Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Megi23 napisał(a):
Hej ja tylko na chwilę wpadlam zameldować że my już w domu i mały czuje się dobrze ja trochę kiepsko. Mały teraz waży 3770 g także schodl. Pozdrawiam szczęśliwa mama.
Ps. Dzięki za gratulacje.

no wiadomo że waga spada ale i tak z Mikołaja kawał chłopa! Wracaj prędko do sił i mam nadz że szybko ci sie poprawi!

• Mamusia
Magdaluke a komu masz sie zalic jak nie nam 😉 pisz jak sie czujesz to pomaga
Ja tez musze ponarzekac wieczor sie zbliza i u mnie znowu skurcze sie zaczynaja-kuzwa jak tak jeszcze z tydz bede miala to chyba sie wykoncze,mam bol podbrzusza taki jak na mega okres i do tego skurcze znowu co 10 min,ale jak zwykle nie nasilaja sie 😠
Gaja fajnie ze teraz znowu bedziesz zagladala bo coraz mniej nas tu jakos pisze
Kariolka ty tez biedna juz na wykonczeniu i przeterminowana ciekawe ile nas jeszcze tak potrzyma

• Mamusia
Agadka już na tamtym forum coś naskrobałam więc jak tylko będę mogła to wkleję link do tabelki. Mój wpis jest na 2 stronie. 🙂
Aguśka śliczne zdjęcie!

anyaz napisał(a):
Ja tez ide spac, wiec dobranoc 😘 Tak w ogole to chyba zaczelam ostatnio troche chrapac, ale to chyba przez to, ze niezly ze mnie grubasek teraz, bo wczesniej tego nie bylo ☺️

Anyaz mnie ostatni mąż zdziwił jak powiedział że chrapałam w nocy bo wcześniej też mi się to nie zdarzało, więc może tak jak piszesz to od nadmiaru kilogramów, albo jakaś inna przyczyna.

Ciesze się że z malutką Marcelinką Moni lepiej. Dalej myślami dziewczyny jestem z Wami.
Faktycznie coraz mniej nas nierozpakowanych i coś czuję że ja tu zostanę jako jedna z ostatnich 2w1 i wtedy to juz kompletnie nie będzie z kim pisać, ale to zrozumiałe że przy dzieciaczkach nie ma już tyle czasu co teraz.

Myślałam że jak dziś tu zajrzę to będzie kolejny dzieciaczek a tu nic, tylko bóle i wypadające czopy straszą a dalej nic się nie dzieje. Czekam na jutrzejszy rozwój sytuacji i powodzenia dla dziewczyn które leżą w szpitalu.
Jutro pewnie też tak jak dziś wpadnę do Was dopiero wieczorem bo rano lecę na małe zakupy a potem jadę do gina na wizytę.

• Mamusia
Aguśka sama to zbytnio nie szaleję bo jedno że samotnie nie lubię łazić po sklepach a drugie w moim stanie to jakoś sama nie czuję się pewnie i wolę mieć kogoś obok więc jutro wybieram się z ciocią a potem jedziemy do gina.

• Mamusia
Czesc Mamusie 🙂
Rzeczywiscie juz sie kurczy nam grono brzuchatek, a mamusie nie maja jak wiadomo tak duzo czasu 🙂
Bisia I Dbrycz trzymam kciuki, zeby jak ja szybciej wam poszlo w szpitalu i obysce szybko do domku z maluszkami wrocily 🙂
Suerbabeczko mam nadzieje, ze jeszcze chwila I w pelni dojdziesz do siebie 😘
Amelia skoro seksik Ci pomogl, zeby brzuszek opadl to moze i ja przymusze mezusa 😉
Magdaluke fajnie, ze Ci tak Luke pomaga, bo nalezy Ci sie w koncu odpczynek 🙂
Karioka oby u Ciebie tez w koncu sie cos ruszylo.
Agadka to super, ze Ci zrobila ten masaz i sprawdzila co i jak, a moze Ci jednak pomogla i ty jednak bedziesz przede mna 😉
Aguska Ciebie to wymecza te skurcze, bo w zasadzie ty sie meczysz i stresujesz, a tu nici 🤢
Monia zycze duzo zdrowka dla Marcelinki, a Tobie wytrwalosci 😘 Trzymm kciuki 🙂
Gaja z tym chrapaniem to masakra, bo nigdy nie chrapalam, a teraz to mnie i maz nagral i nadaje ak stary chlop 😉
Ja to sobie dzisiaj z mama pospacerwowlam troche i objadlam golabkami, bo oczysce mamusi obiadami mi dogadza 😎 Jakos mi od wczoraj nogi tak puchna, ze az sie przerazilam, ale skoro to tak nagle to moze to jakis znak 😉

