Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No tu mega komfortowo jest i ogolnie bardzo nastwione na rodzine...ale wszystko ma swoja cene...chcalam przypomniec. No i sale sa prywatne, wiiec nie trzeba sie martwic o wspollokatorow. A po epiduralu to ja w sumie dosc szybko doszlam do siebie, bo jak juz bylam na sali poporodowej, to juz moglam wstac sama. ALe to zalezy , kazdy indywidualnie.
Moja mama miala 3 cesaraki, za kadym razem 2 tyg w szpitalu i opowiadala,ze plakala, ze chce do domu, ale twardo trzymali, przepisowo. Ona w wojskowym szpitalu rodzila, wiec pewno w ogole pilnowali porzadku, hehe 😜 A z tego co wiem, to moj tato zobaczyl nas jak wrocilismy do domu. Takie czasy.
Ok , zmykam, bo na chwile do was zajzalam, a jak zwykle sie wdalam w pogaduchy, hihihi.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No tam u Was inny komfort..ale za to w ciazy to tu lepiej dbaja 🙂 W simie to jakby sie uparl tomozna rodzic w priv szpitalu albo swoja sale miec..i tez pewnie komfort inny! Ale wiecie co? Ja chyba wole byc w sali z innymi mamuskami, boje sie jakos samotnosci..a tak jest do kogo sie odezwac 🙂
Buzi..ja chyba pojde cos obejrzec i moze uda sie ciutke kimnac!

• Mamusia
Ok dzieki 🙂 kilka dziewczyn usunełam ale nie pisały u nas od stycznia wiec pewnie jzu nie zajrza

co do szpitala to u mnie zwykły rejonowy ale powiem wam ze opieka super i warunki tez, po 2 dziewczyny w pokoju i to dla mnie zaleta bo ajk chcialm sie isc wykapac czy do wc to druga dziewczyna mi dziecko przypilnowała, no i pogadac z kim było-nie chciałabym być sama w sali bo ja gaduła 😜

a jelsi chodiz o opieke to super po cc to były na dzownek 🙂 a potem na zwykłym oddziele takim polozniczym to tez telefon byl wiec dzwoniłam jak chciałam butle dla dziecka to przynosiły nawet przewinac przychodizły:P na noc nam je zabierąły zebysmy mogly wypoczac te sotatnie dni 🙂 wiec polecam moj szpital 😁

• Mamusia
Dobra usunełam kilka dziewczyn i tableka sie troche "pełniejsza"zrobiła 🙂 jak się pojawią to je spowrotem dopiszemy

brakuje mi troche danych
-baby-love-pierwsze ruchy i imie dla córeczki 🙂
-magdad sosna i gaja pierwsze ruchy

brakuje tez kilku imion ale to pewnie dowiemy się jak sie płeć ujawni 🙂 jutro wkleje nową tabelkę jak Magdaluke nam wróci z USg 🙂

• Mamusia
Mauapaulina i amelia to tez nowe mamusie..rzadziej zagladaja, ale sa 🙂
Te id stycznia to raczej nie zajrza juz..i zycze im zeby to bylo spowodowane tym, ze my nudne a nie czyms zlym!

Gaja chyba czeka jeszcze na 1 ruchy, a sosne nam na chwile cos wcielo 🙂 Baby-love dzis na zakupach szarzuje..pamietajcie, ze moge wyslac jedzcze kupon HM!
Na Karowej w szpitalu w miare czysto, bo odnowili i chyba nawet lazienki w wiekszosci pokoi sa..i tez wole by byla jakas babeczka ze mna 🙂

• Mamusia
Ja jestem jestem ;-) czytam Was codziennie ;-) rzadko sie oddzywam,bo po śmierci Taty wiecej czasu spedzam z Mamą. Najczesciej pisze z Iphona,gdzie wogole sie nie wylogowywuje ;-) Ale wszystko wiem co u Was ;;-) To moje pierwsze dziecko i nie mam doswiadczenia,dlatego wole czytać niż sie wypowiadac na forum ;-) Niestety nie mam zdjęcia mojej małej kruszynki,bo jak mialam w zeszlym tyg polowkowe to tak sie lekarz skupil na serduszku ( mała ma ubytek przegrody miedzykomorowej),ze nie zrobil mi zdjecia dzidzi ,ale za to mam filmik...
Także nie skreślajcie mnie 😁 ja jestem 😜

