili tym bardziej ,że córeczka na nią czeka w domu no i wiadomo w domu lepiej a tu aż tydzień w szpitalu 😠

• Mamusia
Hej babeczki!
Monia wszystkiego najlepszego, niech poród będzie szybki, mało bolesny i szczęśliwie zakończony a maleństwo silne i zdrowe :*
Magdad wydaje mi się, że ten lekarz po prostu wziął Cię pod opiekę, ale bez dodatkowej opłaty. Oni też czasami walczą o pacjentów. Moja mama jak poszła do gina to zaraz po pierwszej wizycie wziął ją do siebie na oddział na badania i bez opłat, ale wtedy wiedzą, że pacjentka do nich wróci jak się nią dobrze zajmą i będzie płacić już za prywatne wizyty 😉
Kambea z trójką dzieci nie dziwię Ci się, że nie masz czasu, ale odezwij się czasem. Miło będzie poczytać co u Ciebie słychać.
Nieciekawie Maiha ma z tym terminem cc. Nie dosyć, że musi czekać w szpitalu to jeszcze nie potrafią określić konkretnej daty... Madzia prześlij jej pozdrowienia jak będziesz znowu do niej pisać 🙂
Nie pamiętam co jeszcze miałam odpisać więc wybaczcie :* Ciekawe która będzikolejna z

• Mamusia
Piszę dalej bo na komórce i coś mi tam uciekło :P
Ciekawe która będzie kolejna z porodem, pewnie ta która najmniej się spodziewa :P
U mnie dzisiaj całkiem dobrze. Za to wczoraj czułam się fatalnie, cały dzueń senna, popołudniu jakbym była przeziębiona a wieczorem słabo mi było, w głowie się kręciło i straszne zmęczenie czułam. Nawet sobie myślałam żeby tylko nie zacząć rodzić bo nie będę miała siły urodzić 😉 Chyba jakiś gorszy dzień miałam.
Miłego dnia kobietki, bez bóli i porodów (no chyba, że któraś już chce 😉)

• Mamusia
Hej kobietki !;* melduje się, że ciągle jestem w dwupaku i w nastroju do dupy..
Madzia- dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty;teraz w sumie tylko czekać.ii i zaciskać nogi przez ten tydzień-jak mówisz 😉
magdaluke- z teściami żyje dobrze.. oni s a w porządku.. tylko mam wrażenie, że też im burdel nie przeszkadza, bo się do niego przyzwyczaili;/ i to już takie charaktery..że do estetyki nie przywiązują wagi..WCALE. A ja siedzę i beczę dziś, bo rano poszłam do kuchni... miałam zrobić dziś po ustaleniu z teściowa karkówkę..po swojemu... a ona już przyprawiła JAKKOLWIEK na szybko i znów ani mnie , ani męzowi nie będzie to smakowało.... a przy okazji jak zobaczyłam ten burdel w kuchni to mi się tak przykro zrobiło, że tylko siąść i płakać..tym bardziej, ze napracowałam się i mnie wszystko dziś boli.. a efektu żadnego, d-brycz- w związku z tematem, to mój mąż oczywiście staje po mojej stronie i wczoraj nawet domagał się, żeby mnie przeprosił szwagier.. to on miał w dupie, trzasnął tylko drzwiami i tyle- ani be ani me ani kukuryku.
D-brycz- trzymasz się??????
A co do donoszenia, to mnie lekarz juz w 36 powiedział, że gdybym urodziła, to by się nic nie stało, bo dziecko po sterydach na płucka i wagę ma.
A dziś o 12 mam usg..zobaczymy ile waży ..

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
Kambea, fajnie Cie widziec, a jak sie czujesz? No i wierze, ze masz rece pelne roboty z trojka dzieci ! Ja marudze przy jednym 😉. Artykul fajny 🙂. Zagladaj do nas czesciej!

