Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gaja święta prawda - mi też trafili się super teściowie, ale mieszkając z nimi na pewno bym zmieniła zdanie. Zresztą z własnymi rodzicami nie mogłabym już mieszkać, bo bym zwariowała, po weekendzie u nich spylam do domu aż się kurzy 🙂 Wczoraj odwiedziłam koleżankę (lutówka 2013), która mieszka właśnie z teściową - co ona opowiadała, to aż mnie trzęsło, podziwiam ją bardzo, że to wszystko znosi.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monia no niestety mieszkam z tesciami. I znowu mnie wkurzyla wie że muszę leżeć a mimo to musiałam sobie zrobić obiad bo i tak nie jem to co inni ok zrobiłam go sobie ale szwagierka przegiela kroila parowke dla nich na obiad i ją też miałam jeść parowke tylko z czym innym i wyobrazcie sobie że ona kazała mi samej sobie olupac i skroic te parowke kurcze jakby ją zbawilo obranie jeszcze jednej parówki tym bardziej że właśnie to robiła.
Strzauko tak właśnie teściowa słucham jednym uchem a drugim wypuszczam i robię po swojemu. Ona by chciała żeby koncik zrobić po porodzie a teraz we wózku. Ok zgodze się że teraz po porodzie bedzie mi lepiej z wózkiem przy łóżku no ale lozeczko moze już stać i czekać co to komu przeszkadza

• Mamusia
A to fura mojego Antosia:

[IMG]http://i48.tinypic.com/16a32g6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.tinypic.com/11mdnyv.jpg[/IMG]

A tu sama gondola i spacerówka ze śpiworkiem:
[IMG]http://i46.tinypic.com/xxh8g.jpg[/IMG]

• Mamusia
Cześć dziewczyny przepraszam że się wtrącam ale podczytuję was i co do wagi na USG to nie ma co za bardzo wierzyć mi robiono USG kilka godzin przed porodem i synek miał ważyć 3700g a urodził się z wagą 4480g siłami natury lekarze byli w szoku.Pozdrawiam i życzę łatwych i szybkich porodów

• Mamusia
Dzięki Jaszminka 😉 Niektóre z nas martwią się, ze dzieciaczki za mało ważą a znów niektóre, że bardzo dużo, ja tez twierdzę, ze ta waga z usg jest mylna i wszystko okaże się po urodzeniu. A Ty niezłego klopsika urodziłaś 😮 i to siłami natury..podziwiam!!!

• Mamusia
ja termin porodu miałam na 8 marca ale przenosiłam ciążę i miałam wywoływany poród urodziłam 17 marca o 20.15 poród trwał 3 godziny od pierwszych skurczy. Ksawery miał 58cm i 4480g.Więc nawet jeśli dziecko jest duże to nie ma się czego bać.

Jak widać Usg oszukuję i np ja miałam mały brzuch więc do tej pory nie wiem gdzie ten szkrab się tam zmieścił 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny
Wczoraj dostalam takiego rozwolnienia ze az se wystraszylam ze mnie cos bierze 😮,ale na szczescie przeszlo ufff
Monia takie humory to u mnie sa caly czas juz mnie to wykancza,boje sie ze w jakas depresje wpadne niekiedy,ale mysle ze t chyba normalne jednak hormony szaleja
Gaja bryczka super 🙂

• Mamusia
A ta waga dzicieczkow z usg to bym sie nie przejmowala, mi tutaj wogole zadnej wagi nie podali wiec ja to juz wogole niewiem czego sie spodziewac.
Wiecie co zostal mi rowny miesiac do porodu 😁
Do tej pory caly czas myslalam ze urodze przed terminem ale jakos ostatnio zaczynam sie bac ze przenosze a ja nie chce 🥴

• Mamusia
agadka- heh no co Ty, nie mam zamiaru wyprzedzać, to , że prawie każda z nas ma wrażenie, że urodzi wcześniej dało mi do myslenia i stiwerdziłam, że chyba ja urodzę dopiero w terminie planowanej cesarki. Jak się każdej z nas zdaje , że urodzi wcześniej to chyba nam się tylko tak chce , albo się boimy i wciąż doszukujemy się sygnałów. Ja wciąż widze i czuje same objawy porodu , jak mnie zaboli bok myślę "rodzę" , kopnie mnie w pęcherz "rodzę" , jak się przez godzine wyjątkowo dobrze czuje myślę "to dziwne , pewnie zacznę zaraz rodzić" paranoja. Więc zaczęłąm myśleć , że nie urodzę jeszcze troche ( bo ile razy w ciągu dnia będę rodzić)
czarnyloczku- przesłodki, tylko go całować i całować. Ja z tym samym pytaniem co strzauka, o ten ból rany po cc

