Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka laseczki
Wkoncu koniec dnia i moge zasiasc na forum 🙂
Wszystkie jestescie sliczne na tych fotkach 🙂
Troche mnie uspokoilyscie ze odczuwace podobne pipkowe ruchy jak ja 😜
Superbabeczko super ze Helenka zdrowa i rosnie ladnie- jeszcze pare tyg wytrzymamy mamuski no nie 😉
Mialam tyle napisac i zapomnialam juz co eheh

• Mamusia
Loczku - Ty "staruchu ciążowy" 🙂 Super! Bobas duży, zdrowy i taka zaawansowana ciąża...zazdroszczę i całusy ślę!
Agadka nam zamilkła..mam nadzieję, że baluje w Polsce i dlatego nie odzywa się do nas 🙂

Mnie to Helenka tak nawala, że ciężko aż opisywać..ale wiem przynajmniej czemu mnie to tak boli...od razu lekarz zapytał, czy czuję ruchy dość boleśnie - okazuje się, że jak mało wód to bardziej odczuwamy, bo amortyzacji nie ma...aaaa:P

• Mamusia
Napewno nie zapomniala Agadka tylko byla zajeta Polska i rodzinka 🙂
Ja dopiero bede wchodzila w 29 tydz
Czrnyloczku ty juz z 2 tyg za mna, ale ciekawe dziewczynki jak to bedzie z porodami 😜
Ciekawe ktora z nas najszybciej urodzi 🙂
Wogole to nie wierze niekiedy ze juz w 3 trymestrze jestesmy -szok
Dopiero co profil zakladalam 🙂 a tu zaraz do porodu trzeba bedzie sie zbierac 🙂

• Mamusia
Oj czas zapierdziela już ostro 😉 mi właśnie lekarz mówił że mały ma dużo swobody bo dużo wód mam ale za to Go mocno nie czuje Czego Ci po części zazdroszczę i współczuję 😘 ale za to nadrabia czkawka przynajmniej z trzy razy dziennie 🙂

• Mamusia
Hej Dorotka, no najwazniejsza zdrowa Helenka, a przy okazji milo, ze "bucowaty" lekarz okazal sie milym gosciem, zawsze bonus 🙂. A co do wod, to rzeczywiscie przydaloby sie wiecej, tak jak Madzia pisala, pij duzzzzzo wody, to pomaga..ponoc. My wlasnie wrocilismy , dzien w wojazach w naszym stylu. Ale musialam kapelusz- czape na glowe kupic, bo w te upaly...i camping...ufff. No i zaszalalysmy u babci w przedszkolu a na koniec lody i mrozone frappe i padam zaslodzona. Wlasnie mi Luke pstryknal pare fotek to i ja dodam

• Mamusia
Magdaluke super, ze dzionek udany 😆 Ja też nieraz nie wierzę, ze już tak blisko jesteśmy do rozwiązania, szok 😲 jak ten czas leci... a zobaczycie, ze niedługo bedziemy wstawiać zdjęcia naszych pociech a nie naszych brzucholków 😁 Buziaki dla Was Kochane!!! dobrej nocy!!!

• Mamusia
No, ja mam takie chwile przerazenia, czuje sie nieprzygotowana a z drugiej strony wiem, ze dam rade z tym co mam i duzo wiecej nie trzeba. Bo to juz zaraz!
Pierwsza to chyba Maiha z cc, ale moze i Strzauka a kto wie, moze Czarnyloczek sie pospieszy 😉 Tylko bez przesady z tym pospiechem!. Ale czuje, ze pod koniec lipca sie na dobre zacznie.
No to skoro u mnie pokazuje 28 t 4 d to znaczy, ze jestem w 29 tyg, tak? Czyli jak sie pokaze 29 tydz to znaczy, ze bedze wchodzic w 30 tydz? Wiem, ze to nie az tak skomplikowane, ale czasami lekarze inaczej licza i glupieje.
A Agadaki nie ma...glucho...cicho...no czas juz do nas wrocic Agadka!

• Mamusia
Superbaba to dobrze, ze Helenka zdrowa i tak dobrze sie rozwija 🙂
Magdaluke super, ze wyjazd sie udal 🙂 Az zadroszcze Ci tego campingu, bo jak sie ma piekna pogode to a zal sciska, ze w domu trzeba wiedziec. Ja niestety uwieziona w domu, bo maz musi do pracy nawet w sobote, a tu urlop prawie mi mina i we wtorek znowu do pracy 😞

• Mamusia
Hey.
Coraz częściej jestem pierwsza przez to budzenie się 🥴
Fajnie by było urodzić pod koniec lipca by choć troszkę nacieszyć się ciepłem 🙂 Chociaż jeśli Junior będzie uparty po mamie to kiepsko to widzę 😜
Na majówkach została tylko jedna jeszcze w dwupaku 🙂 A potem przeskoczymy o jedno oczko w górę 🤪

Babeczko to zostało nam tyle samo dni 🙃

• Mamusia
Cześć.
Czarnyloczku ja też ostatnio budzę się z samego rana i już nie mogę zasnąć, aż wczoraj to chyba przez to że od 6-tej byłam na nogach to w południe padłam jak kawka i spałam ze dwie godziny, zobaczymy jak to będzie dzisiaj.
Ale się dziś kiepsko czuje i brzuch boli tak na dole, może to te więzadła, a małego nawet co jakiś czas czuję więc dziś się obudził razem z mamusią 🙂 bo zazwyczaj to w dzień go nie czuć a dopiero wieczorem zaczyna buszować 🙂

• Mamusia
Ranne ptaszki się znalazły 😜 Jak chodziłam do pracy to wstawałam z budzikiem i to z problemem, a teraz wstaję przed budzikiem ale Męża 🥴
Senk w tym że jak we wtorek oboje z Miśkiem wstaliśmy o szóstej-gdzie on miał wolne, to był tak zmęczony że musiał się przespać po obiedzie, a mi się nie chchiało 🤢
Więc fajnie że możesz zasnąć w dzień 🙂
Skoro Go czujesz to nie ma czym się zamartwiać 🙂
Mój to pełnoetatowy, w dzień harcuje a jak budzę się w nocy to cisza 🙂