Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To ci wiadomosci 🙂
Pampinka gratulacje 🙂
A ja na dlugim spacerku bylam i cos skurcze dalej trzymaja,ale jak narazie nieregularne co 20-30 min wiec pewnie bedzie to samo co zawsze czyli nic 😜
A tutaj fotka z dzisiaj 🙂 ja i moje malenstwo w brzuszku 🙂
[IMG]http://i50.tinypic.com/142tuyv.jpg[/IMG]

• Mamusia
Hejka 🙂
Jej jeden dzien mnie nie byl a tu takie ifo 🤪 🙂

Akinimod GRATULACJE 😘

Pampinka GRATULACJE 😘

Aguska super fotka i slicznie wygladasz 🙂
To kto nastepny? Moge byc ja, ale moje dziecko droge chyba zgubilo, bo nozkami sie pcha do gory 😉

• Mamusia
Dziewczyny trzymam za was kciuki na jutro te ktore ida do szpitala-kurcze zeby wam szybko poszlo 🙂
Teraz to bedziemy z dziewczynami wyczekiwaly na jakies wiadomosci 🙂
Agadka musze poszukac nazwy tego zamku,bo w sumie przez przypadek tam dzisiaj trafilismy 😉

• Mamusia
aguska obys nie wykrakala....haha ja 2 tygodni juz nie dam rady :P
zreszta co ja to mowie przeciez za tydzien w niedziele rodze 😁 🙃 😁 😁 ...
ciekawe co ci w srode powie...
anyaz a ty kiedy idziesz??moja tez raz bardzo nisko ja czuja jakby juz juz a raz zaraz kolo zeber....

ja mialam polozna na za tydzien ale zadzwonilam ze nie chce tyle czkeac i ide jutro wiec przynajmniej seruszka poslucha....pewnie mnie umowi na ten masaz na nastepny tydzien bo watpie zeby jutro zrobila za wczesnie!

dbycz to pisz ze szpitala co ci beda mowic 🙂

• Mamusia
D-brycz - to trzymam kciuki, by Ci jutro, max pojutrze dali oksytocyne i zebys szybko Izr wyprzytulala 🙂
Bisiaku - Ty wiesz, ze ja za Ciebie trzymam kcIukole! Jak ja dalam rade to i Ty dasz!!! Juz za chwilke Franek bedzie z Wami! A Ty walcz o cc we wtorek!!!
Aguska - sliczna fotka!!! A brzuch masz wielgasny 😉
Agadka i Aguska - sio juz rodzic Baby 😉
Anyaz - moze jednak cos tez sie ruszy? 😉 Moze jakies dlugie spacerki?:P

A ja dzis plakalam z Helenka, bo cos koleczki miala i bolal ja brzuszek i kupke ciezko 😞 I tak masowal i tulilam i wylam z nia! I jeszcze zawazylismy, ze ma cos nad karkiem we wlosach...takie czerwono-purpurowe plamy...i nie wiem czy to jakies ucxulenie, odparzenie czy cos innego:/ Zestresowalam sie i nie wiem czy do lekarza nie pojde cholera:/ Nie wyglada na potowki...nie wiem co to:/ Ech..problemy matki!
Buziaki Mamusie

• Mamusia
Superbaba, a wyglada to jak przebarwienie?? Taki siniak ciemny jakby?

Najprawdopodobniej to bedzie taki plaski naczyniaczek, czesto zdarza sie u maluszkow po porodzie..
nasza niunia tez taki miala i dokladnie w tym samym miejscu.. na karczku pod wlosami..
Zszedl jej chyba jak miala okolo pol roczku..

• Mamusia
Sandross - no wlasnie nie wiem:/ TakIr purpurowe..inalbo faktycznie jakies a la znamie albo uczulenie takie z liszajkiem czy cos:/ Najgorsze, ze nie wiem czy to bylo od poczatku czy nie:/ Maz mowi, ze chyba nie...ale nie jest pewien, a ja sie tam nir przygladalam 😞 Zobaczymy jutro...