• Mamusia
Aguśka ja mam rozwolnienie od dwóch dni 😮 I tak tez myślałam czy czasami organizm nie oczyszcza się przed porodem... i te bóle w sobotę 😲 A wczoraj ...może to trochę nieodpowiedzialne ale pobaraszkowałam trochę z mężusiem i tak dziwnie, tępy ból brzucha później czułam, dzis dobrze tylko dzidzi jest chyba tak nisko i jak się rusza to mocno boli przy samej pipce 😉

• Mamusia
Uśmiałam się 😁 ale mam tak samo Bisia coś mnie zaboli to od razu "pewnie rodzę" i na dodatek "i sama w domu jestem" pewnie co do czego to nawet nr na pogotowie bym zapomniała 😁 i jeszcze zadzwoniłam do Kamila to powiedział, że ruszył z szefem poza Warszawę .. no fajnie to oczywiście dostał opiernicz, że mnie dopiero informuję o takich rzeczach jak ja dzwonię .. i oczywiście słynne "a jakbym zaczęła rodzić to co?"

• Mamusia
Megi to faktycznie masz wredną szwagierkę... Kurcze, do mnie codziennie teściowa dzwoni i pyta czy lubię to i tamto bo chce zrobić na obiad, a jak czegoś nie lubię to specjalnie dla mnie robią coś innego... Za dobrze mam 🙂

Gaja!! Mam bardzo podobny wózeczek, a obicie dokładnie identyczne 😁 Aż zaraz wrzucę fotkę 😉

Jaszminka wow - 4,5kg SN i to tylko 3h!

bisia a masz już termin cc, lub chociaż mniej więcej wiesz kiedy?

Aguśka i Monia ja też mam rozwolnienie co rusz, ale ja się już stresuję jutrzejszym szpitalem...

• Mamusia
Pampinka ja wcale z tym nie mam problemów 😉 Był czas, że co chwilę miałam ochotę... 😉 Teraz to już trochę mi ciężko i po tych sobotnich bólach trochę się bałam ale mój juz się stęsknił, on się chyba bardziej boi niz ja bo co chwilę się pyta czy oby na pewno mnie nie boli 😜 W pierwszej ciąży do końca mogłam 😉 nawet dzień przed porodem 😉

• Mamusia
O widzę, że temat bzyków się pojawił, mnie to interesuje, bo mąż wyposzczony wróci, a ja chcicę to miałam tylko w I trymestrze, potem mniej, a jak już do czegoś dochodzi to boli 😞 Ale pewnie coś tam popróbujemy na przywitanie 😉

Gaja fajowy wózeczek, taki inny 🙂
D-brycz kiedy zamieścisz fotkę wózka, bo mój leży w kartonie i chętnie zobaczę, jak się prezentuje 🙂 A jaki kolor macie?

Ja też uważam, że to ważenie dzieci przez USG jest dziwne, dziś gadałam z mamą, kiedyś to nic nie było, żadnego USG i jakoś kobitki dawały radę 🙂 A jak widać nawet duże dziecko można łatwo urodzić, a małe ciężko - moja babcia wspomina poród pierwszej córki strasznie, a ważyła tylko 2800g.

• Mamusia
Ja na baraszkowanie kompletnie nie mam ochoty, może dlatego że czuję się obolała od środka, i w ogóle bałabym się 😜

A tu mój wózek, robione w trakcie remontu stąd ten syf z tyłu :P
[IMG]http://i49.tinypic.com/2cqk93k.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2d6qqli.jpg[/IMG]
[IMG]http://i47.tinypic.com/30lf3ad.jpg[/IMG]

• Mamusia
Ja też tak mam jak tylko cos dziwnego poczuje to myślę że rodze. Ja od kilku dni mam wzdecia i gazy. A co do humorow to raz się śmieje a za pół godziny rycze potem znowu śmieje mąż już glupieje bo niewie czy śmiać się ze mną czy mnie przytulić i pocieszać. Ja chce już urodzić. Ale to już niedługo będzie. Która to za kilka dni ma rodzic bo nie pamiętam.

• Mamusia
Też jak pomyślę, że jeszcze miesiąc, to już mi się nie chce. A jakoś czuję, że urodzę w terminie, czyli w drugiej połowie sierpnia, najbardziej się boję, że przenoszę np do września 🤢