Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
milako napisał(a):
hej babeczki 😁 poczułam moje dzidzi w niedzielę 😁 leże sobie a tu nagle tak coś mnie uderza od środka 😁 normalnie aż zaczęłam się śmiać na cały głos 🙂
co do Walentynek to są najgorsze w moim życiu ;(

o a myslałam, ze ja pierwsza 😉 gratulacje a ja zamiast sie smiac to sie rozplakalam i oczywiscie wiadomosc expresowa do meza

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
superbabeczko-tak cos wysyłałam, wysle kiedyś jeszcze raz.a ten aparat o który pytasz mozna kupic na allegro.Tylko spytaj te które kupiły już jaką firme polecają bo jest ich trochę

To podeślij pls przy okazji raz jeszcze, bo kurcze nic nie mam 😞 Grrr

Kobietki - podeślecie link jaki to aparacik? 🙂 Może sobie sprawię...

• Mamusia
Hej. A ja w sumie nie tyje wagowo ale i nie chudne juz. Wiec troche sie pogubilam z moja waga, szczegolnie, ze tu te glupie funty mi zamieszanie robia. Ale wiem, ze do swojej wagi jeszcze nie dobilam. Ale absolutnie sie nie martwie, bo jak pojdzie w gore to z rozpedem, jestem pewna. Brzuch mni boli, taki napiety jakby wzdety mocno, ale nie wiem czy to wzdecie. Bardzo mi z tym zle dzisiaj i chodze i narzekam. I jak banka sie czuje. To chcecie ten watek ze zdjeciami, bo poki co jeden odzew tylko 😉

• Mamusia
Może i być wątek sierpniówkowe brzuszki 🙂 Aczkolwiek ja nie mam jeszcze żadnego zdjęcia! Chyba muszę iść z reklamacją do męża...

Ja właśnie zbieram się pod prysznic na golenie i te sprawy, bo w końcu jutro do gina...ale że "rzygownie" mi się zrobiło, to jakoś nie wstaję :P A w ogóle to rpzez te mdłości i słabości to normalnie po raz kolejny jutro idę myć włosy do fryzjera...a niech mam troszkę lżej! Zwłaszcza, że koło rodziców mam zaprzyjaźniony salon i one już mi kiedyś myły włochale bez opłat po przekłuciu pępka :P

• Mamusia
Hej Dziewczyny, zdaje mi sie ,ze chwile tu nie zagladalam, a Wy takie aktywne 😉
Z ta chalka to suuperbabo czytasz mi chyba w myslach, bo wlasnie dzisiaj zalilam sie kolezance w pracy, ze umieram z ochoty na chalke. Jutro mam wolny dzien, wiec jade w rajd po polskich sklepach w poszukiwaniu chalki 😉
Co do tego apartu to jesli znacie jakas dobra firme to dajcie , bo bardzo chetnie kupie take, bo to chyba fajna rzecz.

• Mamusia
Hej superbabeczko musisz sobie wpisac na allegro detektor tętna płodu i co sie wszystkie wyswietla 🙂
Ja bym kupila SONOLINE SONOTRAX B ale ten akurat jest dosc drogi niestety 😞 ok 300zl
Milam od kolezanki ten Angelsounds, ale nie bylo nic slychac-on jest chyba dopiero od 20 tyg ciazy kosztuje ok 140zl
Inna kolezanka miala jeszcze baby sound b ok 160zl i mowila ze tez slychac fajnie 🙂
Ja mam Angel sound i polecam go bo jest rewelacyjny ale nie znalazlam go na allegro-kupilam go na ebaju.
No to milych zakupow 🙂

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
bisia88 napisał(a):
superbabeczko-tak cos wysyłałam, wysle kiedyś jeszcze raz.a ten aparat o który pytasz mozna kupic na allegro.Tylko spytaj te które kupiły już jaką firme polecają bo jest ich trochę

To podeślij pls przy okazji raz jeszcze, bo kurcze nic nie mam 😞 Grrr

Kobietki - podeślecie link jaki to aparacik? 🙂 Może sobie sprawię...

ja najpierw kupilam samoline zobacz sobie na youtube jest duzo filmikow ale odeslalam go bo nie zwrocilam uwagu ze jest bez wyswietlacza lcd i musialam liczyc tetno czy to moje czy dziecka...

kupilam potem hi bebe z wyswietlaczem mam go uzylam kilka razy i ja nie wiem ale nie moge znalesc tetna pokazuje okolo 100 wiec to bedzie moje tetno a nic na dluzej nie moge znalesc..... pokazuje sie od czasu do czasu 200 czy 170 ale zaraz znika a to juz 14ty tydzien wiec powinno dzialac...

tylko sie wkurzam wiec zostawilam do w spokoju....