• Mamusia
maiha tak orzepowice są całkiem przyjemne 🙂 jeżeli tak można powiedzieć o szpitalu :P
Przekonałam się o tym ostatnio na patologii - w zasadzie nikt mnie nie zbywał, przyjęli, zrobili mi 2xUSG, zbadali i tak dalej i tak dalej.
Pokoje 3-osobowe też się da przeżyć, na ścianie wielka kartka, że znieczulenie do porodu jest nieodpłatne + wyniki badań na jego temat. (Będę musiała tą sprawę przemyśleć swoją drogą).

A ja dzisiaj wypoczywam, mąż w pracy 😞 , obiadek od teściów, ciasto od mamy i leżymy 🙂 Małe też odpoczywa, bo dziś kopie sporadycznie i leciutko 😮 a wczoraj niestrudzenie cały dzień 🤪

Jutro USG prenatalne, kurcze trochę się stresuję, a trochę cieszę 🤔 wolę o tym nie myśleć chyba...

• Mamusia
Mauapaulina jestes w tabeli -usunełam tylko dziewczyny które dawno nie pisały-jets nas razem 24 dziewczyny 🙂 i wszystkie nicki kojarzymy 🙂 a co wiecej to na 24 mamy juz 16 mam zna płeć 🙂 zostało nam ejszce 8 mam 🙂

To jutro już 2 mamusie mają usg czekamy z niecierpliwością 🙂 ale na penwo wszytsko będzie dobrze i dzieciaczki są zdrowe 🙂 ale znam ten stres przed usg wiadomo chcemy jak najlepiej dla naszych dzieciaczków

• Mamusia
Superbaba ja poproszę o kupon do h&m 🙂 w czwrtek mam wizyte u endokrynologa i chce po drodze wejsc do galerii handlowej miedzy innymi do h&m bo musze kupic córci ajkiś płaszczyk wiosenny, na allegro sie boje kupic bo nie wiem czy nie sa zbyt cienkim polarkiem podszyte musze dotknąć zeby sprawdzic 😜 maila podałam ci na poczte na brzuszku 🙂

• Mamusia
Mauapaulina, tworzysz sobie swój suwaczek i kopiujesz link który na kopńcu ma taki znaczek [/url] jak go skopiujesz w chodzisz w edytuj mój profil zakładka forum tam wklejasz suwaczek i dajesz zapisz mój profil

MAuapaulina kiedy pocuzłas pierwsze ruchy córeczki?? w którym tygodniu

• Mamusia
maiha napisał(a):
Dobra usunełam kilka dziewczyn i tableka sie troche "pełniejsza"zrobiła 🙂 jak się pojawią to je spowrotem dopiszemy

brakuje mi troche danych
-baby-love-pierwsze ruchy i imie dla córeczki 🙂
-magdad sosna i gaja pierwsze ruchy

brakuje tez kilku imion ale to pewnie dowiemy się jak sie płeć ujawni 🙂 jutro wkleje nową tabelkę jak Magdaluke nam wróci z USg 🙂

Hej!
Maiha ja jeszcze czekam na pierwsze ruchy, jak się tylko pojawią to dam znać!

• Mamusia
Maiha dzieki, ze mnie nie usunelas, bo ja podobnie jak Mauapaulina staram sie was czatac prawie codziennie, ale zwykle to robie po powrocie z pracy i jak juz skoncze to mi czesto sily brak na pisanie 😞 Ale bardzo was polubilam i wcale nie nudzicie 🙂
Ja tez jutro mam polowkowe usg i baaardzo sie boje, bo musze isc tam niestety sama, a stresa mam mega 🥴 Trzymajcie kciuki 🙂