Dzień dobry Brzuszki 🙂 przyznam Wam szczerze że przy mojej trójce czasem brakuje mi dosłownie tchu niby już odchowane bo najmłodsza ma 7 lat,ale prze wiekszość czasu zajmuje sie nimi sama bo moja druga połowa jpracuje za granicą.
Magdaluke czuje się róznie bo i mnie nie omijaja ciązowe dolegliwości ostatnio bardzo doskwierały mi hemeroidy,wcześniej miałam zapalenie pęcherza,bóle zębów itp,: no ale w porównaniu z przypadłościami niektórych z Was moje dolegliwości to błahostka.
Monia C WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO 🙂 Może tak być ze dzidzia zechce zrobić mamusi prezent.Mój termin porodu też sie zbiega z urodzinami .TP mam na 19 sierpnia a urodziny a 20 urodziny,ale z USg dwa razy wyszedł mi 11 sierpnia.Z drugim dzieckiem termin usg mi sie sprawdził i teraz nie wiem którego sie lepiej trzymac. ☺️
Bisia 37 tydzień to dzidzia donoszona 🙂 Masz oklaska za 37 🙂

• Mamusia
Oklaski za pelne tygodnie Babeczki! 🙂
Donosza 38tc, ale skonczony 37tc to juz nie jest wczesniak i normalnie liczone nak zdrowo zakonczona ciaza! Tak rozwiazuja czesto cukrzyce, cholestaze, lozyska i inne takie! 18 dzien na oddziale uczy..hehe...ja zeby nie bylo za wesolo, dotalam mega swiadu skory 😞 Pomine mega uczulenie od ktg na brzuchu..tow nocy wszystko swedzialo i pobrali mi krew na watrobe..jeszcze tylko cholestazy by mi brakowalo kurwa mac:/ Jestem w przeczekalni, bo tu nikt prawie nir bada ani sie Toba nie przejmuje:/ Trwasz tak tylko...

Maiha - trzymam kciuki, by jakos szybko to wszystko ogarneli! Ale wcale mnie to nie dziwi..tutaj tez podaja Ci termin pozno, czasem zmieniaja i tak dalej:/ Wiec ja moge miec 1, ale i 2 czy 3..z nimi niv nie wiadomo! Nic tylko byc silnym...a to wcale nie takie proste 😞

Nie dawajcie sie Mamusie i trzymajcie czasem za mnie kciuki! Oby trwac spokojnie...a dzis mam ochote zabic polozna suke:/Buziaki

• Mamusia
jestem, jestem 🙂 Iza w brzuszku 😉 ale brzuch boli! jutro mam wizyte na 10 wiec jeszcze dzis moze przetrzymam! 😁
Monia sto latek i oczywiscie lekkiego porodu 😘
Kambea milo cie widziec dzielna mamusko! 3 wychowywana praktycznie w pojedynke skoro maz za granica to praktycznie jak 6!!! 🙂
Czarnyloczek przeciez tak niedawno to bylo i juz 3 tygodnie minelo! 🤪

• Mamusia
dziewczyny ale się wzruszyłam... właśnie odebrałam od kuriera ten piękny bukiet 30 róż 🙂 mama i siostry zrobiły mi niespodziankę..szkoda, ze nie mogę ich wyściskać bo mieszkaja tak daleko 😞

A Tu piękny bukiecik:
[IMG]http://i46.tinypic.com/2edp7d0.jpg[/IMG]

• Mamusia
Monia sto lat 🙂 wszystkiego najlepszego i szczęśliwego rozwiązania.
Agadko wczoraj cały dzień coś robiłam nie mogłam usiedziec w miejscu. A słyszałam że jak ktoś ma taki zapał do pracy to zaraz wyląduje na porodowce. Ja narazie trzymam się w dwupaku ale dziś coś mnie rano dziwnie brzuch bolał ale i tak ogarnelam pokój bo mąż przyszedł rano z nocki i swoje ciuchy porozrzucane były po całym pokoju więc musiałam to ogarnąć. A teraz leze i odpoczywam ale nadal mnie nosi żeby coś zrobić. 😜

• Mamusia
hej brzuchatki 🙂
Najpierw najwazniejsze-Sto lat Monia,duzo zdrowka,szczescia i latwego porodu 😉 i oklask urodzinowy 🙂 a roze cudowne
D-brycz no jeszcze w dwupaku 🙂 jakos pol nocy o tobie myslalam i sie zastanawialam czy Iza juz rano bedzie w ramionach mamusi 😆 ale jeszcze sie kulasz na szczescie 🙂
Bisia 37 tydz to juz jest uwazana ciza za donoszona wiec wlasnie skonczylas ten tydz,mozesz juz odetchnac 😉 i oklask oczywiscie
Ja od wczoraj dostalam werwy na sprzatanie 🙂 mam nadzieje ze za 2 tyg urodze eheh zaczelam wic gniazdo 😁

