Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Jak milo ze ktos tu od rana jest 🙂 ja przed ciaza moglabym spac a teraz musze sie meczyc aby zasnac i do tego coraz wczesniej sie budze dzis 4.23 😮 i co tu robic przez caly dzien w lozku!
Co do liczonych tygodni to tez lecialam do przodu ale w szpitalu cofneli mnie troszke i teraz wole liczyc tak jak w szpitalu czyli mam 27 tc 🙂
Milego dnia:*

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejo 🙂

Po wczorajszej szkole rodzenia całą noc śnił mi się oddział 😁 Bo wczoraj położna zabrała nas na "obchód" - akurat trafiło się, że nie było nikogo, ani jednej kobitki 🙂 Oddział super nowoczesny i bardzo ładny, ale jednak po obejrzeniu sali porodowej trochę mnie wzdrygnęło, mimo że naprawdę dobrze wyposażona, łóżko bardzo nowoczesne, wszędzie żywe kolory, wanna itp.
Ale wczoraj też koleżanka urodziła córeczkę i taka śliczna niunia, że jej pozazdrościłam, więc w sierpniu włączam stand-by 😉

• Mamusia
Witam witam
ale miałam dziś noc. Zdarzyły mi się czasem skurcze nóg, narzekałam, że boli itp, ale to co dziś poczułam to tam te skurcze nóg to był pikuś. Dziś o 5 obudził mnie taki silny skurcz łydki, że szok, nie miałam sił by obudzić męża. Chciałam tą łydke rozmasować a tu taki guz na łydce od tego skurczu się zrobił! Okropne uczucie, nie byłam świadoma, że są takie skurcze. Teraz od rana kuleje bo czuje jakbym sobie coś w tej nodze naderwała( ale to pewnie skutek tego skurczu) Dziś do kardiologa się wybieram, bo w 28 tyg kazała mi przyjechać bo już można stwierdzić czy serce nie jest za bardzo obciążone

• Mamusia
Dziewczynki a czy Wy teraz tyjecie? Bo moja waga teraz stanęła w miejscu. Na początku ciąży tyłam a teraz nic. Od 1,5 miesiąca nie jem nic smażonego ( by nie dawac sobie niepotrzebnych kilogramów na obciążone biodra) ale żeby od tego nie tyć?

• Mamusia
Hej mamuśki!!! 🙂 Widzę nie możecie spać 😉 ja tez od 7 już na nogach, zaprowadziłam młodą do zerówki i teraz się pakuję bo po południu wyjeżdżamy na 3 dni na wieś 😁 Musze złapać trochę słoneczka no i powdychać świeżego powietrza 😉 a i młoda się wyszaleje 😆 Widziałam, ze tez zastanawiacie się co z Agdaką, ja też sie martwię, wysłała mi jakis czas zaproszenie wiec pewnie nieraz zagląda, moze po prostu nie ma czasu 🤨 A i Strzauki od 16 maja nie było na forum 😲 Ktoś cos wie co u niej?

• Mamusia
Bisia, wczoraj na szkole położna mówiła o takich kurczach, że to niezbyt dobre i żeby ćwiczyć mięśnie stóp, wiesz kręcić, wyginać, łapać coś palcami itd. bo jak się przydarzy w czasie porodu, to gorsze niż same skurcze.

A co do tycia, to wczoraj napisałam właśnie, że mi też waga stanęła w miejscu.

• Mamusia
Hej kobietki, wpadłam na chwile, żeby się przywiać i zaraz pakujemy się do samochodu i do warszawy...
Miałam ciężką noc 😞 paliła mnie zgaga, było mi niedobrze..czułam jakiś ucisk na żołądek, nie wiem czy to mały, czy się przejadłam.. Bisiu ja akie katorgi z łydkami codziennie przezywam 😞 także wiem o czym mówisz..ból straszny.
całuski

• Mamusia
Ja mam też bardzo często skurcze łydek i to zawsze w nocy 😮 wtedy zawsze budzę się z wielkim krzykiem 😲 czytałam, że to brak magnezu i potasu i polecają picie kakao i np. banany. Co do tycia to mi niestety nie stanęła waga w miejscu, od 10 maja przytyłam 2 kg. 🤢

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 się zrobiło tłoczno rano na forum super 🙂

własnie też myślałam co z Agadką i strzauką dawno się do nas nie odzywały-mam nadzieje ze napisza co u nich