• Mamusia
Dziewczyny, ja chyba nie chrapie ale moj maz to czasami ...jak ja nie lubie, mam pod reka stopery jesli moje szturchanie nie pomaga 😜
Nic niby u mnie, ale wiecie, zle sie czuje, chodzic ciezko ale sie staram. Jutro gin a tak liczylam, ze nie bede musiala isc na ta wizyte. Dzisiaj termin u mnie do jasnej cholerki...A tak beda chcieli ustalac termin wywolywania, z tym, ze ja chce odciagac ile sie da i pozwolic naturze, dopoki wszystko ze mna w porzadku.
Kochane, robicie ten masaz sutkow? Ja jak sobie siedze to robie to mnie lapia dosc mocne skurcze ale to tyle, z tym, ze moze ktoregos razu zaczna lapac inie puszcza.

• Mamusia
Kurcze dziewczyny tak piszecie o tym sexiku 😜 chyba tez sprobuje dzisiejszej nocki 🙂
Z tym chrapaniem to mezowie serio musza miec ubaw 🙃 ale mysle ze przejdzie jak juz urodzimy, to z nadwagi chyba 🤨
Mi sie zdaza sporadycznie,ale tez pare mnie moj chrap obudzil 🥴
Anyaz to mamusia ci dogadza 🙂 jedz poki mozesz bo pozniej golabkow to szybko nie zobaczysz na talerzu 😆
Magdaluke ten twoj Luke to kochany chlopina 🙂 wiadomo niekiedy sie narzeka na mezulkow ale tak wogole to oni bardzo kochani sa 😆

• Mamusia
Aguska, tak lapiesz za sutka, za brodawke sama i troche jakby krecisz..bo ja wiem, pamietam, ze polozna mi dokladne instrukcje dawala ,ale to dwa lata temu i zgubilam. No ale to jakas filozofia duza nie byla. Jeden na raz wystarczy. Czasami to dosc dlugo trzeba, ale teraz to chwila, pewno dlatego, ze juz i tak blisko do porodu. POza tym , to ja sobie tak brodawki normalnie hartuje, bo coraz mniej bola a na poczatku to wrazliwe byly mega. Ale dziwnie tak pisac o tym wszystkim, no nie....

• Mamusia
Witam sie ze szpitala. Niestety odeslana na patologie bo tu wywoluja na 11-12 dzien po terminie ale na pytanie czy w takim razie moge isc do domu uslyszalam no jak? Przeciez jest pani po terminie! 😮 paranoja... Teraz zaluje ze poszlam bo wolalabym czekac w domku 😞 A dzis dopiero 8 dni od terminu wiec troche mnie pewnie potrzymaja 😞 Smutno mi...

• Mamusia
Oj Nirmala, no widzisz, i Ciebie zamkneli normalnie. Ale CI pwoiem, przynajmniej bedziesz pod kontrola, pod ktg itp. WIem, ze to male pocieszenie, bo wyobrazam sobie, ze tysiac razy wolalabys w domku czekac....ale dasz rade. No a te 3 dni jakos przetrwasz, kto wie, moze samo ruszy z kopyta i tyle! Buzia, pisz do nas, bo marudzimy, ze nas malo zostalo 😉

• Mamusia
Magdaluke dzieki za opis 😘 Nawet nie widzialam, ze to moze miec az tak silne dzialane, wiec moze warto sprobowac 😉
Nirmala to Cie troche wrobili z tym szpitalem, bo wiadomo w domku najlepiej i nawet czas szybciej mija, ale plus jest taki, ze jednak pod stala kontrola jestes i ktg na miejscu, bo 8 dni to jednak sporo po terminie. Trzymaj sie I trzymam kciuki, zeby Michasia postanwila wczesniej pojawic sie na swiecie 🙂

• Mamusia
Nirmalka to szybko minie 3 dni i pewnie beda dzialac,albo samo ruszy tak jak dziewczyny pisza 🙂
/trzymamy kciuki 🙂
Magda no niezly ten masaz sutkow kurcze musze sprobowac tez 🙂
Agadki cos nie ma a zawsze byla o tej porze-czyzby ja cos ruszylo po tym masazu szyjki 🤪

