Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Magdad trzymamy kciuki oby wszystko dobrze bylo 🤪 no nie moge jak sie u nas sypie 🙂 i fakt 4 chlopczyk przydalalby sie w koncu dziewuszka 😉
ciekawe jak Piotrus wyglada i w ogole ile wazy i ile mierzy. mowia, ze male dzieci wszystkie takie same gowno prawda! 😁 kazde jest sliczne na swoj wlasny sposob 🙂
porozdawalam oklaski komu sie dalo za pelne tygodnie 😉 a jeszcze Megi musze poczekac zeby tobie przyklasnac 🙂
Czarnyloczek kiedys w zamierzchlych czasach 😁 to moja mama "wycierala" plesniawki zmoczona pielucha tetrowa i niby mniej tych bakteri i szybciej mialo schodzic 😉 ale wiadomo kiedys takich lekarstw nie bylo 😉
Strzauka duzo sily! i przykro bo tu maluszek i cud narodzin a tu "oczekiwanie" na smierc. 😞
Amelia dzis to mnie nic nie boli 🤪 i Iza chyba sobie jaja robi bo jednego dnia mysle, ze juz pewnie moge odliczac a dzis panika, ze pewnie jeszcze dlugo sie bede meczyla z przewracaniem z boka na bok 😁
Gaja swiecisz przykladem 🙂 teraz kazda powinna sie tak meldowac 😉
Aguska ja dzis praktycznie do 13 z lozka nie wychodzilam! 🤪 maz poszedl rano do pray i wlaczyl mi wiatrak i tak fajnie mi bylo ze spalam do 9, wstalam zjadlam i dalej w kimono 😁 i teraz oczy podpuchniete, wory niemilosierne i nawet nie mam ochoty nigdzie wylazic! 😠 no moze noca do tesco bo calodobowe i mysle ze o 2-3 nad ranem malo ludzi mnie spotka 😉
Magdaluke udanej zabawy!!! i pewnie co na siebie nie zalozysz to wszyscy powiedza, ze ladnie wygladasz 🙂

• Mamusia
D-brycz kozystaj i spij ile sie da, ja to w nocy sie krece jak glupia budze sie ok 2 i do 5 nie spie i juz tak chyba od jakiegos miesiaca,wiec pozniej jak sie da to w dzien nadrabiam 😉
Kurcze ty to juz tez mozez w kazdej chwili a porodowce wyladowac 😜

• Mamusia
Magdad GRATULACJE!!!! 😁 W końcu, cały dzień chodziłam na szpilkach 🙂
Ważne że już jest i że wszystko dobrze 🙂

D-brycz niektóre mamy dalej stosują tą metodę, ale mi jakoś nie podeszło to 🙂
Poza tym Ty też już nie wiem czemu nie rodzisz :P

• Mamusia
Było Was pełno i nagle cisza 😮 😉

Nie mogłam się powstrzymać i muszę się Wam pochwalić stópkami mojego Synka 🙃 🤪
Oczywiście stopy po mamie 😁

[IMG]http://i49.tinypic.com/2cehsll.jpg[/IMG]

Dzisiaj wzięłam miarkę bo Mały akurat spał wyprostowany i wyszło dokładnie 50 cm 🤪

• Mamusia
Nie było mnie cały dzień a tu takie wiadomości szok! 🤪

Ja dzisiaj byłam na KTG i leżałam ponad 50 minut ! bo mały się nie ruszał ! 🥴 i leżałam na lewym boku, na prawym, na plecach, siedziałam .. już miałam na głowie stanąć (nawet robili mu pobudkę wstrząsową brzucha i nic) ale napiłam się zjadłam batona i rogalika i po 5 minutach się obudził 🥴 co za stres miałam .. 😮

• Mamusia
Oj Pampinka to Cie maly spioszek zestresowal...
A ja wlasnie dostalam smsa od znajomej ktora miala termin na 16 lipca, pod koniec czerwca miala rozwarcie 2,5cm a urodzila 25 lipca 😮 Nie sadzilam ze mozna tyle przechodzic z rozwarciem 😮

• Mamusia
Nirmala napisał(a):
Oj Pampinka to Cie maly spioszek zestresowal...
A ja wlasnie dostalam smsa od znajomej ktora miala termin na 16 lipca, pod koniec czerwca miala rozwarcie 2,5cm a urodzila 25 lipca 😮 Nie sadzilam ze mozna tyle przechodzic z rozwarciem 😮

O to troszkę pocieszające ale ona miała tylko rozwarcie ??
Któraś wie jak to się liczy bo mi powiedział że mam rozwarcie na 2,5 palca tzn ile to cm też 2,5 🤢

Czarnyloczku -śliczne stopki ma Miłoszek 😉 Ogólnie jak dla mnie to codziennie możesz się chwalić synkiem uwielbiam oglądać takie małe dzieci 😉

• Mamusia
Znalazłam w internecie odpowiedz na moje pytanie tylko nie wiem czy prawidłowe. A mianowicie wynika z tego że jeden palec to 2 cm a jak na całą dłoń to liczą jako 10 cm czyli pełne rozwarcie.
Ale wtedy by wynikało że ja mam rozwarcie na 5 cm 😮 czyli połowa ?? 🤪 to możliwe ?
Któraś się zna na tym 😜??

• Mamusia
Ania no ja nie wiem 😮 ale kurcze sa palce i paluchy a i raczki i lapska! wiec to raczej miarodajne nie jeste 😉
mi we srode ginka powiedziala ze ujscie na opuszek palca wiec co to 1cm?
ha ha no sie zakrecilam 😁 🙃

Miłoszkowe stopki urocze! i takie fajnie bruzdkowate 🙃 a rob mu zdjec jak najwiecej bo sie pewnie z dnia na dzien zmienia 😁