• Mamusia
ciekawe czy dziś zasne. Juz zaliczyłam płacz z wyobrażaniem sobie,że go mi wyjmą i on nie będzie płakać.
Jakby co maż wyślę smsa kiedy jak się urodził, a ja potem doślę zdjęcie.
Życzę nam wszytskim w tym tygodniu szczęsliwych porodów, chwalcie się przez smsy 🙂 będzie mi miło

• Mamusia
Jesli nie ma na tym zadnych zmian skornych w sensie liszajowatch, krostek czy tego typu, to obserwujcie i przy wizycie u pediatry badz wizycie poloznej zapytajcie, zeby bys spokojniejsi.
Ale podejrzewam, ze to beda wlasnie takie popekane od wysilku naczynka, ktore utworzyly takie "znamie"...

• Mamusia
superbaba nie wiem pierwsze slysze ale to moze byc to co sandroos mowi...

bisia czekamy na wiesci trzymaj sie tam zobacz jak juz blisko!!! 🙂 do srody szybko minie szkoda ze nie masz netu w telefonie

czyli jutro tylko dbrycz prawdopodobnie wywolanie i bisia do szpitala? a nirmala????
czy o kims zapomnialam??

a karioke? nadzis mialas termin 🙂 dalej nic?

• Mamusia
Hmm czy Pampinka nie miała rodzic przez CC? chyba że coś mi się pomylilo :/ mimo wszystko duzo zdrowka i siły! :*
Dorotko Junior też to ma na karczku i z tylu głowy. To nic strasznego, większość dzieci to ma tylko małe bądź duże 🙂
To może wzdelo Tylko Helenke a nie że kolka. Pomaga też jazda autem wtedy 🙂 poplakac razem też mozna 🙂:*

Ciekawe jak tam Magdaluke. Dziewczyny Trzymajcie sue jutro! Ty Bisiu dasz radę na pewno bo to syjam Doroty :P

• Mamusia
Pampkna, gratulacje!!! Mam nadzieje, ze tattrauma to tymczasowa, i minie....bidna. Ale super, dwa maluszki dzisiaj. Moj sie nie spieszy, ale co zrobic.....Naprawde myslalam, ze bedzie jak z ELla, ze jak odejdzie ten caly czop z krwia, to raz dwa pojdzie...ale on tak dwa dni odchodzil....juz sama nie wiem. Mam skucze, ale nie sa mocno bolace, przychodza i odchodza, w ogole, jeszcze nie przypominaja typowow porodowych skurczy, wiec luzik. Zawiedziona jestem powiem wam....ALe i glupia, bo przeciez predzej czy pozniej sie pojawi 😉 I chyba bedzie Miles 🙂 A zasadzil o tym ranking imion mojego szpitala, gdzie ALexander byl na 5 miejscu...Ladne imie, ale ...okropnie duzo w kolo ALexow tutaj.
Poza tym rozmawilam z moja babcia, i ona mowi, ze umie powiedziec Miles, bo juz sie nauczyla, haha, kochana babcia. I mowi, nazwijcie jak chcecie oby tylko nie Henry, nie wiem co jej z tym Henrym.
Dlaczego o d wczoraj jestem juz uzytkownik i mi tu wyswietlaja mamusie.net, skoro moj termin dopiero na jutro? Bez sensu troche.
Aguska, sliczna fotka a brzusio wielkiiii. Ale ladnie wielki.
Dorotka, no czasami trzeba poplakac, chyba kazda mam przez to przechodzi. Mam nadzieje, ze brzusio przestal bolec. Mojej kolezanki synek urodzil sie z takimi plamami na czole i nad warga jakos i jak sie denerwowal to bylo bardziej widac, ale juz mu to schodzi, praktycznie zeszlo. A ma 1,5 roku. moze to cos podobnego.
Powodzenia jutro Bisaiku i D-brycz.
Trzymajcie za mnie kcuki dziewczyny, juz mnie to wkurza, to czekanie.
A gdzie Amelka? I wlasnie, Karioka?

