Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
loczku: sorki 🤔 nio mj to moze taki maly termnator i chce na raczki. wiec juz nie wiem czy to kolki 😞
strzauka: a u Ciebie dziala ten ss??\\
babeczko: a co Ci lekarka powiedziala na ten swiszczacy oddech bo moj tez taki miewa nio ajak bylismy u lekarki to osluchala i powiedziala ze jest ok, nio ale ja sie oczywiscie martwie 😞
amelia: nie znasz dnia ani godziny.. ehhe a tak powaznie trzymam mocno kciuki zeby mu sie brzuszek znudzil i zrobil mamie niespodzianke 🙂

• Mamusia
Hej 🙂
To dziś widzę jest szansa na jakieś świąteczne dzieciątka i może niespodzianki nam zrobią nasze mamusie z zagranicy 😉
magdad- spróbuje tak ściągać pokarm zawsze to jakaś szansa a co do kolek to położna mi mówiła że do 1 miesiące nie jest możliwe aby dziecko miało kolki.
Suuperbabo - dowiedz się o tej położnej bo to zawsze jest lesze rozwiązanie niż latanie z dzieckiem do lekarza.

Ogólnie jak wam schodziła waga po porodzie bo u mnie od tygodnia w miejscu stoi 😞 i brzuch odstaje 😞 załamałam się dosłownie

• Mamusia
4nula- nie przejmuj się ! ja wczoraj weszłam na wagę u lekarza i 86 kg !!!!!!!!!!!!!! a przed ciążą ważyłam 65 kg ;/ dr sstwierdził, że to chyba przez zatrzymanie wody w organiźmie, bo jestem spuchnięta a nie możliwe że przy takim samym odżywianiu w 3 tyg przytyłam 4 kg ;/ jeśli to nie woda, to chyba zwątpie.. ale jak się karmi to podobno malutkie wyciąga..

• Mamusia
Magdad - no ja zglupialam juz z tymi krostkami na buziaku:/Narazie jeszcze oleje mleczne, ale moze jutro zjem ser na kanapke:/ Moze sprobuje z tym bambino! A co do pOloznej to mowie Wam, ze bylam w przychodni i zglaszalam, aoni kazali zaswiadczenie ze dziecko zgloszone do zus..wtedy lekarz za darmo i polozna tez! A narazie dupa no..nie wiem - posle jutro tam meza z burda! Bo poloznej do tej pory nie bylo 😞 Grr..
4nula - brzuszekto bedzie Ci spadal jeszcze sporo czasu! Ja wagowo prawie tyle co przed porodem...sle brzuszek jeszcze maly odstaje:/ Kiedys mam nadz.spadnie co?:P Bo w zadnych spodniach sie nie zapne!!!

Cos cicho dzis..czyzby, czyzby?! 🙂

A Helenka wlasnie wisi m na cycku...ale cala noc na sztucznym byla, bo sciagnelam malo i bylo na wieczor, a w nocy zle sie czulam i nie dalam rady karmic 😞 A co do laktatora..to ja wlasnie Magdad tak mniej wiecej sciagam 🙂 Trovhe sobie przestawilam, bo 3 razy mam juz dosc czesto...wiec zazwyczaj tak 8-9 min kazdy z cyckow, a potem 6-7 min i juz! Ale niebawidze odiaac laktatorem..brr..a sutki odpadaja juzz bolu, ale na szczescie nie poranione do krwi! No a czytala ktoras o tym moim wazeniu pzed i po cycu? Ze raz wyszlo 30 ml a raz 120ml..ze to chyba niemozliwe?! Teraz wlasnie tez badam..zaraz ja zwaze po:P

• Mamusia
A a propos przegrzewania..to jak trzymacie bobasy w ciagu dnia jak sa teraz chlodniejsze dni?!W co ubrane i jak przykryte?! Moze przegrzewam cholera..lezy w body z dlugim rekawkiem przykryta flabelka albo kocykiem! A te krostki iczerwone to tylkona buzi ma...a w ogole kolezanka polecila mi na te krostki Alantan..myslicie ze ok?!

• Mamusia
BISIACZEK URODZILA!!!! Dzis o 8.40 na swiat przyszedl Franek 🙂 Jest pokaznym chlopcem - mierzy sobie 56 cm i wazy 3800 g! GRATULACJE dla dzielnej Mamusi :*!