Superbabo to mamy tyle smao dni do porodu 🙂 70 dni choć mi zostało tak około 56 dni do cc zobaczymy kiedy mi to cc zrobia ale około 38 tygodnia jak w poprzedniej ciąży 🙂 wię cmagdaluke ma racje ja i strzauka jestesmy pierwsze w kolejce na porodówke chyba nawet strzauka mnie wyprzedzi bo ona 4 dni przede mną 🙂

wszystkie wyjeżdzają na weekend zazdroszcze wam bardzo, ja dzis jade pokibicowac mezowi bo maja z pracy rozgrywki piłlarskie jak co roku 🙂 jutro dzień matki wiec wiadomo bedziemy sie goscic u obu mam 😁 a w niedziele nastepny mecz tyle ze to juz maz gra ze swoja druzyną 🙂

dziewczyny a przygotowujecie juz pokoiki dla maluszków?? mój maz juz maluje pokoik Adasia, jutro kładzie 2 warstwe farby potem malujemy mebelki na biało a potem wkrocze do pokoju ja i bede wieszac firanki w kubusie puchatki łózeczko wstawimy i tak mniej wiecej juz bedzie gotowy 🙂

• Mamusia
Heh Mamusie!
Ja dopiero sie obudzilam, ale ja to noce mam ciezkie..zasypiam pp 3 i budze sie co chwila:/ A teraz jeszcze mnie dusi w kazdej pozycji lezacej i sie boje usnac..super:/ A w ogole to mam jakis zatkany nos i gardlo troche boli..oby tylko od zawiania!

No to jest nas troche z tym 70 dni 🙂 Prestawilam sobie mniej wiecej, bo wiem ze skonczony 37 tc i cc u mnie! Zaczynam sie mega bac...ale yo jeszcze kawalek, a ja musze przetrwac te zle samopoczucie:/ Czekam ciagle na telefon od ginki - pewnie zadzwoni po szpitalu, wczoraj juz sie bie dobijalam specjalnie...
Musze sie dzis zwazyc, ale mysle ze nadal waham sie w granicach 51kg..z ciekawosci potem sprawdze:P Wczoraj to sobie pofolgowalam z roznosciami, a pptem brzuch bolal...ale dooobre bylo 🙂
Co do przygotowywania pokoiku to my chyba nie bardzo...bo nie wiem nawet czy bedziemy tu mieszkac w sierpniu:/ Mamy kupca i jak dobrze pojdzie to w lipcu maz nas pakuje i w sierpniu sie tulamy z Helenka i 3 kotami! Trzeba bedzie cos na 3 mies wynajac i robic dom..latwo nie bedzie:/ No ale przygotowania Helenka ida pelna para..komodka z ubrankami jest, pozostalo pare pran, w tym tapicerka wozka..lozeczko w trakcie wybierania (nic sie mezowi nie podoba.haha:P), a ja czekam na pensje by zakupic rozek i swoje gacio-wklady 🙂

A wczoraj u lekarza widzialam taka chyba miesieczna dziewczynke..jeju jaki to glutek maly! Patrzylismy z mezem z lekka przerazeni - jak my dany rade z takich maluchem 🙂 Ja w ogole nie wiem co i jak..chyba zadzwonie dzis do poloznej i zapytam ile by wziela by przyjechaci nam all opowiedziec! AHA - ja tez licze jak Wy, ze skonczylam 27 tydz a zaczelam 28 tc 🙂 No ale 4nula dobrze mowi - w szpitalu licza tylko skonczone tygodnie i ja ze swoim 26,4 mialam i tak 26:/

A skurcze niestety sie zdarzaja..moja znajoma miala takie, ze krzyczala w nocy i nic nie pomagalo 😞 Wiec wspolczuje..ja mialam rzadko, za to bole kosci dupska i bioder mnie budza w nocy!

A maz cholera dzien wopny, a mi ucieka na pol dnia! Grrr...buziak i milego dzionka! Az mnie noooosiiii!

• Mamusia
Hej dziewczyny 😘 melduje, ze zyje i mam sie dobrze, tylko ostatnio nie mialam jak wejsc na forum 🙂 maly coraz mocniej sie wierci, wlasciwie czuje go prawie bez przerwy (a jak wstaje w nocy na siku to tak wali ze nie moge ponownie usnac), kopniaki coraz bardziej bolesne... Niby wszystko ok ale lapie mnie depresja jak patrze w lustro, cala dupa i uda w rozstepach... wylazly niemal z dnia na dzien... o cellulicie juz nie wspomne... Roztylam sie przerazliwie, oby udalo sie to zrzucic po porodzie... w te upaly strasznie mi duszno, zwlaszcza w nocy mam problemy ze snem.
Skurcze w lydkach czasem tez mnie lapia ale zadko, zgaga coraz czesciej.
Ginekologicznie niby ok, tylko dalej problemy z cytologia... Znow do powtorki...