• Mamusia
Agadka, chetna do zalozenia watkow dla nowych mamusi??? 🙂
A z bardziej przyziemnych spraw, moja ELla zrobila dzis na mnie kupe....myslalam, ze odlece na kosmos, tak mnie zaskoczyla. Tak od nocniczka do kibelka bez pieluszki a potem sie na mnie wdrapala przytulic, i sie zrobilo....Pewno maly mnie tez osra za przeproszeniem, i to nie raz...dzieciiiiiiiii

• Mamusia
Magda no wlasnie przynajmniej czop ci odszedl,ale w sumie co to zmienia jak skurcze nieregularne 😠
Powinno sie zaczac cos dziac predzej czy pozniej wszystkie urodzimy 😜 tylko to czekanie 🤢 moze wykonczyc
Moj mezulek wzial sobie 3 dni wolnego wiec bede go ciagala codziennie gdzies zeby mi szybciej zlecialy te ostatnie dni
Bisia,d-brycz tez trzymam kciuki 🙂
Coraz wiecej nas rozpakowanych,zaraz na palcach bedziemy liczyly ktore zostaly 🤨

• Mamusia
No to fajnie Ella sie rozkreca 🤪 tylko niewiem czy sie cieszyc z tego ze kupe zrobila-nie do pieluszki czy smucic ze obsrala mame ehehh
ale masz racje nieraz dzieciaki na nas nasikaja,nakupkaja itp chociaz ubaw niekiedy jest 😁
Pamietam jak Amelka zaczella kapowac ze kupe robi,ale nie chciala jeszcze do nocnika i chowala sie za zaslone i tam robila do pampersa-smialismy sie ze do swojego wc idzie 😜

• Mamusia
Magdaluke to Cie niezle Ella okupkala 😁 Miles tez fajne imie 🙂 U nas chyba zostanie ten Alexander. Nawet spawdzilam rankingi i az tak popularne to imie nie jest, wiec moze maly sie na nas nie obrazi 😜
Agadka ja mam wizyte z polozna umowilam na nastepny poniedzialek i w razie czego zrobi mi wlasnie te masaz 🤢 Wole jednak, zeby cos sie ruszylo samo z siebie, bo slyszlam, ze to niezbyt przyjemne. Kurcze mi to nic nie pomoze chyba a przyspieszeniem. Spacery nie pomagaja, ale jeszcze nie panikuje, bo do tego 15tego wszystko mze sie zdazyc 😉

• Mamusia
3idze same dziewczyny z zagranicy

magdaluke haha ladnieeeee toz ci dzieci no :P nauczy sie 🙂 ale bedziesz miala ciezko mala na naukach kupkania a tu znow pampersy...
moja siostra nockiczka w ogole nie zaakceptowala tylko i wylacznie nakladki na sedes jak duza dziewczynka 😁

moge zalozyc dziewczynom dwie minutki 🙂

agusia fajnie ze maz ma wolne moze juz nie bedzie musial isc do pracy jak sie urodzi 😁

moj ciagle za mna lazi ze nie chce mu sie do pracy jutro isc i czy rodzimy....lol jakby to odemnie zalezalo....wiec bedzie dzis seksik 😁 😁 zobaczymy ile da 🙃

anyaz to fajnie jakby ci odrazu zrobila nic sie nie martw to nie boli az tak moze 5% porodu wiec nic 😁 ta do 15tego masz jeszcze dwa dni i troszke 😁 a ktos musi idealnie w dzien urodzic nie :P

patrzycie na zakonczenie igrzysk....spice girls 🙃 az sie wzruszylam,,,,ale mi odbija 😮