• Mamusia
Hej agadka powiniem ci dzialac ten hi bebe ja ci powiem ze jak kupilam ten moj doppler-a mam ten
http://www.ebay.co.uk/itm/180802651869?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 bardzo podobny do twojego
to zajelo mi ok pol godz zanim znalazlam tętno dzidzi.
Szukalam za wysoko hihi. dzidzi jest bardzo nisko teraz, wiec poloz sie wygodnie i sprobuj
Napewno znajdziesz 🙂
Daj znac jak ci sie uda
Powodzenia

• Mamusia
Agadka - no właśnie mąż powiedział, że mi nie kupi bo będę się niepotrzebnie denerwować...na usg u gin ostatnio nie mogła dorwać tętna, bo dzidzi tak się kręciło. Na chwilę złapała i za chwilę znikało...sprawdziła dla spokoju na usg - po prostu kręciołek z niej i ciężko złapać na dłużej. Pewnie w tym momencie bym się zdenerwowała, więc chyba jednak zrezygnuję...

Właśnie jestem w 13 tygodniu :PPP

• Mamusia
Też chciałabym posłuchać, aczkolwiek zastanawiam się nad wydaniem na to pieniążków 🤔 - sprawa do przemyślenia.
A jak dzisiaj ponarzekałam na swoje zajęcia okazało się, że mam niespodziewaną kontrolę w pracy :P
tak żeby było jeszcze ciekawiej... na szczęście od czwartku URLOP - tzn. ciekawe ile z niego skorzystam, ale postaram się poleżeć 🙂
I dzięki za dobre słowa dziewczyny 🙂 staram się oszczędzać, ale czasem to siła wyższa...
Dobrej nocy dziewczyny 🙂

• Mamusia
Hej ja mam ten baby sound B i jest ok. Aczkolwiek....ciezko jest znalezc, trzeba cierpliwosci. Ja sobie leze a moj maz powolutku szuka i sie udaje. Co do wyslwietlacza, to w praktyce sie przekonalam, ze tetno dziecka w miare dokladnie pokaze dopiero pozniej, jak dzidzia jest juz dosc duza. W mlodej ciazy to skacze i glupotki pokazuje. ALe dla mnie najwazniejsze, ze mozemy uslyszec serduszko.

• Mamusia
Armagedon w Warszawie..jadę i jadę do gina:/
I niestety zważyłam się i znów schudłam do 46 😞 Aż się zdołowałam...ale faktycznie od paru dni nie mam apetytu. Dziś słabo się czuję...a rano jakieś skurcze mnie złapały, że się poryczałam..ale przeszło. Ufff...kiedy wreszcie poczuję się lepiej i na siłach?:/Buziaki i miłego dnia!

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
I niestety zważyłam się i znów schudłam do 46 😞 Aż się zdołowałam...ale faktycznie od paru dni nie mam apetytu. Dziś słabo się czuję...a rano jakieś skurcze mnie złapały, że się poryczałam..ale przeszło. Ufff...kiedy wreszcie poczuję się lepiej i na siłach?:/Buziaki i miłego dnia!

trzymamy kciuki i napisz co i jak. te skurcze to może te więzadła ( świetnie Cie rozumiem, ja też wciąż dostaje jak nie bóli brzucha to czegoś innego i też od razu się denerwuje i przeżywam) POWODZENIA

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
Hej agadka powiniem ci dzialac ten hi bebe ja ci powiem ze jak kupilam ten moj doppler-a mam ten
http://www.ebay.co.uk/itm/180802651869?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 bardzo podobny do twojego
to zajelo mi ok pol godz zanim znalazlam tętno dzidzi.
Szukalam za wysoko hihi. dzidzi jest bardzo nisko teraz, wiec poloz sie wygodnie i sprobuj
Napewno znajdziesz 🙂
Daj znac jak ci sie uda

