Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej, nie poczytalam was w ogole, wiec to na pozniej, ide. Kurcze, ale mam nerwa. No ale nic, ide na usg i tyle. Wciaz nie wiemy, czy chcemy znac plec...ale my zdecydowani, co????? 😜 Pytalismy sie Elli czy chce wiedziec i jej wszystko jedno 😁. No nic, najwazniejsze, aby zdrowe.....do milego mamusie!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):

Gaju - nic sie ne martw..mi gin wrecz sie zdziwila, ze tak sybko czuje..i ze do 21 tyg nie ma sie co martwic:*

Suuperbaba dzięki za pocieszenie, ja wiem że na razie nie powinnam się tym przejmować ale czasem nie potrafię - co zrobić, a jeszcze te wariujące hormony.

Magdaluke czekamy na wieści - będzie dobrze - trzymaj się!!!

• Mamusia
Dziękuję za gratulacje 🙂 i cieszę się, że imię przypadło Wam do gustu.
Gaja co do czekania na ruchy - miałam te same obawy co Ty, a teraz mała kopie codziennie aż miło 🙂 na szczęście nie jest osiłkiem i to bardzo milutkie kopniaki 😘 Więc na pewno się doczekasz i to w niedługim czasie.

• Mamusia
tymi ruchami nie ma się jeszcze co stresować, moja ginka też była w szoku, że tak szybko poczułam (do czasu aż uruchomiła USG i zobaczyla jaki dzieciaczek ruchliwy), ale rozumiem Was bo to jest takie oczekiwanie... Ja pierwsze ruchy poczułam podczas leżenia z ręką na brzuchu, bo tak spontanicznie to ciężko poczuć na początku jak te ruchy takie delikatne 🙂

ciekawe czy magdagulke nam dziś powie jaka jest płeć jej dzieciaczka czy jednak zrezygnuje z tej wiedzy 🙂

• Mamusia
A ja miałam i mam odwrotnie jak strzauka, pierwsze i wszystkie ruchy czuje , ale jak przykładam rękę to cisza, ciiiiii..... mąż żartuje, że albo to oznaka, że mały jest już dżentelmenem i nie kupie kobiet, albo pantoflarzem bo się kuli jak podnoszę rękę na niego.

• Mamusia
Ale tu cicho!
Ciekawe co tam u Magdaluke i czy zdecydowała się poznać płeć.
Ja znów sama, mężuś miał przyjechać wieczorem bo mieli mieć przymusową przerwę w pracy ale jednak nie ma tak dobrze i jutro pracują no i klops, nie przyjedzie i w dodatku nie wiadomo czy jeszcze w sobotę nie będzie pracował 🥴. Tak już jest z tą jego pracą że nic wcześniej nie da się zaplanować bo i tak w ostatniej chwili może się coś zmienić, tylko nie wszyscy to rozumieją.

• Mamusia
Hejka wkoncu chwilka zeby usiasc 🙂
Dziewczyny gratulacje fajnie znowu jedna dziewczynka i jeden chlopiec no i zobaczymy co bedzie u Magdaluke 🙂
Ja caly dzien zabiegany jeszcze robilismy ostatnie zakupy przed wyjazdem. Juz pojutrze bede u was 🤪
Wiecie co tak mnie ostatnio rwalo mocno w tym brzuchu i wzielam wkoncu ta nospe i wszystko przeszlo 🙂 jak dobrze ze mialam jeszcze jedno opakowanie z Polski 🙂

• Mamusia
No niestety z praca roznie to bywa 😞 Moj tez nadal w robocie...wiec pewnie do domu dotrze sporo po 21 😞 No czekamy na Madzie...ale to pewnie potrwa, bo musiala dojechac do lekarza, tam badanie min 30 minut, potem wrocic...bedzie dobrze i mysle, ze ma babeczke w brzuchu 🙂

Ja zaraz lece sie kapac i cos zjem, bo znowu glodna 🙂 dzis dla odmiany szukalam kocykow i innych takich pierdol...no z nudow mozna wiele rzeczy znalezc :P Jutro ide chyba na policje zglosic sprawe tego oszusta z allegro - moze uda sie odzyskac ta kase, a jak nie to moze chociaz go poscigaja Dziada!

• Mamusia
Zabawną sytuację miałam wczoraj w centrum handlowym. Poszłam do łazienki ( nie wiem dlaczego ale są tam tylko 3 wc, każda na innym piętrze) i była ogromna kolejka. Sprzątaczka podeszła do kobiety stojącej tuż za mną w kolejce i pyta się jej czy jest w ciąży to otworzy jej specjalną łazienkę dla Vipów ? Ona na to odpowiada, że nie. ;]
Ja w tym samym momencie myślę sobie skorzystam z okazji i mówię \" Ja jestem w ciąży ! :P\" a sprzataczka mi na to odp "ale nie od wczoraj w ciąży. " Ja się roześmiałam i odparłam \" No nie od wczoraj, to już 6 miesiąc. \" 😁

Maiha Ja pierwsze ruchy miałam w 18 tyg o ile dobrze sobie przypomniałam. 🙂 A co do imienia to jestem strasznie niezdecydowana ;p do chrztu chyba nie podejmę ostatecznej decyzji. ;]

• Mamusia
Witam wszystkie mamuśki!!! Ale się rozpisałyście 😉 Gratuluję dziewczyny zdrowych dzieciaczków i poznania płci 🙂 Czekamy na Magdę 🙂, coś czuję, że będzie miała drugą dziewczynkę. Gaja nie martw się z tymi ruchami, ja przy pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam między 20 a 21 tygodniem więc spokojnie. Ja coraz gorzej śpię, co chwilę wstaję do toalety tak mnie cisnie pęcherz. Suuperbaba wstaw zdjęcia w nowych sukienkach 😉 Agadka śliczne te mebelki, w razie co możesz wymienić na inny kolor jakby jednak okazało się, że urodzi się chłopiec? 😉

• Mamusia
baby-love to nieźle, tak chamsko trochę ta sprzątaczka Ci powiedziała, u mnie to na pierwszy rzut oka widać, więc nikt by się nie pokusił o taki tekst 😉

Męża dalej nie ma... nawet nic nie pisze, nie wiem kiedy przyjedzie... A ma godzinę jazdy, więc zaczynam się obawiać że jeszcze jedną noc spędze u mamy... chociaż może nie, bo mąż ma odwieźć mojego tatę, a rano na pewno nie zechce mu się wstać 🙂

• Mamusia
Mój właśnie wrócił z roboty i...usiadł do kompa do kolejnej pracy:/ Masakra...idę zrobić sobie kolejna kanapkę i pójdę chociaż posiedzieć do niego i się pogapić :P Żarta jestem te ostatnie 2 dni na maxa! Zjadłam już 2 kanapki, a nadal mega głodna..idę jeszcze jedną wciągnąć, więcej nie bo mi głupio :P

• Mamusia
pampinka napisał(a):
Kurde a ja u Magdy stawiam chyba na synka 😉

Gaja chyba w tym samym dniu mamy USG fajnie nie będę sama siedziała jak na szpilkach 😉

Pampinka jak masz 16 kwietnia to faktycznie jednego dnia mamy usg, a u Ciebie to też jest połówkowe?