• Mamusia
Strzauka - dobrze ze do nas zajrzalas! A co z ta cytologia znowu? Jakas bakteria? Mi w szpitalu tylko posiew robili..i wlasnie zapomnialam, ze trzeba go odebrac:P
Ile tam bidulo przytylas, ze tak Ci z tym ciezko?:/ Zobaczysz, ze dzieki karmieniu i ciaglemu zajeciu raz, dwa zrzucisz wiekszosc! Kazdy przybiera inaczej, a duzo tez zalezy od wod i wagi dziecka! A bolesne kopniaki rozumiem, bo moj urwis kopie non stop - mam wrazenie ze w brzuchu non stop mi jakas ryba plywa i sie rzuca! Troszke to czasem meczy niestety:/ Musimy jakos wytrwac..ja doskonale rozumiem, jakie to ciezkie:/ Buziak

• Mamusia
hej!
Ja niestety też budzę się w nocy 3-4 i nie mogę zasnąć dopiero nad ranem udaje mi się usnąć więc choć troszkę dośpię. Dziś na dodatek też obudziły mnie 2 skurcze łydek masakra! Podobno czasem przy porodzie łapią i wtedy jest to ból najgorszy 🥴

• Mamusia
No laseczki dlatego właśnie przekazuję, żeby zacząć ćwiczyć stopy, żeby przy porodzie kurcz nie złapał 🙂 I chyba magnez jakiś łykać, ale to po konsultacji z lekarzem.

Na brzuchu zauważyłam takie malutkie pajączki - myślicie, że to rozstępy, czy naczynka?? 😮

• Mamusia
Naczynka Dodi - roztsepy to takie jasne sa, taka rozlazaca sie skora! Wiecie co robie? W ogole siebie nie ogladam...hehe..i nie wiem nawet czy bardzo zle z moja skora:P Chwilowo tak zle sie czuje ciazowo, ze powiedzialam mezowi ze mam w dupie jak bede wygladac po..bo nawet sil na smarowanie nie mam!

• Mamusia
Dziewczyny o co robicie jak łapie Was skurcz łydki? Bo mi zdarzają się rzadko-na szczęście, ale mój sposób pomaga i odrazu przechodzi. Jak będziecie miały znowu skurcz to złapcie się za dużego palca u nogi i ciągnijcie stopę do siebie mocno. Albo niech Wasz Wam tak zrobi kierując mocno stopę do łydki,

• Mamusia
Strzauka miło,że zajrzałas 😁 Zobaczysz po porodzi wszystko wróci do normy!!! Ja też dużo przytyłam ale aż tak się nie martwię, z Olką miałam tak samo i moment wróciłam do normy. Dodi to pewnie naczynka, mi pękaja na łydkach być może od skurczy no i od ciężaru, mam nadzieje, ze znikną po porodzie albo chociaż zbledną 🤨

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
Ale tu rozmownie od rana 😉 Ja wczoraj po sprzątaniu bylam padnięta i nie chciało mi sie już pisać... Nawet noc przespałam bez pobudek co ostatnio rzadko mi się zdarza. A dzisiaj wieczorem szkoła rodzenia a jutro przyjeżdżamy z ciężarówą i wszystko przewozimy. Smutno mi przez tą wyprowadzkę... 😞
Superbabo świetnie, że z Helenką wszystko dobrze. Ja moją rozrabiakę też ciągle i baaaardzo wyraźnie czuję mimo, że wód płodowych mam odpowiednio dużo 😉 A wczoraj tak fajnie było widać jak nóżką pod skórą przesuwała i wypychała stópkę 😁
A skurczów wspołczuję bo wiem jak to boli, też znowu zaczęłam je mieć i czasami ze 2 dni jeszcze noga boli. Najgorzej jak złapie w jednej łydce i za chwilę w drugiej to później ciężko się chodzi...
I oczywiście zapomniałam co jeszcze miałam napisać... Pooglądam sobie Wasze brzuszkowe zdjęcia i może swoje wstawię bo mi wczoraj brzucha wywaliło i mąż foty zrobił 😉
Miłego dzionka Mamusie!

• Mamusia
Współczuję Wam tych skurczy łydek, mnie jak na razie na szczęście nie łapią, tylko kość ogonowa i tyłek od czasu do czasu boli na maksa że nawet nie wiem jak siedzieć i się ruszać bo w każdej pozycji boli.
Dziś mam jakiś kiepski dzień cały czas brzuch boli i mi niedobrze 😞