Powodzenia

szukalam juz nawet pod majtami! :P i ogladalam na youtubie gdzie sie je znajduje na tym etapie i widze gdzie wszyscy umieja odnalesc...a ja nie.... 😞 ja juz mi sie wydaje ze slychac tak jakby dzidziusia takie podwojne tetno to doppler pokazuje 100 i tyle... 😞 siedzielalam ponad pol godziny az adi mowi zostaw to w spokoju bo sie tylko denerwujesz nie tam jest zdrowe i go nie zaczepiaj juz.
moze dzis zobacze zanim adi wroci z pracy a naciskasz mocno nim ?

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):

no to czekamy na dobre wiesci nie stresuj sie za bardzo

• Mamusia
akinimod też mam czasem takie "omałozemdlenia", nawet w domu, jak robię coś w kuchni na stojąco to słabo mi się robi i muszę usiąść... a wczoraj to już tak słabo mi było w Castoramie, że siadłam na stojącej obok drabinie, a potem ledwo doszłam do auta... ale na szczęście nie za często się to zdarza na zewnątrz, częściej w domu to zaraz siadam i przechodzi.

kurcze, fajne te detektory tętna, ale teraz nie mamy kasy 😞 robimy gruntowny remont łazienki, od drzwi, przez podłogi aż do całego wyposażenia, więc z kasą ciężko, a jeszcze auto musimy kupić w następnym miesiącu... wszystko zanim dzidzia się urodzi, bo potem to już całkiem będzie masa wydatków, a ja nie pracuję i mam żadnych dochodów... dobrze, że chociaż mąż ma jakieś ludzkie pieniądze, bo za najniższą krajową to na jedzenie by nam nie starczyło 😉

dziewczyny, mam nadzieję, że niedługo Wam przejdzie to koszmarne samopoczucie... mi przeszło jakoś w 14-15tc całkowicie - z dnia na dzień jak ręką odjął! tylko mam potworne bóle pleców, czasem leżę i ryczę, i ruszyć się nie mogę... tylko długa kąpiel mi na nie troszkę pomaga... no i ekstremalnie szybko się męczę, ale samopoczucie o niebo lepsze i przede wszystkim w końcu bez mdłości 😉

• Mamusia
Detektor tętna fajna sprawa tylko trochę kosztowna...
Problem z jedną brodawką mi się zrobił, bo mi popękała :/ Nie wiem od czego. Teraz trochę szczypie. Ale kazałam mężowi z pracy Bepanthen przydźwigać i może się szybko zagoi 😉 Tylko jak teraz mi pękają to co to będzie przy karmieniu...
A wczoraj miałam strasznego doła, było mi okropnie smutno - tak po prostu, bez powodu. Ciągle bym ryczała. Dzisiaj już jest lepiej, ale jeszcze mam napady smutku. Ach te paskudne hormony...
O, i jeszcze wczoraj jak sobie leżałam i mąż mnie po brzuchu myział to poczułam jakby mi taki bąbel powietrza pod skórą pękł... I teraz w sumie nie wiem czy to maleństwo, bo to chyba za wcześnie...

• Mamusia
Ja to byłam u tej dodatkowej gin tylko 🙂 Zbadala tylko normalnie i powiedziala, ze wszystko ladnie rosnie i mam byc spokojna...co do cmienia w krzyzu - to rozciaganie macicy, a ciagnieia w jajnikach - wiazadla. Porozmawialam o tych slabosciach o omdleniach i ona powiedziala, zebym sie nie przejmowala bo mam do tego prawo..na poczatku ciazy waha sie mocno cisnienie, mdlosci tez nie pomagaja i jesli tak zle sie czuje to mam lezec i wypoczywac! Zatem takmam zamiar robic 🙂

Dzis poleguje u rodzicow...dlatego sorka ze pisze bez poldkich znakow, ale to na telefonie 🙂
Gorzej, ze wczoraj tak zastrzyk bolal iz plakalam:/ A tu zalecaja mi min do 20tyg...aaaaaa!

Grunt to nie stresowac sie i polegiwac! Buziaki na mily dzien Mamusie 🙂