• Mamusia
aguska nie ma tak latwo hihi melduje sie w dwupaku i dalej nic sie nie dzieje 😁 mielismy z mezem wieczor filmowy i dlatego nie pisalam wieczorkiem
polecialo mi troszke takiej brazowej mazi jak pod koniec okresu i tyle podejrzewam ze to nawet nie czop 😞

nirmala a w tabelce masz termin na 11tego czyli 3 dni po dacie a mowisz ze 8? to szpitalu maja inna date?? oby cos ci wkoncu zrobili bo w szpitalu smutno byc 😞

ciekawe jak bisia ma miec w srode cc chyba juz ostatecznie bo dluzej jej chyba nie przetrzymaja...

dbrycz tez w szpitalu...wiec cisza na forum...heh

magdaluke jeszcze ciebie wezna i forum nam umrze lol

aguska i co przeszly znow te przepowiadajace a ile mniej wiecej je masz?

mnie sie wydaje ze tu w uk prawie wszystkie rodza po terminie lol chyba nam te terminy za wczesnie daja 🙃 aguska i anyaz a w polsce jak bylyscie jaki termin wam podali??

a co do chrapania to moj adrian tak chrapie ze ja juz nie moge bo musze go cala noc podkopywac zeby przestal wrrr alez mnie to denerwuje a jego tata 😮 caly blok nie spi jak on chrapie!!!! czuje ze z nim bedzie to samo........ 🤔 ciezka starosc mnie z nim czeka 😁

anyaz nie nastawiaj sie dalej czuje ze bedziesz przedemna...niby nic a jak cie weznie w srode to szybko urodzisz mowie ci :P

• Mamusia
Hey dziewczyny,
niby nie ma Was dużo na forum a jakoś strony się same piszą?? 😜

Hmmm co do chrapania, ja zaczęłam dopiero będąc w siódmym miesiącu i też miałam nadzieję że po porodzie to minie, właśnie nadzieję 🙃 Bo nadal chrapię jak chrapałam. Wczoraj zdrzemnęłam się w salonie-a jak się obudziłam to Misiek powiedział że tak chrapałam że myślał że się uduszę 😮 🙃

Widzę że coraz więcej Was po terminie i zamiast rodzić to zatrzymują Was w szpitalach 🤔
Magdaluke coś mi się wydaje że dziadek niestety będzie musiał dzielić swoje święto z wnukiem 😜
Ciekawe co z Mauapaulinką i Pampinką bo nie odzywały się dawno 😞

• Mamusia
Hej Mamusie!
Masaz sutkow i brzucha pomagaja! Znajoma z pokoju meczyla..a ja mialam absolutny zakaz!!! I jakos jej poszlo w koncu...a co do Bisi - no miala miec pewna srode, a juz w szpitalu stwierdzili, ze czasu brak i moze piatek:/ Klicila sie ze swoim gonem i moze jednak uda sie w srode lub czwartek. Paranoja!!!
Nirmala - troche kiepsko, ze Cie zostawili:/ No ale czasem tak lepiej..zawsze sprawdza tetno i czy nie ma zielonych wod! Potraktuj to jako zabezpieczenie Michalinki:*
Magdaluke - masuj sie ostro! W koncu dzis termin i moze Miles zdecyduje sie w koncu wyjsc 🙂 Ale cos ogolnie czuje, ze dzis to hyba zaden bobas nie wypchnie sie na swiat 🙂
Agadka - co do masazu szyjki to zalezy od lekarza i poloznej..jedne bolalo w miare, a inne na maxa krwawily i plakaly...ale ruszalo je w koncu, wiec moze i warto 🙂 Trzymam kciuki, bys urodzila w ta upragniona niedziele 😉
Aguska - no Ty tam tez sie stymuluj:P Seksik z mezem wskazany jak nic!!!

A ja mam dola, bo musze isc znow do gina, bo boli...a dzis zimno na dworzu i z Helenka nir ma kto zostac...i mama mi dzwoni, ze powinnam przeloyc bo nie moge isgac dziecka w taka pogode...a nie ma juz innych terminow, a ja cierpie! I az sie zryczalam, ze takie wyrzuty sumienia we mnie powoduja...bo sami na dzialce siedza i nie pomoga, a ja powinnam olac swoje zdrowie 😞 Az rycze...ech 😞

• Mamusia
Hej!
Ja nadal 2 w 1 ... Dziś do lekarza idę; już mam dosłownie dość. Może mi chociaż powie, jak sytuacja wygląda..i czy w ogóle ten mój mały daje jakiekolwiek oznaki że chce wyjść..póki co, to chyba nie w harmonii z moim organizmem;/ Noc spokojna, nic się nie dzieje..
Ale widze, że już coraz więcej dziewczyn w szpitalu...