Gosia powoli wraca do siebie...miala wysokie tetno, ale juz unormowali!
HURRA! Az sie splakalam z tego mojego blizniaka 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki
Melduje sie z rana 🙂 2w1 oczywiscie nadal 🙂
Pisalam do Agadki i Anyaz i nic nie odpisuja wiec jest nadzieja ze moze obie na porodowce 🤪
Zobaczymy czy cos odpisza jeszcze
Widze ze tutaj od rana dyskusja mamusiek 🙂 ja juz tez chce tak 😉
Amelia wlasnie nie znasz dnia ani godziny takze nie martw sie,chociaz ja juz tez trace nadzieje ze urode w terminie 😠
Siostra stwierdzila ze dzidzia czeka na moja mame i dzisiaj jak przyleci to jutro urodze ehheh zobaczymy czy ma racje 🙂

• Mamusia
No super, gratulacje dla Bisi i Franka, a jednak zrobili cc w święto 🙂

Mi dokładnie wczoraj zaczęły się bóle i nasiliły skurcze, wieczorem aż musiałam wziąć kąpiel tak bolało. Nawet się cieszę, bo do tej pory ani śladu przepowiadających, więc przynajmniej wiem, że coś się rusza.

Gaja a dlaczego tak nagle wskazanie do cc??

• Mamusia
No to mamy już jedno dzieciątko czekamy na kolejne może jeszcze dzisiaj pobijemy rekord 😜
Suuperbabo- ja mam z tym też problem ja mała ubieram w śpioszki albo kaftanik/ body na długi rękaw i półśpiochy i lekko nakrywam taką cieniutką kołderką ale sprawdzam na kark czy nie za gorący bądź zimny ale na razie wydaje mi się ok gorzej się zastanawiam jak ubierać na dwór ? Jak wychodzicie z dziećmi na dwór ?
A co do wagi i brzucha to mam nadzieje że spadnie 😞

• Mamusia
Musi byc cieply kark i stopki...ale moj jak lezy na pieluszce i sie karmi to potem ma takiego czerwonego polika:/ Chyba sie przegrzewa podczas kamienia czy cos...
Co do wyjscia na dwor to zakladam body z dlugim rekawkiem i pajacyka + przykrywam ja kocykiem...to jak zimno jak dzis, a jak cieplo to body z krotkim pod spod + pajacyk. szukam wlasnie jakiegos cieplejszego pajacyka a la kombinezonik...

• Mamusia
gratuluje bisi nie moge wam nadrobic bo bardzo zle sie czuje to siedze z rozwolnieniem a ty wymiotuje do miski

sluchajcie nie wiem co sie dzieje mam bole ale baziej jak skurcze zoladka nic porodowe nie wiem o co chodzi bardzo bolli co jakies 10min czy to juz to??

mam dzwonoc do szpitala???

fu znow mi nie dobrze......?! ja nie chce 😞

• Mamusia
oj dziewczyny to chyba jednak zatrucie juz mi lepiej...ale to bylo straszneeee bo nie wiedzialam co sie dzieje...oby juz bylo ok

wiec wracam do planu o porodzie w niedziele....

czyzbym wykrakala z anyaz i jest na porodowce?? tez napisalam do niej ciekawe kiedy odpisze...

bisia ma duzego chlopaka 🙂 dobrze ze juz po!

agusia daj znac co polozna powiedziala i super ze mama dzis przylatuje 🙂

• Mamusia
No ja juz po i szczesliwa 🙂 zrobila mi tego sweepa 😜 ale w sumie nawet nie musialam jej prosic sama zaproponowala
Szyjka miekka,dluga na 2cm-niewiem co to znaczy w sumie,rozwarcie tylko na 1cm 😞
No to teraz czekam co sie bedzie dzialo
Agadka pisalas o ten glowce kiedys oznaczenie mi dzisiaj pierwszy raz napisala fifths palpable-3/5 ths napisz mi co to znaczy.
A i ciesze sie bardzo ze juz ci lepiej bo troche mnie zmartwilas

• Mamusia
aguska no widzisz! to oby to cos dalo a leci ci cos bo ja mialam taka brazowa maz po tym
z ta glowka to znaczy ile juz glowki weszlo w kanal i jest nie wyczuwalne
0/5 jest cala glowka ty masz 3/5 czyli wiekszosc tak jak ja mniej wiecej i takie samo rozwarcie : 😁

anyaz odpisala ma nieregularne skurcze wiec czeka co sie bedzie dzialo...moze jednak to dzis...

a co z magdaluke?

• Mamusia
aha no to spoko wszystko juz wiem 🙂
Narazie nie mam zadnego sluzu ani bailego ani brazowego ale powiem ci ze mnie to wogole nie bolalo jakos chyba za delikatnie to zrobila 😉
A jaka masz szyjke dluga? Bo wydaje mi sie ze u mnie to chyba te 2cm to jest za dluga troche 🥴

• Mamusia
pisalam juz wczesniej wkleje ci

"karcie i tak wszystko zapisala
mam rozwarcie 1-2cm
miekka szyjka
i ma 1-2cm
i ze station -2 to jest ta pozycja glowki ile mozna wyczuc a ile juz zeszlo nie wiem bo wczesniej pisze 2-3/5 wiec nie wiem czy to o to chodzi
i pisze pozycja mid anterior to chyba ze lozysko na przedniej scianie..."

nie wiem czy ty tez masz taka tabelke jak ja....glowa mnie boli weznechyba tabletke i sie poloze