• Mamusia
Hejka 🙂
Monia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, 100 lat i spelnienia wszystkich marzen 😘 Super niespodzianka z tym bukietem 🙂
Czarnyloczek buziaczki dla Miloszka za skonczony 3 tydzien 😘
Suprerbabeczkoto juz coraz blizej do cc, bo chyba tydzien zostal i Helenke bedzies mogla wysciskac 🙂
Kurcze ja tez jakies energi nabralam i zabieram sie za generalne porzadki. Tylko kurcze jakos rece mi troche spuchly i stawy w palcach bola tak, ze ledwo moge nimi ruszac 🤢 Amelia ja to bym chyba zamordowala jak by ktos tak syfil po moich porzadkach.
U nas 29 stopni, wiec sie zbunkrowalam w domu, a chcialam popoludniu wyjsc z domu, bo ok. 17.00 bedzie niedaleko nas bieg z ogniem olimpijskim, a to zawsze jakas rozrywka skoro sie jest uwiezionym w domu 😉

• Mamusia
Monia - śliczny bukiecik 🙂
Suuperbabo - dzielna jesteś ja nie wiem czy bym tyle wytrzymałą 😞 ale pamiętaj musi być dobrze 🙂

Dziewczyny a co to jakieś święta się zbliżają że wszystkie za porządki się zabrały 🙂 Ja też jakoś od rana sprzątam 🙂 Wczoraj też...
Ogólnie mam przeczucie że w przyszłym tygodniu będę już mamą nie wiem czemu, zobaczymy czy moja intuicja mnie nie myli 🙂

• Mamusia
monia 100lat 😁 wyglada na to ze dobrze sie czujesz wiec chyba nie urodzisz w swoje urodzinki hihi
sliczny bukiecik ja bym je mogla od ciebie wysciskac bo niedaleko :P

magdaluke no to rzeczywiscie czasami warto zaplacic ale oby to nie byla jakas suma z kosmosu
ten szpital do ktorego ja chce jechac jak dojade bo godzinka drogi to ten sam w ktorym ostatnio rodzilam ale juz po oscarku mieli tam mega remont wiec nie wiem czego sie spodziewac ale chyba bedzie lepiej 😁

dziewczyny wy tam nie budzcie maihy przeciez ona sie chciala wyspac w szpitalu i odpoczac :P hah a skoro jest tyle dziewczyn a ona dobrze sie czuje to pewnie dlatego jej nie dali terminu 😞 bedzie zla pewnie ale moze isc do domu czy ma zostac w szpitalu?

bisia jesi chodzi o szkocje to dzieci urodzone po 37tc sa donoszone wiec mozesz rodzic w polsce chyba tez tak jest 🙂 ja juz jutro 37 jesli dobrze wyliczyli bo w polsce mowili ze tydzien dluzej 🤨

czarnyloczek juz 3 ygodznie 🤪 wszystkiego naj dla maluszka kiedy to zlecialo....wow

amelia daj znac po usg bo pamietam ze dzidzia moja i twoja miala prawie takie same wymiary jestem ciekwa jak uroslo

megi to dzis lepiej odpocznij teraz juz nic nie wiadomo co bedzie

anyaz u was tak cieplo 😮 u nas to nie ma sloneczka dzis ale jest fajnie nie za zimno nie ma wiatru nic tylko spacerowac...jak sie komu chce:P

a sprzatamy tak chyba bo do nas doszlo ze to juz prawie prawie i musi byc wszystko gotowe 😁 ja tak sobie mysle kule a co jest to dzis to moze lepiej escze zrobie to to i to 😁 hihi

• Mamusia
Witam się i ja 🙂

Właśnie wróciłam z mamą z ryneczku, upał nieznośny, ale dałam radę i dziś nawet w miarę się czuję hurra 🙂 Może dlatego, że dłużej spałam - aż do 9.30 😁

Idę dziś z mamą do ginekologa dla towarzystwa, ale planuję się wbić, żeby przy okazji zrobiła mi samo USG, ciekawe, czy się zgodzi.

Monia wszystkiego najlepszego! 😘